Περιφερειακοί 9ου Εθνικού Διαγωνισμού

Ο δρόμος για την World Robot Olympiad

 Πρώτο βήμα: Από τις περιφέρειες στον Τελικό

Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίζονται στους Περιφερειακούς με στόχο μια θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού.

Δεύτερο βήμα: Τελικός Εθνικού Διαγωνισμού

Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού και συγκροτούν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή.

Τελικό βήμα: World Robot Olympiad

Τερματικός σταθμός για φέτος είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.


Παρακάτω θα ανακοινώνονται σταδιακά οι ημερομηνίες διεξαγωγής από την κάθε επιμέρους περιφέρεια των διαγωνισμών που θα πραγματοποιηθούν σε περιφερειακό επίπεδο, μέσα από τους οποίους θα προκριθούν εκείνες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού WRO την 1η Ιουλίου 2017 στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ.

Σημαντική επισήμανση για τα Λύκεια: Συνεκτιμώντας τη βεβαρημένη σχολική περίοδο λόγω των ημερομηνιών στις φετινές εξετάσεις, σας ενημερώνουμε ότι ειδικά για τα Λύκεια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ & ΕΚ) οι ομάδες της διαγωνιστικής (regular) κατηγορίας, καθώς και της OPEN, όπως και του ποδοσφαίρου, έχουν τη δυνατότητα απευθείας συμμετοχής στον τελικό της Αθήνας, την 1η Ιουλίου 2017, με τη σημείωση ότι επιτρέπεται να παρουσιαστούν στους Περιφερειακούς διαγωνισμούς, δηλαδή οι ομάδες να διαγωνισθούν τοπικά, εφόσον το επιθυμούν.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Με επόμενη ανακοίνωση θα προσδιοριστούν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα του διαγωνισμού.

Διαγωνισμός Ρομποτικής Βόρειου Αιγαίου 2017 (δηλώστε συμμετοχή μέχρι 30-4)

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών) της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ και το ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ – ΔΟΠΠΟΝΑΣ διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 6-7 Μαΐου του 2017 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Καρλόβασι της Σάμου. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο μέρη:

Α. Περιφερειακός Διαγωνισμός WRO

Θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του WROHellas. Σε μία ομάδα από κάθε αγώνισμα θα καλυφθούν τα εισιτήρια ώστε να συμμετάσχουν στον τελικό του WRO στην Αθήνα. Για να έχετε δικαίωμα στο διαγωνισμό WRO πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στον ιστότοπο του WRO Hellas.

  1. Κανονική (Regular) κατηγορία
  2. Ανοικτή (Open) κατηγορία
  3. Ποδόσφαιρο WRO (WRO Football)
  4. Advanced Robotics Challenge​

Β. Γενικός Διαγωνισμός

Θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του Robotic Day 2017  http://roboticday.org/2017/en/.

Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της οργάνωσης, για 10 άτομα θα καλυφθούν τα εισιτήρια ώστε να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό στην Πράγα http://roboticday.org/2017/en/ ενώ το κόστος διαμονής στη Πράγα είναι 10 ευρώ/άτομο/νύχτα.

​​​​​​1. mini sumo

  1. linefollower
  2. Ελεύθερη παρουσίαση
  3. Διάσωση

 

Ανακοίνωση

«5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Πάτρα 2017)»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) θέτει υπό την αιγίδα της τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος συνδιοργανώνεται στην Πάτρα με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ (ΠΕΑΚ Πατρών – Κουκούλι), στις 18 Ιουνίου 2017.

Ανακοίνωση

Συγκρότηση Επιτροπών 5 ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας

5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

O Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WRO Hellas), σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης του ν. Λάρισας, και την STEM Robotics Academy, διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου Λάρισας τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad).

Ανακοίνωση

«4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO – Ο δρόμος προς την Κόστα Ρίκα»

Ο WRO Hellas και το 2ο ΕΚ Ρόδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δωδεκανήσου, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων, τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Δωδεκανήσου και τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Κυκλάδων, διοργανώνει τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas, ο οποίος είναι προκριματικός για τον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό WRO που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1η Ιουλίου 2017, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο περιφερειακός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 7η  Μαΐου 2017, ημέρα Κυριακή, στη Ρόδο. Ο χώρος θα ορισθεί με δεύτερη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση

2η Ανακοίνωση