Περιφερειακοί Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™ 2017

Ο δρόμος για την World Robot Olympiad

 Πρώτο βήμα: Από τις περιφέρειες στον Τελικό

Ομάδες από όλη τη χώρα και όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διαγωνίζονται στους Περιφερειακούς με στόχο μια θέση στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού.

Δεύτερο βήμα: Τελικός Εθνικού Διαγωνισμού

Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού και συγκροτούν την ελληνική ολυμπιακή αποστολή.

Τελικό βήμα: World Robot Olympiad

Τερματικός σταθμός για φέτος είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.


Παρακάτω θα ανακοινώνονται σταδιακά οι ημερομηνίες διεξαγωγής από την κάθε επιμέρους περιφέρεια των διαγωνισμών που θα πραγματοποιηθούν σε περιφερειακό επίπεδο, μέσα από τους οποίους θα προκριθούν εκείνες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον Τελικό του Εθνικού Διαγωνισμού WRO την 1η Ιουλίου 2017 στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ.

*** Σημαντική ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία πρόκρισης στον Τελικό: Δείτε την πατώντας εδώ ***

Σημαντική επισήμανση για τα Λύκεια και για την Κολλεγιακή κατηγορία: Συνεκτιμώντας τη βεβαρημένη σχολική περίοδο λόγω των ημερομηνιών στις φετινές εξετάσεις, σας ενημερώνουμε ότι ειδικά για τα Λύκεια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ & ΕΚ) οι ομάδες της διαγωνιστικής (regular) κατηγορίας, καθώς και της OPEN, όπως και του ποδοσφαίρου, έχουν τη δυνατότητα απευθείας συμμετοχής στον τελικό της Αθήνας, την 1η Ιουλίου 2017, με τη σημείωση ότι επιτρέπεται να παρουσιαστούν στους Περιφερειακούς διαγωνισμούς, δηλαδή οι ομάδες να διαγωνισθούν τοπικά, εφόσον το επιθυμούν. Τα παραπάνω ισχύουν και για την Κολλεγιακή κατηγορία (Advanced Robotics Challenge).

Κατόπιν της συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων από τους κατά τόπους Υπεύθυνους WRO Hellas και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διεξαγωγής των Περιφερειακών διαγωνισμών, ανακοινώνονται οι ομάδες οι οποίες προκρίθηκαν στον τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού WRO Hellas, την 1η Ιουλίου 2017 στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Δείτε τη λίστα των ομάδων που προκρίνονται στον Τελικό πατώντας εδώ.

Στα χωρία των επιμέρους περιφερειών που ακολουθούν στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας θα αναρτώνται σταδιακά τα επίσημα πρωτόκολλα κύρωσης των αποτελεσμάτων της κάθε περιφέρειας.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Σημαντικές διευκρινήσεις:

 1. Σημειώνεται ότι στον περιφερειακό διαγωνισμό της Αττικής θα συμμετάσχουν μόνο οι ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου της κατηγορίας Regular. Όλοι οι υπόλοιποι συμμμετέχοντες προκρίνονται απευθείας στον τελικό.
 2. Οι ομάδες του Δημοτικού θα έχουν προφορτωμένα τα δικά τους τέσσερα μπλε μπλοκ LEGO (που εκπροσωπούν τέσσερις επισκέπτες) και τέσσερα κόκκινα μπλοκ LEGO (που εκπροσωπούν τέσσερις επιστήμονες) όταν το ρομπότ τους τοποθετηθεί στην καραντίνα.

Πρόγραμμα:

08:30-10:00 Registration
09:30-10:00 Ομιλίες
10:00-12:30 Α’ Γύρος Κατασκευής – Δοκιμών (δοκιμή στην πίστα μετά τα 30’ λεπτά)
12:30 Τοποθέτηση ρομπότ στη καραντίνα
13:00 – 13:45 Α’ Διαγωνιστικός Γύρος
13:45 – 14:15 Διάλειμμα
14:15 – 14:45 Β’ Γύρος  Δοκιμών
15:00 Β’ Διαγωνιστικός Γύρος
16:00 Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων – Κατάταξη

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ 2017 Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ 2017 Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διοργανώνεται τη Δευτέρα 19/6/2017 και ώρα 17:00 έως 20:30, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, το Σύλλογο Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης RoboSpecialists, και το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης με το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης.

Σημειώνεται ότι στον περιφερειακό διαγωνισμό της Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχουν μόνο οι ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου της κατηγορίας Regular. Όλοι οι υπόλοιποι συμμμετέχοντες προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

 • 17:00 – 17:15 Εγγραφή ομάδων
 • 17:15 – 17:30 Χαιρετισμοί
 • 17:30 – 20:00 Έναρξη αγώνων – Συναρμολόγηση – Αξιολόγηση κατασκευών
 • 20:00 – 20:30 Απονομή βραβείων

Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν:

«Παιχνίδια και Κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους» από την κα. Παρωτίδου Χριστίνα και «Έκθεση Κατασκευών Ρομποτικής, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών».

Ανακοίνωση

Αφίσα Διαγωνισμού

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

Διαγωνισμός Ρομποτικής Βόρειου Αιγαίου 2017 (δηλώστε συμμετοχή μέχρι 30-4)

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών) της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ και το ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ – ΔΟΠΠΟΝΑΣ διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί 6-7 Μαΐου του 2017 στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Καρλόβασι της Σάμου. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο μέρη:

Α. Περιφερειακός Διαγωνισμός WRO

Θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του WROHellas. Σε μία ομάδα από κάθε αγώνισμα θα καλυφθούν τα εισιτήρια ώστε να συμμετάσχουν στον τελικό του WRO στην Αθήνα. Για να έχετε δικαίωμα στο διαγωνισμό WRO πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στον ιστότοπο του WRO Hellas.

 1. Κανονική (Regular) κατηγορία
 2. Ανοικτή (Open) κατηγορία
 3. Ποδόσφαιρο WRO (WRO Football)
 4. Advanced Robotics Challenge​

Β. Γενικός Διαγωνισμός

Θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του Robotic Day 2017  http://roboticday.org/2017/en/.

Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της οργάνωσης, για 10 άτομα θα καλυφθούν τα εισιτήρια ώστε να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό στην Πράγα http://roboticday.org/2017/en/ ενώ το κόστος διαμονής στη Πράγα είναι 10 ευρώ/άτομο/νύχτα.

​​​​​​1. mini sumo

 1. linefollower
 2. Ελεύθερη παρουσίαση
 3. Διάσωση

 

Ανακοίνωση

«5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Πάτρα 2017)»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) θέτει υπό την αιγίδα της τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος συνδιοργανώνεται στην Πάτρα με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ (ΠΕΑΚ Πατρών – Κουκούλι), στις 18 Ιουνίου 2017.

Ανακοίνωση

Συγκρότηση Επιτροπών 5 ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

O Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas), σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης του ν. Λάρισας, ), το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης του ν. Bόλου, το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λάρισας, και την STEM Robotics Academy (Επιστημονική Εκπαιδευτική Ένωση), διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου Λάρισας το 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής ΡομποτικήςWRO (World Robot Olympiad).

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:
 • 8:30-9:15 Εγγραφή ομάδων
 • 9:15-9:30 Χαιρετισμοί
 • 9:30- 13:00 Έναρξη αγώνων-Αξιολόγηση κατασκευών open
 • 13:00-13:30 Απονομή βραβείων
 O διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ανακοίνωση

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ., στο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι στον περιφερειακό διαγωνισμό της Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα συμμετάσχουν οι ομάδες Λυκείου, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Πρόγραμμα διαγωνισμού:

10:00-10:30 Προσέλευση
10:30-12:30 1ος Γύρος Κατασκευών και Δοκιμών
12:30-13:00 1ος Αγωνιστικός Γύρος
13:00-13:30 2ος Γύρος Κατασκευών και Δοκιμών
13:30-14:00 2ος Αγωνιστικός Γύρος

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

«Παγκρήτιος Διαγωνισμός για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής»

O περιφερειακός Παγκρήτιος διαγωνισμός για την επιλογή των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον 9ο Εθνικό διαγωνισμό στην Αθήνα, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00, από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου, στο αμφιθέατρο του 6ου ΕΠΑΛ, στην διεύθυνση Πιτσουλάκη 24.

Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό θα πρέπει να το δηλώσουν στην ιστοσελίδα WRO Hellas http://wrohellas.gr.

Οι εθνικοί νικητές ανακηρύσσονται από τον Τελικό  του 9ου Εθνικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και τερματικός σταθμός για φέτος είναι η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Ανακοίνωση

Αφίσα

«4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO – Ο δρόμος προς την Κόστα Ρίκα»

Ο WRO Hellas και το 2ο ΕΚ Ρόδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δωδεκανήσου, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων, τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Δωδεκανήσου και τη Σχολική Σύμβουλο Πληροφορικής Κυκλάδων, διοργανώνει τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas, ο οποίος είναι προκριματικός για τον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό WRO που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1η Ιουλίου 2017, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο περιφερειακός διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 7η  Μαΐου 2017, ημέρα Κυριακή, στη Ρόδο. Ο χώρος θα ορισθεί με δεύτερη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση

2η Ανακοίνωση

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

«Διεξαγωγή  Περιφερειακού Διαγωνισμού Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017 στην Πελοπόννησο»

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Κωτσάκης Σταύρος, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017, στην Καλαμάτα.

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός θα λάβει χώρα, στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου Horizon Blu, λειτουργεί ως προκριματικός του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Αθήνα, Σάββατο 01/07/2017) και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017). Το θέμα  του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Το πρόγραμμα του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου έχει ως εξής:

 

08:45 – 09:00 Εγγραφή/ καταχώρηση ομάδων
Κατηγορία REGULAR Κατηγορία FOOTBALL Κατηγορία OPEN
09:00 – 11:30

 

Συναρμολόγηση

Δοκιμές ρομπότ

Συναρμολόγηση

Δοκιμές ρομπότ

Εγκατάσταση

Δοκιμές ρομπότ

11:30 – 11:45 Διάλειμμα
11:45 – 12:00 Χαιρετισμοί
Κατηγορία REGULAR Κατηγορία FOOTBALL Κατηγορία OPEN
12:00 – 12:30 1ος Αγωνιστικός Γύρος Διαγωνισμού Παρουσίαση Παρουσίαση
12:30 – 13:30 Δοκιμές ρομπότ
13:30 – 14:00 2ος Αγωνιστικός Γύρος Διαγωνισμού
14:00 – 14:45 Λήξη Διαγωνισμού και Απονομή Βραβείων

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 27210361443 και  6974420147 ή στο wro.peloponnisos@gmail.com.

Ανακοίνωση

Αφίσα διαγωνισμού

4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας (Λαμία 2017)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας (ΠΔΕΣτΕ) θέτει υπό την αιγίδα της τον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος συνδιοργανώνεται στη Λαμία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas και το ΚεΠληΝεΤ Φθιώτιδας, στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στις 25 Ιουνίου 2017.

Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι περιβαλλοντικό: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού στον δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr/, ο οποίος περιέχει τους κανόνες, τις πίστες ανάλογα με τη βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ποδόσφαιρο) τις κατηγορίες και γενικές πληροφορίες.

Ανακοίνωση