Σεμινάρια στις εγκαταστάσεις WRO

Με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προσφέρουμε δωρεάν εντατικά σεμινάρια για τους προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς μας.

Σειρά δωρεάν σεμιναρίων WeDo 2.0 & Scratch 2.0

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η γνωριμία με το ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 και ο προγραμματισμός των κατασκευών σε Scratch 2 που θα τις καταστήσει αυτόνομες. Γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στο πνεύμα του εκάστοτε τρέχοντα διαγωνισμού και ο προγραμματισμός τους γίνεται σε Scratch 2.0 για την αυτονομία και τη σωστή χρήση της ρομποτικής κατασκευής.

Εξοπλισμός:

Κάθε 2 εκπαιδευόμενοι έχουν μπροστά τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, ο οποίος περιλαμβάνει ένα ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 για τις κατασκευές, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με USB Bluetooth σε περιβάλλον Windows για τον προγραμματισμό της σε Scratch 2.0. Επειδή είναι προαπαιτούμενο από το διαγωνισμό, σε κάθε συνεδρία επιδεικνύεται πώς παρουσιάζεται ο αυτοματισμός της κατασκευής στο εικονικό περιβάλλον του Scratch.

Ενδεικτικό φύλλο εργασίας:

 1. Ρύθμιση εξοπλισμού με την εγκατάσταση hardware και software για επικοινωνία Η/Υ – WeDo 2 hub – Scratch
 2. Εξοικείωση με τη διαδικασία που θα ακολουθείται κάθε εβδομάδα, δηλαδή προσδιορίζουμε ένα πραγματικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ — ακολουθεί ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ λύσης του από την ομάδα μέσω brainstorming και προηγούμενης εμπειρίας — προτεινόμενη ΛΥΣΗ και υλοποίηση.

Παράδειγμα: γρήγορη κατασκευή ενός turbo fun, προγραμματισμός του αυτοματισμού μέσω βασικών εντολών Scratch 2, απεικόνιση αυτοματισμού στο εικονικό περιβάλλον του Scratch 2 κάνοντας χρήση βασικών εντολών προγραμματισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Τα σεμινάρια διεξάγονται σε 10 δίωρες παραδόσεις (μια την εβδομάδα)
 • Έναρξη: Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του επόμενου κύκλου!
 • Εισηγητής: Φώτης Φωτεινάκης
 • Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων:  Στρατηγού Μαρούλη 7 (όπισθεν Μεσογείων 446),  Κέντρο STEM Education Αγίας Παρασκευής
 • Μέγιστος αριθμός εκπαιδευτικών ανά τμήμα: 12

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν, με απαραίτητη την εγγραφή στο τηλέφωνο 2106777285 και στο info@stem.edu.gr

Σειρά δωρεάν σεμιναρίων LEGO Mindstorms EV3

Τα σεμινάρια προσφέρονται για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ή/και στον Εθνικό Διαγωνισμό WRO.

Η γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στη θεματική τoυ εκάστοτε τρέχοντα διαγωνισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Συνολική διάρκεια: Τα σεμινάρια διεξάγονται στο εύρος 4 παραδόσεων διάρκειας 120 λεπτών (μία παράδοση την εβδομάδα)
 • Έναρξη: Παρασκευή 28 Απριλίου 18.30-20.30
 • Χρόνος: Κάθε Παρασκευή 18:30 – 20:30
 • Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων: Στρατηγού Μαρούλη 7 (όπισθεν Μεσογείων 446),  Κέντρο STEM Education Αγίας Παρασκευής
 • Κράτηση θέσεων: Λόγω της διαδραστικής φύσης του σεμιναρίου, ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εκπαιδευόμενων είναι αυτός των 25 ατόμων. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει εξαρχής να κρατήσουν τη θέση τους για τα μαθήματα.