Λίγα λόγια για μας

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής | Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Ο WRO Hellas έχει ως βασικό στόχο οι μαθητές της χώρας μας να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους, ικανότητες κατανόησης και επίλυσης προβλημάτων, νοοτροπία συνεργασίας και οργάνωσης έργου, μέσα από τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ποιοι είμαστε

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο W.R.O™  Hellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών των  φυσικών επιστημών και των ΤΠΕ και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση.

Έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση και την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε κάθε σημείο της χώρας μας,  επίλεκτα στελέχη της εγχώριας εκπαιδευτικής κοινότητας είναι υπεύθυνοι  σε κάθε περιφέρεια, οργανώνοντας με επιτυχία περιφερειακούς διαγωνισμούς, υποστηρίζοντας εθελοντικά και με αυταπάρνηση το όραμα μας.

Σκοπός

Σκοπός μας είναι η εισαγωγή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την τεχνολογική σύγκλιση της χώρας μας με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες.

Έχοντας ως φιλοδοξία να καταστήσει καταρχήν ενήμερους, αλλά κυρίως ενεργούς, όλους τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας  σε θέματα τεχνολογίας και εκπαιδευτικής ρομποτικής, ο WRO™ Hellas δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των νέων.

Από το 2009 ως μέλος του World Robot Olympiad είναι ο επίσημος φορέας της διοργάνωσης  του εθνικού διαγωνισμού WRO Hellas. Ο εθνικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και επιστημονικών ενώσεων της χώρας μας.

Σημειώνεται  ότι o οργανισμός  WRO™  (World Robot Olympiad) είναι ένα παγκόσμιο trademark, με κορυφαία δράση του- εκτός όλων των άλλων-  τη διοργάνωση της παγκόσμιας ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής www.wroboto.org

Η χώρα μας  λαμβάνει μέρος ανελλιπώς στις Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από 2009.

Επιστημονική επιτροπή

Η σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής, περιλαμβάνει τους πλέον  αναγνωρισμένους επιστήμονες- ακαδημαϊκούς δασκάλους  σε παιδαγωγικά και τεχνολογικά θέματα, με ιδρυτικά μέλη τους κ.κ. Ροβέρτο Κινγκ (ομότιμος καθηγητής Παν. Πατρών), Αντώνιο Τζε (πρόεδρος τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Παν Πατρών),  Δημήτρη Αλιμήση (καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ), Παπαδόπουλο Ευάγγελο (ΕΜΠ) κ.α.

Η προσπάθεια μας  για την αποκέντρωση των δράσεων μας στην  έδρα της κάθε περιφέρειας με σκοπό  αφ’ ενός τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των μαθητών  στις δράσεις μας, αφετέρου την κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας στην εκπαιδευτική ρομποτική μας, έχει οδηγήσει στη δημιουργία σε κάθε περιφέρεια ενός επιστημονικού και ενός οργανωτικού υπευθύνου.

Εθελοντική προσφορά

Από την αρχή της λειτουργίας του ο WRO Hellas έχει αποφασίσει  ότι όλες του δράσεις δεν θα έχουν κόστος συμμετοχής. Έτσι δεν υπάρχει κόστος  για τη συμμετοχή των μαθητών, τόσο στους διαγωνισμούς για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, όσο και στο διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Δεσμευόμαστε ότι και στους μελλοντικούς διαγωνισμούς η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Προσφέρουν  εθελοντικά  τις υπηρεσίες τους  πλήθος ανθρώπων από την εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα. Εάν συμφωνείτε με τους σκοπούς του WRO Hellas και πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση εγγραφής για Εθελοντική Προσφορά.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

close
Facebook IconYouTube IconTwitter IconPinterestPinterestPinterest