Υποστηρικτές

Στρατηγικός Συνεργάτης

Η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκονται στο DNA της COSMOTE. Η εκπαιδευτική ρομποτική, που στηρίζει η COSMOTE από το 2014, εφοδιάζει τα παιδιά με τις κατάλληλες δεξιότητες για τον νέο ψηφιακό κόσμο. Παράλληλα, ενθαρρύνει τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές για το μέλλον μέσα από την τεχνολογία.
Μέσα από την εκπαιδευτική μεθοδολογία S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics), οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, αξιοποιώντας παράλληλα τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας.
H COSMOTE, με το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, επενδύει συστηματικά σε δράσεις για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εκπαίδευση των νέων, όπως αυτές για την εκπαιδευτική ρομποτική και το S.T.E.M, που διοργανώνει ο WRO Hellas.
Ο κ. Κώστας Νεμπής, Chief Commercial Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Με την τεχνολογία αλλάζουμε τον κόσμο. Η εποχή μας κινείται σε υψηλές ταχύτητες και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική εγκαινιάζει νέους τρόπους σκέψης και δημιουργίας. Είμαστε περήφανοι για τις επενδύσεις μας τόσο σε τεχνολογικές υποδομές και τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού οικοσυστήματος, όσο και στην εκπαίδευση των νέων. Δίνουμε καινούρια εφόδια και εργαλεία στους νέους συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.

Μέγας Δωρητής

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί Μεγάλο Δωρητή του WRO Hellas, στηρίζοντας την προσπάθεια του τελευταίου για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην πανελλαδική εκπαιδευτική κοινότητα.
Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στήριξε τη διάθεση δωρεάν κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 σε περισσότερα από 100 δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στέκεται αρωγός του WRO Hellas στο πλαίσιο της κατάρτισης των εκπαιδευτικών της χώρας επάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από την δωρεάν προσφορά σεμιναρίων με φυσική παρουσία, καθώς και εξ αποστάσεως. Μέχρι στιγμής, από τα σεμινάρια του WRO Hellas έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 1600 εκπαιδευτικοί. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών αποτελεί μία διαρκή διαδικασία, η οποία συμπληρώνεται με τον εφοδιασμό τους με πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Δωρητές

Η ALPHA BANK με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 σε 20 Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία Dialog Semiconductor με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 σε 15 Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία AstraZeneca με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 59 πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo σε 59 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Η εταιρεία AUTOVISION με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 20 πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo σε 20 δημοτικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Υποστηρικτές
Χορηγοί Επικοινωνίας