Από την ελληνική επανάσταση στην επανάσταση του μέλλοντος!

Το 2008 ιδρύεται στην Ελλάδα ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas. Σκοπός του οργανισμού είναι να αποτελέσει το όχημα σύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας με την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad.

Λειτουργώντας ως επίσημος Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα, τη σχολική χρονιά 2008-2009 διοργανώσαμε τον πρώτο Πανελλήνιο Προκριματικό Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Τον Νοέμβριο του 2009 η χώρα μας έλαβε για πρώτη φορά μέρος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, στη Νότιο Κορέα. Με όχημα τους διαγωνισμούς όλα αυτά τα χρόνια κάναμε το πρώτο και το ουσιαστικό βήμα προς την εισαγωγή της
μεθοδολογίας STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στην εκπαίδευση, συστήνοντας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα τον πυρήνα του STEM, την εκπαιδευτική ρομποτική.

Ο σκοπός μας από το 2008, δηλαδή η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαίδευση πλέον και έχοντας φτάσει αισίως στο 2021, η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ενταγμένη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το 2019 η χώρα μας βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι δίπλα με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες, αποδεικνύοντας ότι ο WRO Hellas είναι η μοναδική εκπαιδευτική πλατφόρμα ψηφιακής σύγκλισης της χώρας μας σε παγκόσμιο επίπεδο

Πλέον, ως ο μοναδικός θεσμικός φορέας εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO Hellas σε συνεργασία με το στρατηγικό συνεργάτη COSMOTE, διοργανώνουμε τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και το κυριότερο δωρεάν είτε σε επίπεδο συμμετοχής, είτε σε εκπαίδευση στελεχών (πέραν των 3000 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων).

Έχουμε διεξάγει επιτυχώς 9 θεματικούς διαγωνισμούς με σκοπό την εισαγωγή τεχνολογίας στη εκπαιδευτική διαδικασία, 5 Teacher Camps, 2 βιβλία διανομής δωρεάν για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 2 ταινίες ευαισθητοποίησης  της κοινωνίας και έχουν μοιραστεί περισσότερα από 1000 κιτ σε σχολεία της χώρας μας!

Έχοντας διεξάγει Περιφερειακούς διαγωνισμούς και αντίστοιχες δράσεις ανά τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, ο Οργανισμός WRO Hellas αποτελεί τον φορέα ψηφιακής σύγκλισης όλων των περιοχών της χώρας μας και ξεκινάμε δυναμικά τη νέα δεκαετία (2021-2030) εισάγουμε, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το παγκόσμιο γίγνεσθαι την Τεχνητή Νοημοσύνη μαζί με το Internet of Things (IOT) στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια.

Από κοινού θέτουμε το νέο στόχο και μαζί θα τα καταφέρουμε, ξεκινώντας σήμερα κιόλας! Αναγνωρίζοντας τα προηγούμενα επιτεύγματα, υπερβάλλοντας στις μελλοντικές δυνατότητες, όντας ρεαλιστές με τις σημερινές προκλήσεις. Ας είναι το έτος 2021 το έτος της ελληνικής επανάστασης προς το μέλλον.