Δελτία τύπου

Επιστροφή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική!

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονική ζωή καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά και θα πλημμυρίσουν με παιδιά όλων των ηλικιών! Σταδιακά αυτό σημαίνει και την επιστροφή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική από τον Οκτώβριο και κάθε εβδομάδα του.

Μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote,δηλώνουμε έτοιμοι για τη συναρπαστική διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 διαδικτυακά στο μεγαλύτερο κομμάτι του.

Οι κατηγορίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

  • Εκπαιδευτική δράση STEAM Νηπιαγωγείου: ” Μια βόλτα στην πόλη μου” η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στις 17:00 μέσω της πλατφόρμας Teams. Τα projects ανεβαίνουν σταδιακά και οι λεπτομέρειες για το online event αναρτώνται στη σελίδα του Facebook Εκπαιδευτική δράση STEAM Νηπιαγωγείου: ” Μια βόλτα στην πόλη μου”

  • Βαθμίδα Δημοτικού

Ανοικτή κατηγορία “Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci” για μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού ο τελικός της οποίας θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, με τα 20 καλύτερα έργα, αφού πρώτα έχουν αξιολογηθεί τα portfolios (βίντεο, περιγραφές και πρόγραμμα – κωδικόραμα) περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι μικροί εξερευνητές μελετούν τις σημαντικές εφευρέσεις που επηρέασαν την ανθρωπότητα από την εποχή του Αρχιμήδη έως και την εποχή του Leonardo Da Vinci! Η κατηγορία αυτή τους προκαλεί να τις «πειράξουν» (χακάρουν) αλλάζοντας είτε τη μορφή ενέργειας που χρησιμοποιούν για να λειτουργήσουν, είτε τον τρόπο με τον οποίο ελέγχονται (από μηχανικούς αυτοματισμούς σε προγραμματιζόμενους) και να τις φέρουν στο παρόν για να δώσουν λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα της ζωής μας.

  • Βαθμίδα Γυμνασίου

Κατηγορία Regular II : “Τα Ποτάμια ενώνουν την Ευρώπη” η οποία θα διεξαχθεί υβριδικά δηλαδή διαδικτυακά και δια ζώσης στα κέντρα του επιστημονικού μας συνεργάτη STEM Education (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ξάνθη και Άρτα) τηρώντας το σχετικό πρωτόκολλο των απαιτούμενων μέτρων σύμφωνα με τις Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον COVID-19. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, συνδυαστικά με την ειδική κατηγορία Yoda Game (κατηγορία με πίστα).

Ανοικτή κατηγορία “ Κλιματική Αλλαγή”

  • Βαθμίδα Γυμνασίου και Λυκείου Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται αισθητές παντού και έχουν πολύ πραγματικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχει όμως ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση ότι πλέον, υπάρχουν διαθέσιμες οικονομικά προσιτές και κλιμακούμενες λύσεις που θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε στις καθαρές και πιο ανθεκτικές οικονομίες. Έτσι, η αποστολή φέτος είναι η κάθε ομάδα να οικοδομήσει ένα ρομπότ/project που να συμμετέχει στην ευρύτερη έννοια της Κλιματικής Αλλαγής, εντός συγκεκριμένου πλαισίου που τίθεται από τις αρχές της βιωσιμότητας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάσουν τον ουσιαστικό λόγο για τον οποίο το project τους είναι σημαντικό, καθώς και να καταδείξουν με σαφήνεια τα σημεία καινοτομίας του.

Εξειδικευμένη Ανοικτή κατηγορία για ΕΠΑ.Λ. «Αγροτική Παραγωγή και Τυποποίηση» όλες oι OPEN προαναφερθείσες κατηγορίες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η συγκεκριμένη των ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι εδώ και απευθύνεται ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης!

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-προπονητών τους

  • Σχηματίζουν ομάδες (teamwork)
  • Μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking)
  • Εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking)
  • Εντοπίζουν προκλήσεις προτείνοντας λύσεις (problem solving)

Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία!

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.