Αναγόρευση του Ελληνογάλλου ερευνητή Ιωσήφ Σηφάκη σε Πρεσβευτή και Επιστημονικό Σύμβουλο του WRO Hellas

Με ιδιαίτερη τιμή ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas ανακοινώνει την Αναγόρευση του Ελληνογάλλου ερευνητή Ιωσήφ Σηφάκη σε Πρεσβευτή (Ambassador) και Επιστημονικό Σύμβουλο (Scientific Consultant) του οργανισμού.

Το σπουδαίο έργο του -βραβευμένου με Τούρινγκ- Ιωσήφ Σηφάκη, όπως εντοπίζεται σε όλο το εύρος των επιστημονικών του ερευνών, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Πληροφορικής και τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Με την αποδοχή της πρόσκλησης για να συνεισφέρει ενεργά στις δράσεις του WRO Hellas, ο κ. Σηφάκης τιμά και υποστηρίζει το σύνολο της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Αναγόρευση του κ. Σηφάκη σε Επίτημο Πρεσβευτή και Επιστημονικό Σύμβουλο του WRO Hellas προσδίδει νέα πνοή στον οργανισμό και αναμένεται να εμπλουτίσει σημαντικά το επιστημονικό περιεχόμενο των δράσεών του.


Ο Ιωσήφ (Σήφης) Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ και πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ. Έχει διατελέσει καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης και επιστημονικός διευθυντής του δικτύου Artist2. Εργάζεται στο διεθνώς αναγνωρισμένο εργαστήριο VERIMAG (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας), του οποίου είναι ιδρυτής. Ανέπτυξε την τεχνολογία fly-by-wire που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε επιβατικά αεροπλάνα (Airbus 320) για τον αυτόματο έλεγχο πτήσεων. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης συστημάτων. Θεωρείται ένας από τους θεμελιωτές του Model-Checking που είναι η κύρια βιομηχανική μέθοδος επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων και σήμερα χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Intel, η Microsoft και η Google. Το 2007 του απονεμήθηκε το Βραβείο Τούρινγκ (αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ για την πληροφορική). Είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Γαλλικής Ακαδημίας Τεχνολογιών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, της American Academy of Arts and Sciences και της National Academy of Engineering. Τόσο από το γαλλικό όσο και από το ελληνικό κράτος του έχουν απονεμηθεί κορυφαίοι τίτλοι. Έχει, επίσης, διατελέσει πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας. Τέλος, έχει συγγράψει δυο συλλογές έμμετρων και πεζών, οι οποίες κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Αρμός.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Ιωσήφ Σηφάκη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *