Δελτία τύπου

Ανακοίνωση Διαγωνισμός Ρομποτικής 2020

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας επιστροφής στην κανονική ζωή καθώς τα σχολεία άνοιξαν ξανά και πλημμύρισαν με παιδιά όλων των ηλικιών! Σταδιακά αυτό σήμανε και την επιστροφή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική από τον Οκτώβριο και κάθε Σαββατοκύριακο αυτού (3-24/10/2020).

Μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote, δηλώνουμε πανέτοιμοι για τη συναρπαστική διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 δια ζώσης, εξ αποστάσεως και υβριδικά όπου απαιτείται.

Οι κατηγορίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

 

 • Ανοικτή κατηγορία “Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci” για μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού. Ο τελικός  θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 δια ζώσης και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020  online.

Ο τελικός θα διεξαχθεί δια ζώσης  στην OTE Academy, Πέλικα και Σπάρτης 1, στο Μαρούσι. Οι ομάδες καλούνται να προσέλθουν στον χώρο από τις 8:00 ως τις 10:00 π.μ. για να ετοιμάσουν τα project τους στην αίθουσα που θα τους παραχωρηθεί (2 ομάδες ανά αίθουσα). Η αξιολόγηση  θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ.. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, θα τηρείται το πρωτόκολλο των απαιτούμενων μέτρων, σύμφωνα με τις Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον COVID- 19. Απαγορεύεται η είσοδος των προπονητών στις αίθουσες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικοινωνία με τις ομάδες τους. Οι συνοδοί γονείς και κηδεμόνες των παιδιών καθώς και οι προπονητές των ομάδων θα μπορούν να κάθονται σε ξεχωριστή αίθουσα που έχει προβλεφθεί σχετικά.

Οι ομάδες της online αξιολόγησης (οι υπόλοιπες Περιφέρειες) θα αξιολογηθούν την Κυριακή 18/10/2020 εξ αποστάσεως σύμφωνα με την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. Οι ομάδες αυτές οφείλουν να μεταβούν σε χώρο που να διαθέτει καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, να υπάρχει κάμερα ανεκτών προδιαγραφών ώστε η παρουσίαση του έργου τους να γίνει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Η online αξιολόγηση θα ξεκινήσει επίσης στις 10:00 π.μ.

Για λόγους ισονομίας θα δοθούν ξεχωριστά βραβεία ανά ημέρα.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι  οι παρακάτω 30 (14 Αττική, 16 υπόλοιπες περιφέρειες) : 

ΑΤΤΙΚΗ 

 1. AstroKids
 2. 54Power of Piraeus
 3. MusicRobots
 4. Ρομποτούπολη
 5. future scientists 2
 6. Minders 2
 7. Escape Team
 8. Gemma Robot Neas Ionias
 9. Seven 4 THE WORLD
 10. ROBOÄRNA#2
 11. Ομάδα 3
 12. Da Vinci’s Peace Ghost
 13. ArDaEteam
 14. RoboStars

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (16)

 1. @robot’s inventors Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 2. το 10o Δημοτικό Μυτιλήνης Βόρειου Αιγαίου
 3. Egio Robotic ομάδα δημοτικού Δυτικής Ελλάδας
 4. 17th Robo-Kids Δυτικής Ελλάδας
 5. RoboHopes Δυτικής Μακεδονίας
 6. Εύρηκα! Ηπείρου
 7. ΟΔΟΠΟΙΟΙ Ηπείρου
 8. Robo-Fighters Θεσσαλίας
 9. Robo safety Θεσσαλίας
 10. RoboTeam Κεντρικής Μακεδονίας
 11. Reverse Archimedes Κρήτης
 12. The Robot Masters Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων)
 13. The invincibles Νότιου Αιγαίου (Δωδεκανήσων)
 14. ΑΥΤΟΜΑΤΑ Πελοποννήσου
 15. Φιλόσοφοι Στερεάς Ελλάδας
 16. Πρωτοπόροι Στερεάς Ελλάδας

Συγχαρητήρια στις ομάδες που προκρίθηκαν στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού!

Ευχαριστούμε για την όλη προσπάθειά τους και τις υπόλοιπες 70 ομάδες που συμμετείχαν κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες στη διαδικασία του Διαγωνισμού.

 • Κατηγορία Regular: “Τα Ποτάμια ενώνουν την Ευρώπη”  θα διεξαχθεί υβριδικά δηλαδή διαδικτυακά και δια ζώσης στα κέντρα του επιστημονικού μας συνεργάτη STEM Education (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα) την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.

Κανονισμοί Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οκτώβριος 2020

 

Βαθμίδα OPEN Γυμνασίου &  Λυκείου

 • Ανοικτή κατηγορία “ Κλιματική Αλλαγή” η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 διαδικτυακά. Η παρουσίαση από τις ομάδες θα γίνει εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. Oι Επιτροπές των κριτών θα λειτουργήσουν με συμβουλευτικό χαρακτήρα (mentoring) έτσι ώστε οι ομάδες να ετοιμαστούν καλύτερα για τον επόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
 • Ειδική κατηγορία Yoda Game (κατηγορία με πίστα). Η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, δια ζώσης στα κέντρα του επιστημονικού μας συνεργάτη STEM Education (Αθήνα, Πάτρα και Ιωάννινα).
 • Εξειδικευμένη Ανοικτή κατηγορία για ΕΠΑ.Λ. «Αγροτική Παραγωγή και Τυποποίηση» η συγκεκριμένη κατηγορία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020. Η παρουσίαση από τις ομάδες θα γίνει εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Microsft Teams και οι κριτές θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα (mentoring).
 • Εκπαιδευτική δράση STEAM Νηπιαγωγείου: ” Μια βόλτα στην πόλη μου” μη διαγωνιστικού χαρακτήρα, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στις 17:00 μέσω της πλατφόρμας Teams.Μπορείτε να δείτε το εισαγωγικό βίντεο εδώ:

Τα projects θα ανέβουν σταδιακά στο επίσημο κανάλι του WRO Hellas και τη συζήτηση για το online event μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Facebook Εκπαιδευτική δράση STEAM Νηπιαγωγείου: ” Μια βόλτα στην πόλη μου”

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι εδώ και απευθύνεται ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης!

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-προπονητών τους

 • Σχηματίζουν ομάδες (teamwork)
 • Μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking)
 • Εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking)
 • Εντοπίζουν προκλήσεις προτείνοντας λύσεις (problem solving)

Ευχόμαστε στις ομάδες καλή επιτυχία!

Τελευταία ενημέρωση σελίδας 5/10/2020

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *