Board of Directors

Ιωάννης Σομαλακίδης

Πρόεδρος WRO Hellas

Άρης Λούβρης

Εκπρόσωπος WRO Hellas

Απόστολος Αμπαριώτης

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
taoukis

Ιάσονας Ταούκης

Υπεύθυνος κριτών και εθελοντών WRO Hellas

Κωνσταντίνα Αντιμαχίτη

Γραμματειακή Υποστήριξη

Κωνσταντίνος Τσατσαρώνης

Υπεύθυνος Κατηγορίας Regular Δημοτικού

Γιάννης Τούρλος

Συνυπεύθυνος Κατηγορίας Regular Γυμνασίου

Γιάννης Μπαράς

Συνυπεύθυνος Κατηγορίας Regular Γυμνασίου

Δημήτρης Κλαδογένης

Συνυπεύθυνος Κατηγορίας Regular Λυκείου

Θανάσης Μπαλαφούτης

Συνυπεύθυνος Κατηγορίας Regular Λυκείου

Παναγιώτης Βέρρας

Συνυπεύθυνος Κατηγοριών Open (όλες οι βαθμίδες)

Δημήτρης Μωραϊτης

Συνυπεύθυνος Κατηγοριών Open (όλες οι βαθμίδες)

Θέμης Μαρκάκης

Συνυπεύθυνος Κατηγοριών Open (όλες οι βαθμίδες)

Νίκος Σαζακλίδης

Υπεύθυνος Κατηγοριών Ποδοσφαίρου

Αλεξανδρός Πανταζίδης

Συνυπεύθυνος Κατηγοριών Ποδοσφαίρου

Σοφία Χριστοπούλου

Υπεύθυνη Κατηγορίας Νηπιαγωγείου (μη διαγωνιστική)

Γιώργος Αγγελόπουλος

Υπεύθυνος Advanced Robotics Challenge

Επιστημονική Επιτροπή

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του WRO Hellas είναι ο κύριος Αντώνης Τζες, καθηγητής στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΗΜ&ΤΥ) του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Η σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής, περιλαμβάνει τους πλέον αναγνωρισμένους επιστήμονες – ακαδημαϊκούς δασκάλους σε παιδαγωγικά και τεχνολογικά θέματα, με ιδρυτικά μέλη τους κ.κ. Παπαδόπουλο Ευάγγελο, Ρόμπερτ Κινγκ, Φαχαντίδη Νίκο, Παναγιωτακόπουλο Χρήστο, Μιχαηλίδη Παναγιώτη, Αναγνωστάκη Σίμο και Σούλτη Γεώργιο.

Αντώνης Τζες

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Χρήστος Παναγιωτακόπουλος

Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής

Γεώργιος Σούλτης

Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής

Γεώργιος Φεσάκης

Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής

Αναστάσιος Μικρόπουλος

Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής

Αναστάσιος Λαδιάς

Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής

Συμβουλευτική Επιτροπή Πληροφόρησης και Εξωστρέφειας

 Δρ. Σταμάτιος Μ. Κριμιζής

Ο Ακαδημαϊκός Σταμάτιος Κριμιζής έλαβε το πτυχίο του στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα (1961), το Masters (1963) και Διδακτορικό (1965) στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, όπου και υπηρέτησε ως καθηγητής. Το 1968 μετακινήθηκε στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, έγινε Επιστημονικός Διευθυντής το 1980, επικεφαλής της Διοίκησης Διαστήματος το 1991 και Ομότιμος Διευθυντής το 2004. Πέρα από τις διοικητικές
του δραστηριότητες, είναι επικεφαλής ερευνητής σε διάφορες διαστημικές αποστολές της NASA, συμπεριλαμβανομένων των Voyagers 1, 2 στους εξωτερικούς πλανήτες, τη Διαστρική Αποστολή Voyager, και την αποστολή του Cassini-Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα. Έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει όργανα που έχουν ταξιδέψει και στους εννέα κλασσικούς πλανήτες. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 620 εργασίες σε περιοδικά και βιβλία με πάνω από 22.000 ετεροαναφορές, σχετικά με τη φυσική του Ήλιου, το μεσοαστρικό χώρο, τις πλανητικές μαγνητόσφαιρες και την
ηλιόσφαιρα. Τελευταίες διακρίσεις είναι το Trophy for Lifetime Achievement (2015) του National Air and Space Museum, το NASA Exceptional Public Service Medal (2016), και το Theodor Von Karman Award της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής (2018).

 Κωνσταντίνος Γρίβας

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι εκλεγµένος Αναπληρωτής Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου διδάσκει το µάθηµα της «∆ιεθνούς Γεωγραφίας και Συστηµικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών».

∆ιδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή» στο Τµήµα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ως επισκέπτης καθηγητής και διαλέκτης διδάσκει στη Σχολή Εθνικής Άµυνας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και στη Σχολή ∆ιοίκησης και Επιτελών της Πολεµικής Αεροπορίας (Σ∆ΙΕΠ).

Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του ερευνητικού τοµέα για νέες αµυντικές τεχνολογίες στο Ινστιτούτο Αµυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας. Από το 1996 έως το 2004 ήταν διαπιστευµένος δηµοσιογράφος στο Υπουργείο Εθνικής Άµυνας. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Στρατηγική» και ως διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό «Γεωπολιτική».

 Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1973. Σπούδασα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Ασχολήθηκα στον ιδιωτικό τομέα με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων. Το 2014, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», εκλέχθηκα Δήμαρχος Τρικκαίων. Οι πολίτες του Δήμου με τίμησαν για δεύτερη φορά στις εκλογές του Μαΐου του 2019. Οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι, με τίμησαν εκλέγοντάς με πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τον Δεκέμβριο του 2019. Πιστεύω ότι ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, γι’ αυτό από τα 29 μου συμμετέχω στα κοινά από διάφορες θέσεις. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες ελληνικές πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους. Μετακινούμαι με ποδήλατο, επειδή είναι τρόπος ζωής, λατρεύω τη μουσική, με ξεκουράζει ο προγραμματισμός Η/Υ, το μπάσκετ, το βουνό και τα ταξίδια.

 Δρ. Νίκος Κυρίτσης

Ο Δρ. Νίκος Κιρίτσης είναι Κοσμήτωρας στο College of Engineering at McNeese State University στη Λουιζιάνα και διευθυντής του Institute for Industry – Education Collaboration. Πριν από αυτό, ο Δρ. Κιρίτσης δίδαξε μηχανολογία στο McNeese και διετέλεσε προσωρινός διευθυντής του γραφείου Research Services and Sponsored Program. Κατέχει διδακτορικό. στη Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν. Ο Δρ Kiritsis είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Καινοτομίας του McNeese State University όπου διδάσκει μαθήματα Μηχανικής Καινοτομίας και υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του McNeese Student Business Incubator. Ο Δρ. Κιρίτσης κατέχει επίσης Incubator Management Certificate από τον National Business Incubator Association.

Ο Δρ Νίκος Κυρίτσης αποφοίτησε με πτυχίο επιστήμης,πτυχίο στη Φυσική και πτυχίο στη Μηχανική,πτυχίο στη Μηχανική Φυσική από το Wright State University. Αργότερα απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο και διδακτορικό στη Μηχανολογία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν.

Ο Δρ. Νίκος Κυρίτσης χρηματοδοτήθηκε από το CITGO στο πλαίσιο του προγράμματος Nautilus Ambassador.

Γιώργος Ευστρατιάδης

Ο Ευστρατιάδης Γιώργος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Υδάτωρ ΑΕ, μιας οικογενειακής εταιρίας δεύτερης γενιάς, η οποία ασχολείται με το νερό και τα λύματα εδώ και 50 χρόνια. Έχει σπουδάσει Λογιστική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Από το 2010 ασχολείται ενεργά με καινοτόμες εταιρίες ως σύμβουλος ή επενδυτής ενώ πρόσφατα απέκτησε διαπίστευση Professional Negotiator από την Αμερικάνικη Ένωση Διαπραγματευτών. Εκτός της βασικής του δραστηριότητας, το νερό, ασχολείται με το μέλλον βοηθώντας άτομα και εταιρίες να οδηγηθούν σε ένα μέλλον που επιθυμούν. Αν και δεν έχει ασχοληθεί με την ‘μηχανική’ των ρομπότ, ερευνά τις επιπτώσεις της εισαγωγής των ρομπότ στην καθημερινότητά μας και κυρίως στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες σχέσεις. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα και την Αθήνα, είναι παντρεμένος με την Οικονομολόγο Κασιώνη Αναστασία και έχουν τρία παιδιά.

 

 Γεώργιος Κοτρώνης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1971 αλλά από το 1978 ήρθα στην Ναύπακτο, τον τόπο καταγωγής των γονιών μου. Τελείωσα το λύκειο στην Ναύπακτο το 1989 και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις το 1991. Με την επιστροφή μου αφοσιώθηκα στην οικογενειακή μας επιχείρηση (Πλαστικά-Κ-Κοτρώνης ΑΕ) κάτι που μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον και δεν το έχω μετανιώσει. Από το 1991 ως το 2012 διατέλεσα υπεύθυνος πωλήσεων, από 2012 ως το 2018 διευθύνων σύμβουλος και τέλος από 2018 ως 2019 κατείχα παράλληλα και την θέση του προέδρου του ΔΣ της εταιρίας. Η αφοσίωση στην επιχείρηση (όχι μόνο η δική μου αλλά και των υπολοίπων μελών της οικογένειας μου), βοήθησε ώστε σήμερα να είναι από τις μεγαλύτερες στην περιοχή με 200 εργαζόμενους και 21

εκατομμύρια τζίρο. Το 2006 γνώρισα την γυναίκα μου Νεκταρία Καζανά με την οποία

έχουμε τρία παιδιά. Από το 2011 ως το 2014 διατέλεσα πρόεδρος στον Ναυτικό Όμιλο

Ναυπάκτου. Από το 2014 ως 2017 στήριξα εθελοντικά την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου ως μέλος του ΔΣ και ως πρόεδρος της την περίοδο που συμμετείχε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Το 2018 αποχώρησα από την οικογενειακή εταιρία και ανέλαβα τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου», ένα πρωτοποριακό ιδιωτικό σχολείο με έδρα την Ναύπακτο και μαθητές από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας. Τα τελευταία χρόνια το σχολείο διεύρυνε τις συνεργασίες του με φορείς και πανεπιστήμια.

Τα τελευταία χρόνια η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο σύνολο των βαθμίδων του σχολείου, από την τρυφερή ηλικία των 4 χρόνων στο νηπιαγωγείο ως και τους μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Με τη νέα μου ιδιότητα συμμετέχω ως μέλος του ΔΣ στον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων. Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή την εποχή είμαι μέλος του ΔΣ του δήμου Ναυπακτίας και πρόεδρος της Διαδημοτικής εταιρίας (συμμετέχουν 6 δήμοι) «Αιτωλική Αναπτυξιακή».

Η προσπάθειά μας για αποκέντρωση των δράσεών μας στην έδρα της κάθε Νομού και Περιφέρειας, με σκοπό αφενός τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των μαθητών στις δράσεις μας, αφετέρου την κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική ρομποτική, μας έχει οδηγήσει στην επάνδρωση κάθε περιφέρειας με ένα άτομο Επιστημονικά Υπεύθυνο και ένα άτομο Οργανωτικά Υπεύθυνο.

 

  Επιστημονικά Υπεύθυνος/η Οργανωτικά Υπεύθυνος/η
Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Κυριακή Λεοντιάδου Θανάσης Μπαλαφούτης
Αττικής Αναστάσιος Λαδιάς Απόστολος Αμπαριώτης
Βόρειου Αιγαίου Γιάννης Συρρής Αντώνης Νείρος
Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παναγιωτακόπουλος Ανθή Καρατράντου
Δυτικής Μακεδονίας Μηνάς Δασυγένης Λίτσα Ατματζίδου
Ηπείρου Τάσος Μικρόπουλος Δημήτριος Κράββαρης
Θεσσαλίας Γιώργος Σούλτης Γιάννης Μπαράς
Ιονίου Δημήτριος Θεοτόκης Δημήτριος Θεοτόκης
Κεντρικής Μακεδονίας Ηλίας Καλαμπόκης/     Νίκος Αμανατίδης                      Μιχάλης Μπακάλογλου
Κρήτης Δημήτρης Σταύρου Θέμης Μαρκάκης
Νότιου Αιγαίου Γεώργιος Φεσάκης Δημήτριος Κλαδογένης
Πελοποννήσου Αθανάσιος Τζιμογιάννης Πάνος Πετρόπουλος
Στερεάς Ελλάδας Θάνος Κακαρούντας Γιάννης Δήμος