Δωρεάν σεμινάριο κατάρτισης για νηπιαγωγούς με θέμα το Kids First Coding & Robotics | WRO Hellas

  • Ημερομηνία: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου
  • ‘Ωρα: 17:30
  • Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες
  • Χώρος διεξαγωγής: Γραφεία WRO Hellas (Λ. Μεσογείων 446, 15342, Αγία Παρασκευή)
  • Ελεύθερη συμμετοχή, με απαραίτητη την κράτηση θέσεων (βλ. στο κάτω μέρος της σελίδας)

Σεμινάριo για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς με θέμα την εισαγωγή του προγραμματισμού στην προσχολική ηλικία. Το σεμινάριο διοργανώνεται εκτάκτως και προσφέρεται δωρεάν για τους/τις νηπιαγωγούς της Διεύθυνσης Γ’ Αθήνας, σε συνδιοργάνωση του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, του STEM Education και της κας. Παρασκευής Φώτη, συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών, με περιοχή ευθύνης τις σχολικές μονάδες και Ε.Κ. των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Πρέσβειρας του WRO Hellas στη Διεύθυνση Γ’ Αθήνας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επίδειξη χρήσης του εκπαιδευτικού υλικού Kids first Coding & Robotics, ιδέες για δραστηριότητες, περιγραφή της Εκπαιδευτικής Δράσης STEAM Νηπιαγωγείου: «Μια βόλτα στην πόλη μου»παρουσίαση κατασκευών και σεναρίων.

GIGO Kids first Coding & Robotics

Το Kids first Coding & Robotics διδάσκει αρχές προγραμματισμού και αναπτύσσει δεξιότητες STEM σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Δεν απαιτεί χρήση tablet, smartphone ή υπολογιστή για τον προγραμματισμό του. Τα προγράμματα δημιουργούνται απλά και μόνο με  μια σειρά από κάρτες εντολών που δημιουργούν το αλγοριθμικό «μονοπάτι». Καθώς το ρομπότ περνά πάνω από τις κάρτες εντολών, ένας αισθητήρας στο κάτω μέρος του ρομπότ τις διαβάζει μια προς μια και φορτώνει το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το ρομπότ σε μια πίστα που έχετε δημιουργήσει και το ρομπότ τρέχει το πρόγραμμα. Μπορείτε να προγραμματίσετε το ρομπότ να κινείται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να ενεργοποιεί το γρανάζι, να ανάβει τα φώτα LED, να αναπαράγει ήχους και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές κάρτες ενεργειών. Το ενσωματωμένο γρανάζι επιτρέπει την κατασκευή απλών ρομποτικών κατασκευών με βραχίονες ή άλλα κινούμενα μέρη που ανταποκρίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος.

Αυτό το κιτ διδάσκει επίσης φυσική, μηχανική και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μέσω μιας σειράς μαθημάτων κατασκευής και προγραμματισμού. Τα 34 μαθήματα ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα για την εκπαίδευση των υπολογιστών που αναπτύχθηκαν από την Ένωση Εκπαιδευτικών Επιστημών Πληροφορικής (CSTA) και την Εκπαίδευση της Διεθνούς Εταιρείας Τεχνολογίας (ISTE), καθώς και μαθήματα από το Code.org. Τα μαθήματα αναπτύσσονται μέσω του εικονογραφημένου οδηγού δραστηριοτήτων, επιτρέποντας το κιτ να είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας τουλάχιστον τεσσάρων ετών με τη βοήθεια ενός ενήλικα και μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών.

Φόρμα συμμετοχής