Σεμινάρια για προπονητές στις εγκαταστάσεις μας | WRO Hellas

Ανακοινώνεται νέος κύκλος εντατικών σεμιναρίων, τα οποία θα προσφερθούν δωρεάν στους προπονητές ομάδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προετοιμάζονται για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018.

Την εισήγηση των σεμιναρίων αναλαμβάνουν καταξιωμένοι προπονητές, οι οποίοι έχουν διακριθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση για την εκπαιδευτική ρομποτική: Την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™.

Για τους προπονητές της περιφέρειας Αττικής τα σεμινάρια θα προσφερθούν διά ζώσης στον χώρο μας στην Αγία Παρασκευή (Μεσογείων 446, ημιόροφος).

Οι προπονητές των υπόλοιπων περιφερειών καλούνται να κοιτάξουν την ενότητα Webinars.

Σειρά δωρεάν σεμιναρίων WeDo 2.0 & Scratch 2.0

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η γνωριμία με το ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 και ο προγραμματισμός των κατασκευών σε Scratch 2 που θα τις καταστήσει αυτόνομες.

Γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στο πνεύμα της φετινής κατηγορίας Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη». Ο προγραμματισμός των ρομποτικών κατασκευών γίνεται σε Scratch 2.0 με σκοπό την αυτονομία και τη σωστή χρήση τους.

Εξοπλισμός:

Κάθε 2 εκπαιδευόμενοι έχουν μπροστά τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, ο οποίος περιλαμβάνει ένα ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 για τις κατασκευές, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με USB Bluetooth σε περιβάλλον Windows για τον προγραμματισμό της σε Scratch 2.0. Επειδή είναι προαπαιτούμενο από το διαγωνισμό, σε κάθε συνεδρία επιδεικνύεται πώς παρουσιάζεται ο αυτοματισμός της κατασκευής στο εικονικό περιβάλλον του Scratch.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε εκπαιδευόμενος θα πρέπει να έχει τον δικό του εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός δεν παρέχεται στο πλαίσιο των σεμιναρίων.

Ενδεικτικό φύλλο εργασίας:

 • Ρύθμιση εξοπλισμού με την εγκατάσταση hardware και software για επικοινωνία Η/Υ – WeDo 2 hub – Scratch
 • Εξοικείωση με τη διαδικασία που θα ακολουθείται κάθε εβδομάδα, δηλαδή προσδιορίζουμε ένα πραγματικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ — ακολουθεί ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ λύσης του από την ομάδα μέσω brainstorming και προηγούμενης εμπειρίας — προτεινόμενη ΛΥΣΗ και υλοποίηση.

Παράδειγμα: γρήγορη κατασκευή ενός turbo fan, προγραμματισμός του αυτοματισμού μέσω βασικών εντολών Scratch 2, απεικόνιση αυτοματισμού στο εικονικό περιβάλλον του Scratch 2 κάνοντας χρήση βασικών εντολών προγραμματισμού.

Τα σεμινάρια διεξάγονται στο εύρος 4 παραδόσεων (μία συνάντηση την εβδομάδα – διάρκεια 1,5 ώρα ανά συνάντηση)

Ημερομηνίες και ώρες:

 

 • Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 17:00 – 18:30
 • Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 17:00 – 18:30
 • Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 17:00 – 18:30
 • Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 17:00 – 18:30

Εισηγητής: Φώτης Φωτεινάκης

Χώρος διεξαγωγής:  Στρατηγού Μαρούλη 7 (όπισθεν Μεσογείων 446),  ημιόροφος

Μέγιστος αριθμός εκπαιδευτικών ανά τμήμα:  Λόγω της διαδραστικής φύσης του σεμιναρίου, ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εκπαιδευόμενων είναι αυτός των 25 ατόμων. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει εξαρχής να κρατήσουν τη θέση τους για τα μαθήματα.

Οι διαθέσιμες θέσεις εκπαιδευόμενων καλύφθηκαν. Σας ευχαριστούμε θερμά για το μεγάλο ενδιαφέρον και σας προτείνουμε να παραμείνετε συντονισμένοι στα κανάλια επικοινωνίας μας (website, newsletter, facebook), μιας και άμεσα θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης!

Σειρά δωρεάν σεμιναρίων LEGO Mindstorms EV3

Τα σεμινάρια προσφέρονται για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στις θεματικές των κατηγοριών του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Τα σεμινάρια διεξάγονται στο εύρος 4 παραδόσεων (μία συνάντηση την εβδομάδα – διάρκεια 1,5 ώρα ανά συνάντηση)

Ημερομηνίες και ώρες:

  • Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 16:30 – 18:00
  • Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 16:30 – 18:00
  • Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 16:30 – 18:00
  • Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 16:30 – 18:00

Εισηγητής: Κώστας Τσατσαρώνης

 • Χώρος διεξαγωγής:  Στρατηγού Μαρούλη 7 (όπισθεν Μεσογείων 446),  ημιόροφος
 • Μέγιστος αριθμός εκπαιδευτικών ανά τμήμα: Λόγω της διαδραστικής φύσης του σεμιναρίου, ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εκπαιδευόμενων είναι αυτός των 25 ατόμων. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει εξαρχής να κρατήσουν τη θέση τους για τα μαθήματα.
Οι διαθέσιμες θέσεις εκπαιδευόμενων καλύφθηκαν. Σας ευχαριστούμε θερμά για το μεγάλο ενδιαφέρον και σας προτείνουμε να παραμείνετε συντονισμένοι στα κανάλια επικοινωνίας μας (website, newsletter, facebook), μιας και άμεσα θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης!