Workshops 9ου Εθνικού Διαγωνισμού WRO

Εκκίνηση δωρεάν webinars LEGO Mindstorms EV3 για προπονητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο κύκλος των webinars ολοκληρώθηκε. Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για τη θερμή προσέλευση!

Στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, ο WRO Hellas μεριμνά προκειμένου οι προπονητές ολόκληρης της Ελλάδας να έχουν τις ίδιες δυνατότητες κατάρτισης και υποστήριξης κατά την προετοιμασία των ομάδων τους για τους διαγωνισμούς. Έτσι, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εμπλουτίζουμε την εκπαιδευτική μας δράση εισάγοντας το θεσμό των διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους προπονητές ομάδων από την Περιφέρεια (εκτός της Αττικής).

Τα σεμινάρια προσφέρονται για την κατάρτιση των προπονητών που προτίθενται να συμμετάσχουν στον επερχόμενο 9ο Εθνικό Διαγωνισμό WRO.

Η γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στη θεματική των φετινών Πανελλήνιων Διαγωνισμών.

Για τη συμμετοχή των προπονητών στα σεμινάρια δεν προαπαιτείται η πρότερη επαφή τους με το LEGO Mindstorms EV3.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Συνολική διάρκεια:
Τα webinars διεξάγονται στο εύρος 4 παραδόσεων διάρκειας 120 λεπτών (μία παράδοση την εβδομάδα)

Χρόνος:
Κάθε Δευτέρα 18:30 – 20:30

Έναρξη:
Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 18.30-20.30

Πλατφόρμα που χρησιμοποιείται:
Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η ποιότητα της βιντεοκλήσης, χρησιμοποιείται η πλατφόρμα Skype for Business. Στους συμμετέχοντες θα αποσταλούν σχετικές οδηγίες για την πλατφόρμα Skype for Business με μήνυμα που θα ακολουθήσει την εγγραφή τους.

Κράτηση θέσεων:
Ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εκπαιδευόμενων είναι αυτός των 40 ατόμων. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει εξαρχής να κρατήσουν τη θέση τους για τα μαθήματα.

Σειρά δωρεάν σεμιναρίων LEGO Mindstorms EV3

Τα σεμινάρια προσφέρονται για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ή/και στον Εθνικό Διαγωνισμό WRO.

Η γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στη θεματική τoυ εκάστοτε τρέχοντα διαγωνισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Συνολική διάρκεια: Τα σεμινάρια διεξάγονται στο εύρος 4 παραδόσεων διάρκειας 120 λεπτών (μία παράδοση την εβδομάδα)
 • Έναρξη: Παρασκευή 28 Απριλίου 18.30-20.30
 • Χρόνος: Κάθε Παρασκευή 18:30 – 20:30
 • Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων: Στρατηγού Μαρούλη 7 (όπισθεν Μεσογείων 446),  Κέντρο STEM Education Αγίας Παρασκευής
 • Κράτηση θέσεων: Λόγω της διαδραστικής φύσης του σεμιναρίου, ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εκπαιδευόμενων είναι αυτός των 25 ατόμων. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει εξαρχής να κρατήσουν τη θέση τους για τα μαθήματα. Για να κρατήσετε τη θέση σας στα σεμινάρια συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

  Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, ώρες 12:00 – 16:00 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας Workshop Ρομποτικής με εισηγητή τον κ. Τσιμπούρη Ανδρέα. Το workshop διοργανώνεται από τα Τμήματα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas. Το εν λόγω σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19 ή αντίστοιχης ειδικότητας που υπηρετούν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, εμπλέκονται στη ρομποτική και προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas.

  Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετούν με οργανική θέση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο workshop τη Δευτέρα 22/5/2017 σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα: https://goo.gl/forms/qnfPesv0CXIvbYAi2

  Ο Περιφερειακός διαγωνισμός, ο οποίος λειτουργεί ως προκριματικός του Εθνικού, διεξάγεται στις 18/6/2017 (βλ. σχετικό έγγραφο http://pdede.sch.gr/new/index.php/anak-pde/item/11140-a).

  Ανακοίνωση

  Tη Δευτέρα 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ερμούπολη στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, με θέμα: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη».

  1. Workshop στην Καρδίτσα

  Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών, και το παράρτημα του οργανισμού στην Θεσσαλία, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ) και την STEM Robotics Academy (Επιστημονική Εκπαιδευτική Ένωση για την Προώθηση των Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών και Ρομποτικής), θα πραγματοποιήσει workshop με θέμα τον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό  για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad).

  Το θέμα της παρουσίασης  είναι:

  «Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς – 9ος  Εθνικός διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής»,

  Το workshop  απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν δηλώσει ή προτίθενται να συμμετάσχουν στον  περιφερειακό διαγωνισμό  World Robot Olympiad.

  H παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/5/2017 στο 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας, ώρα 19:00 (εργαστήριο Πληροφορικής).

  Εισηγητής θα είναι ο κ. Μπαράς Γιάννης, εκπαιδευτικός ΠΕ20 του Γυμνασίου Ιτέας  Καρδίτσας , και υπεύθυνος Θεσσαλίας WRO Hellas.

  Ανακοίνωση


  2. Workshop στον Βόλο

  Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών, και το παράρτημά του οργανισμού στην Θεσσαλία, σε συνεργασία τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Α/θμιας και Β/θμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ), και την STEM Robotics Academy (Επιστημονική Εκπαιδευτική Ένωση για την Προώθηση των Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών και Ρομποτικής), θα πραγματοποιήσει workshop με θέμα τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad).

  Το θέμα της παρουσίασης  είναι:

  «Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς –
  9ος  Εθνικός διαγωνισμός Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής»,

  Το workshop απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς  αλλά και μαθητές Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν δηλώσει ή προτίθενται να συμμετάσχουν τόσο στον  παρόντα περιφερειακό διαγωνισμό World Robot Olympiad όσο και σε μελλοντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής της WRO..

  H παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την
  Τρίτη 23/5/2017 στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, ώρα 19:00
  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

  Εισηγητής θα είναι ο κ. Μπαράς Γιάννης, εκπαιδευτικός ΠΕ20 του Γυμνασίου Ιτέας  Καρδίτσας , και υπεύθυνος Θεσσαλίας WRO Hellas. Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί ΠΕ20, Σαμαράς Νικόλαος και Μαγαλιός Τηλέμαχος, προπονητές ομάδων ρομποτικής μαζί με μαθητές, μέλη ομάδων θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους από τις συμμετοχές σε προηγούμενους διαγωνισμούς.

  Ανακοίνωση

  Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 11:15 – 14:05 θα διεξαχθεί Ημερίδα – Workshop στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας (αμφιθέατρο). Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Κωτσάκη Σταύρο, ως υπεύθυνο του WRO Hellas στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas. Η Ημερίδα – Workshop αφορά διδάσκοντες/ουσες κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ19 – ΠΕ20) αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς στην Α’/θμια και Β’/θμια Εκπαίδευση (είτε έχουν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό είτε προτίθενται να δηλώσουν), μαθητές και γονείς που δύνανται να την παρακολουθήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να παρακολουθήσουν την ημερίδα είτε διά ζώσης είτε από απόσταση (τηλεδιασκέχεις Π.Σ.Δ.), σύμφωνα με την προτίμηση που θα δηλώσουν στη φόρμα, η οποία πρέπει να συμπληρωθεί μέχρι την Κυριακή 21/5/2017 στην παρακάτω διεύθυνση:

  https://goo.gl/forms/sTS8O8B5tm14ivfA2

  Ανακοίνωση