Με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε το WRO Teacher Camp 2018, το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν προς τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον WRO Hellas.


Το 3ο Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp 2018 διοργανώθηκε από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αγία Παρασκευή. Ογδόντα εκπαιδευτικοί συνολικά παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τα workshops του τριήμερου προολυμπιακού camp. Ολυμπιονίκες από πρότερες Ολυμπιάδες μετέφεραν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, όπως οι Θανάσης Μπαλαφούτης (Διαγωνισμός ποδοσφαίρου στο Δημοτικό και στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής), Πάνος Βέρρας (Open playground – Επικοινωνία EV3 με open hardware: arduino, raspberry κ.ά.) και Ανέστης Βοβός (Οργάνωση πολλαπλών ομάδων για συμμετοχή σε Διαγωνισμούς Ρομποτικής).

Επίσης, εισηγήθηκαν οι πρωτοπόροι στο είδος τους Κώστας Τσατσαρώνης (αισθητήρες χρώματος, P, PI & PD – Best practices) και Γιάννης Τούρλος (Κατασκευάζοντας διαγωνιστικά ρομπότ). Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος είχε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά & Δ΄ Αθήνας Τάσος Λαδιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων εισηγήθηκε για το MOOC στη ρομποτική. Τέλος, παρουσιάστηκαν η νέα έκδοση 3.0 του Scratch και το αποθετήρια με τα εκπαιδευτικά σενάρια, η δωρεάν πρόσβαση των οποίων είναι δημόσια στην ψηφιακή πλατφόρμα http://wrohellas.gr/εκπαιδευτικο-περιεχομενο/εκπαιδευτικα-σεναρια, καθώς επίσης το επικαιροποιημένο διαδικαστικό​ ​πλαίσιο​ ​διαγωνισμών​ (S.O.P.) για το σχολικό έτος 2018-2019.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αρχείο παρουσιάσεων του WRO Teacher Camp 2018

Αρχείο παρουσιάσεων του Θερινού Σχολείου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017

Παρουσιάσεις τμήματος Α/θμιας