Σειρά δωρεάν σεμιναρίων WeDo 2.0 & Scratch 2.0 για τους προπονητές ομάδων του διαγωνισμού Δημοτικού

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η γνωριμία με το ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 και ο προγραμματισμός των κατασκευών σε Scratch 2 που θα τις καταστήσει αυτόνομες.

Γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο θα διδαχθεί μέσω παραδειγματικών κατασκευών στο πνεύμα του διαγωνισμού και ο προγραμματισμός τους θα γίνει σε Scratch 2.0 για την αυτονομία και σωστή χρήση της ρομποτικής κατασκευής.

Εξοπλισμός: Κάθε 2 εκπαιδευόμενοι θα έχουν μπροστά τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, που θα περιλαμβάνει ένα ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 για τις κατασκευές, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με USB Bluetooth σε περιβάλλον Windows για τον προγραμματισμό της σε Scratch 2.0. Επειδή είναι προαπαιτούμενο από το διαγωνισμό, σε κάθε συνεδρία θα δειχθεί πώς να παρουσιάζεται ο αυτοματισμός της κατασκευής στο εικονικό περιβάλλον του Scratch.

Ενδεικτικό φύλλο εργασίας: Ρύθμιση εξοπλισμού με την εγκατάσταση hardware και software για επικοινωνία Η/Υ – WeDo 2 hub – Scratch 2. Εξοικείωση με τη διαδικασία που θα ακολουθείται κάθε εβδομάδα, δηλαδή προσδιορίζουμε ένα πραγματικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ — ακολουθεί ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ λύσης του από την ομάδα μέσω brainstorming και προηγούμενης εμπειρίας — προτεινόμενη ΛΥΣΗ και υλοποίηση. Παράδειγμα: γρήγορη κατασκευή ενός turbo fun, προγραμματισμός του αυτοματισμού μέσω βασικών εντολών Scratch 2, απεικόνιση αυτοματισμού στο εικονικό περιβάλλον του Scratch 2 κάνοντας χρήση βασικών εντολών προγραμματισμού.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning στην Πάτρα, 25 έως 27 Νοεμβρίου 2016

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning διοργάνωσε στην Πάτρα, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αξιοποίηση των ΤΠΕ και της ανοικτότητας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Περισσότεροι των 420 συνέδρων, εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, συμμετείχαν στις εργασίες του, ενώ παρουσιάστηκαν 70 εργασίες σε παράλληλες συνεδρίες, 13 workshops με ενεργό συμμετοχή, 6 κεντρικές εισηγήσεις και αντίστοιχες προσκεκλημένες ομιλίες.

Το συνέδριο υποστήριξαν η Oracle Academy, ο οργανισμός WRO Hellas και το Εθνικό Κέντρο  Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των κιτ ρομποτικής για όσες/ους συνέδρους παρακολούθησαν τα workshops ρομποτικής που πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαϊας το Σάββατο 26/11.

Το πλήρες kit WeDo2.0 για το διαγωνισμό «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» κέρδισε η κ. Παναγιωτοπούλου (Πληρ/κής) από το 1ο, 2ο και Εσπερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Το ρομποτάκι EV3 για το διαγωνισμό «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» κέρδισε η κ. Καραΐσκου (Πληρ/κής) από το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου Αργολίδας.

Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου

Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚεΠληΝεΤ) Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση με θέμα «2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9:00 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας.
Καλεσμένος της εκδήλωσης είναι ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρομποτικής (WRO Hellas) κ.Σομαλακίδης Ιωάννης.
O 2ος Πανελλήνιος διαγωνισμός, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου.

Ενημερωτική συνάντηση για τους σχολικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και δημιουργία κύκλων επιμορφωτικών μαθημάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με
τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για
τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Ακόμη θα υπάρξει ενημέρωση
για την έναρξη δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναριακών κύκλων προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν
στους διαγωνισμούς αυτούς.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου «Οχήματα
και μεταφορές του αύριο», ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου «Η
πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές
Λυκείου «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» τελούν υπό την Αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και για το σχολικό
έτος 2016‐2017.
Στην ενημερωτική συνάντηση καλούνται να συμμετάσχουν:
1. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ19 Κεντρικής Μακεδονίας.
3. Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ19‐20 που υπηρετούν στην Α/θμια & Β/θμια Εκπ/ση.
4. Ένας (1) εκπαιδευτικός ΠΕ70 από κάθε σχολική μονάδα, που ενδιαφέρεται για το διαγωνισμό
Ρομποτικής
Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 22‐12‐2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας (Εγνατία οδό 156, Θεσσαλονίκη), και ώρα 12:00‐14:00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένο το έντυπο συμμετοχής, μέχρι την Δευτέρα 19‐12‐2016, ώρα 15:00, στο email της Ακαδημίας Ρομποτικής:
academy@robotics.uom.gr
Η επιλογή των συμμετεχόντων σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα γίνει με κλήρωση και τα ονόματα
θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
http://robotics.uom.gr/, μέχρι το πρωί της Τρίτης 21‐12‐2016.

Ο οργανωτικά υπεύθυνος
Κεντρικής Μακεδονίας
Πέτρος Περλαντίδης Παπαδόπουλος

Εσπερίδα – Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πθμιας και Δθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης (WRO HELLAS), διοργανώνουν «Εσπερίδα – Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στις 17:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Θα γίνει εισήγηση με θέμα «Παρουσίαση Πανελλήνιων διαγωνισμών για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου» από τον κ. Ιωάννη Σομαλακίδη, Πρόεδρο του WRO Hellas.

Ανακοίνωση

Σεμιναρίο - Workshop Ρομποτικής για την Ηλεία

Σεμιναρίο – Workshop Ρομποτικής διοργανώνεται από τον σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας κ. Μπίρμπα Θεόδωρο σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της ΠΔΕΔΕ σε θέματα ρομποτικής κ Λούβρη Αριστείδη και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας με υπεύθυνο τον κ. Παπαϊωάννου Βάιο.

Το εν λόγω σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19 ή αντίστοιχης ειδικότητας που υπηρετούν σε Γυμνάσια αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, εμπλέκονται στη ρομποτική και προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO Hellas.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΤΟΠΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Δευτέρα

16-01-2017

11:00 – 14:00

 

 

Πάτρα

1ο Γυμνάσιο Πύργου

 

 

κ. Τσιμπούρης Ανδρέας

Προπονητής ομάδων ρομποτικής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 

Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ19 ή αντίστοιχης ειδικότητας που υπηρετούν σε Γυμνάσια αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Π. Ε. Ηλείας, εμπλέκονται στη ρομποτική και προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO Hellas.

Ο φετινός διαγωνισμός του WRO Hellas αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος διέσχισε και κατέκτησε τον τότε γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδικασία πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και συγκεκριμένα τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος για να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν.

Η θεματολογία που θα αναλυθεί (αποκλειστικά για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού) είναι:

 • Καλές τακτικές στην κατασκευή robot με δομικά στοιχεία Lego.
 • Συμπίεση και σταθεροποίηση κατασκευών robot για διαγωνισμούς.
 • Καλές τακτικές στη δημιουργία αλγορίθμων σε περιβάλλον EV3 Software.
 • Τεχνικές συμπίεσης αλγορίθμων – δημιουργία και χρήση MyBlocks.
 • Ανάλυση της διαδικασίας για line following με παράλληλη επεξεργασία δεδομένων, ταυτόχρονη με την κίνηση του robot.
 • Ανάλυση της φετινής δοκιμασίας σε τομείς για σειριακή επίλυση του προβλήματος.

Για οικονομία χρόνου του σεμιναρίου θα υπάρχει διαθέσιμο έτοιμο προ-συναρμολογημένο robot με ενσωματωμένους τους απαραίτητους αισθητήρες σε κάθε ομάδα 3-4 ατόμων. Οι διεργασίες του workshop θα γίνουν σε διαθέσιμη επίσημη πίστα του φετινού διαγωνισμού, για προπόνηση σε πραγματικά δεδομένα, καθώς και μία ή δύο ενδεικτικές λύσεις που θα επιτυγχάνουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 500/700 με χρήση του βασικού πακέτου εξοπλισμού, οι οποίες θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για μετέπειτα μελέτη (πληροφορίες κατασκευής και αλγόριθμος).

Ο προγραμματισμός θα γίνει σε (φορητούς) υπολογιστές των συμμετεχόντων, στη λογική του BYOD οι οποίοι μπορούν να έχουν μεταφορτώσει και εγκαταστήσει εκ των προτέρων το λογισμικό της LEGO, το οποίο διατίθεται δωρεάν.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα λάβουν ενεργό μέρος ορίζεται στους 25 με αντίστοιχο αριθμό παρατηρητών. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει με βασικό κριτήριο τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και θα συμπληρωθεί με εκπαιδευτικούς που θα καλύπτουν σε αναλογία όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας. Η δήλωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών θα γίνει σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί με την έγκριση του σεμιναρίου, και θα ενημερωθούν τα σχολεία των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν για την συμμετοχή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Αναλυτικά οι κανόνες του διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ανακοίνωση

Photo Story

Σεμιναρίο - Workshop Ρομποτικής για την Αχαΐα

Σεμιναρίο – Workshop Ρομποτικής διοργανώνεται από τον σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας κ. Μπίρμπα Θεόδωρο σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της ΠΔΕΔΕ σε θέματα ρομποτικής κ Λούβρη Αριστείδη και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας με υπεύθυνο τον κ. Παπαϊωάννου Βάιο. Το εν λόγω σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19 ή αντίστοιχης ειδικότητας που υπηρετούν σε Γυμνάσια αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, εμπλέκονται στη ρομποτική και προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΩΡΑ ΤΟΠΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Τρίτη

17-01-2017

11:00 – 14:00

 

 

Πάτρα

Επιμελητήριο Αχαΐας

(Ρήγα Φεραίου 58)

 

κ. Τσιμπούρης Ανδρέας

Προπονητής ομάδων ρομποτικής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 

Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ19 ή αντίστοιχης ειδικότητας που υπηρετούν σε Γυμνάσια αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Π. Ε. Αχαΐας, εμπλέκονται στη ρομποτική και προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas.

Ο φετινός διαγωνισμός του WROHellas αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος διέσχισε και κατέκτησε τον τότε γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδικασία πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και συγκεκριμένα τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος για να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν.

Η θεματολογία που θα αναλυθεί (αποκλειστικά για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού) είναι:

 • Καλές τακτικές στην κατασκευή robot με δομικά στοιχεία Lego.
 • Συμπίεση και σταθεροποίηση κατασκευών robot για διαγωνισμούς.
 • Καλές τακτικές στη δημιουργία αλγορίθμων σε περιβάλλον EV3 Software.
 • Τεχνικές συμπίεσης αλγορίθμων – δημιουργία και χρήση MyBlocks.
 • Ανάλυση της διαδικασίας για line following με παράλληλη επεξεργασία δεδομένων, ταυτόχρονη με την κίνηση του robot.
 • Ανάλυση της φετινής δοκιμασίας σε τομείς για σειριακή επίλυση του προβλήματος.

Για οικονομία χρόνου του σεμιναρίου θα υπάρχει διαθέσιμο έτοιμο προ-συναρμολογημένο robot με ενσωματωμένους τους απαραίτητους αισθητήρες σε κάθε ομάδα 3-4 ατόμων. Οι διεργασίες του workshop θα γίνουν σε διαθέσιμη επίσημη πίστα του φετινού διαγωνισμού, για προπόνηση σε πραγματικά δεδομένα, καθώς και μία ή δύο ενδεικτικές λύσεις που θα επιτυγχάνουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 500/700 με χρήση του βασικού πακέτου εξοπλισμού, οι οποίες θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για μετέπειτα μελέτη (πληροφορίες κατασκευής και αλγόριθμος).

Ο προγραμματισμός θα γίνει σε (φορητούς) υπολογιστές των συμμετεχόντων, στη λογική του BYOD οι οποίοι μπορούν να έχουν μεταφορτώσει και εγκαταστήσει εκ των προτέρων το λογισμικό της Lego, το οποίο διατίθεται δωρεάν.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα λάβουν ενεργό μέρος ορίζεται στους 25 με αντίστοιχο αριθμό παρατηρητών. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει με βασικό κριτήριο τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και θα συμπληρωθεί με εκπαιδευτικούς που θα καλύπτουν σε αναλογία όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας. Η δήλωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών θα γίνει σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί με την έγκριση του σεμιναρίου, και θα ενημερωθούν τα σχολεία των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν για την συμμετοχή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Αναλυτικά οι κανόνες του διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ανακοίνωση

Επιμορφωτική Συνάντηση Υπεύθυνων ΣΕΠΕΗΥ & Εργαστηρίων Ρομποτικής Αιτ/νίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1/2016 11:00-14:00  στο 1ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1η ΑνακοίνωσηΑιτήσεις για Εργαστήρια

Μέρος Α. 11:00-12:00 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΕΠΕΗΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Μέρος Β. Workshops (Αίτηση συμμετοχής:  https://goo.gl/forms/2RrRWnG89PeuK3TB3

α) 12:15-14:00 Workshop Ρομποτικής Γυμνασίων Αιτωλοακαρνανίας με εισηγητή τον κ. Τσιμπούρη Ανδρέα (προπονητή ομάδων ρομποτικής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Γυμνασίων, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

β) 12:15-14:00 Workshop Ρομποτικής Δημοτικών Αιτωλοακαρνανίας με εισηγητή τον κ. Τσοβόλα Σπυρίδων υπεύθυνο ΕΚΦΕ Αιτ/νίας για εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και δασκάλους, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Δημοτικού εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Διεξαγωγή ημερίδας – Workshop με θέμα: Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017 στην Πελοπόννησο, για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ. αριθ. 956/2-2-1017, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Πελοποννήσου, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής  Κωτσάκης Σταύρος, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας & Β’/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης– WRO Hellas, οργανώνει Ημερίδα, με θέμα: Περιφερειακοί  Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017 στην Πελοπόννησο, για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο»,  στο πλαίσιο του:

 • 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, για μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου (8-12 ετών) με θέμα: «Οχήματα και μεταφορές του αύριο».
 • 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα: «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
 • 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής,  για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα: «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα».

Η Ημερίδα – Workshop αφορά διδάσκοντες κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ19-ΠΕ20) αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (είτε έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό είτε προτίθενται να δηλώσουν), μαθητές και γονείς. Στην ημερίδα προσκαλούνται όλοι οι προαναφερόμενοι, που δύναται να την παρακολουθήσουν.

Η Ημερίδα – Workshop θα λάβει χώρα, στο αμφιθέατρο του 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου  2017 και ώρα 11:45 έως 14:15.

Ανακοίνωση

Ενημερωτική συνάντηση για τους σχολικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και δημιουργία κύκλων επιμορφωτικών μαθημάτων.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πθμιας και Δθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης (WRO HELLAS), διοργανώνουν «Εσπερίδα – Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στις 17:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Θα γίνει εισήγηση με θέμα «Παρουσίαση Πανελλήνιων διαγωνισμών για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου» από τον κ. Ιωάννη Σομαλακίδη, Πρόεδρο του WRO Hellas.