Μία πανελλαδική δράση για την εισαγωγή αρχάριων ομάδων στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τον Νοέμβριο 2018, ο απόηχος της Ολυμπιάδας (Παγκόσμιος Τελικός της World Robot Olympiad στις 16-18/11) και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής (16-25/11), μας δίνουν το έναυσμα και «Ανάβουμε τις Φρυκτωρίες!» σε όλη την Ελλάδα, για να καλωσορίσουμε αρχάριες ομάδες μαθητών και προπονητών.

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas στους νομούς της Ελλάδας θα διοργανώσουν συναντήσεις-γιορτές, με στόχο να βοηθήσουν τις νέες ομάδες να εξοικειωθούν ομαλά με τις βασικές έννοιες της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους. Ελάτε με τη ρομποτική σας κατασκευή έτοιμη και δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στην πίστα της κατηγορίας «Πρωτέας», υπό την καθοδήγηση των ανθρώπων του WRO Hellas της περιοχής σας!

Από τη Φρυκτωρία που άναψε στα Ιωάννινα
Από τη Φρυκτωρία που άναψε στα Ιωάννινα

Πατήστε επάνω στον χάρτη για να δείτε τις ημερομηνίες που θα ανάψουν οι Φρυκτωρίες στις πόλεις της Ελλάδας:

Στα Κέντρα STEM Education της Αθήνας (Αγία Παρασκευή, Κηφισιά & Κατεχάκη), τα Σάββατα 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, μπορούν να έρθουν ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 (κατηγορία «Πρωτέας» αρχαρίων Γυμνασίου) και να δοκιμάσουν την πίστα και τις δυνάμεις τους. Η ώρα προσέλευσης είναι ανοικτή – οι ομάδες μπορούν να προσέρχονται στα κέντρα STEM Education ελεύθερα, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.

Ελάτε να ανάψουμε τις Φρυκτωρίες! Ελάτε να δείτε πώς είναι να είσαι μέρος του μεγαλύτερου γεγονότος εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Μαγνησίας σε συνεργασία με τον φορέα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas – Παράρτημα Θεσσαλίας και την άτυπη Κοινότητα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μαγνησίας που λειτουργεί στο Βόλο, διοργανώνει την διεξαγωγή δύο τετράωρων εργαστήριων (workshops) για ζητήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής με στόχο:

  • Tην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με ζητήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής
  • Tην ενημέρωση των εκπαιδευτικών ΠΕ86 και την ανάπτυξη σχεδίων για συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα των Περιφερειακών και Πανελλήνιων Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Αναλυτικότερα τα εργαστήρια (workshops) που θα υλοποιηθούν στο Βόλο είναι:

  1. Ενημέρωση για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τις κατηγορίες Δημοτικού και Λυκείου την Πέμπτη 22/11/18 και ώρα 17:00  – 21:00 μ.μ. στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου.
  2. Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής (αρχάριων – προχωρημένων) για το Γυμνάσιο την Πέμπτη 29/11/18 και ώρα 17:00 – 21:00 μ.μ. στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου. Συνίσταται αλλά δεν κρίνεται άκρως αναγκαίο, οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία Γυμνασίου να φέρουν μαζί τους αν διαθέτουν, σετ ρομποτικής (Lego Mindstorms EV3 ή ΝΧΤ), για την καλύτερη διεξαγωγή του εργαστήριου.

 Η υλοποίηση των εργαστηρίων (workshops) θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Πληροφορικής και υπεύθυνο Περιφέρειας Θεσσαλίας του WRO HELLAS κ. Γιάννη Μπαρά.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο εργαστήριο είναι προαιρετική, εκτός διδακτικού ωραρίου. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από το φορέα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO. Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου βρίσκεται στην διεύθυνση Αγίου Νεκτάριου 1, Νέα Ιωνία (Πολυκλαδικό).

Για να συμμετάσχετε παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής, οι πρεσβευτές Κρήτης του WRO Hellas διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16.00 με στόχο:

  • Να μυηθούν οι αρχάριοι/ες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής

  • Να κατανοήσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί τις προκλήσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas.

Επιπλέον θα παρουσιαστεί στις ομάδες αρχαρίων Γυμνασίου η κατηγορία «Πρωτέας», η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ομάδες που δεν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαγωνισμούς. Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί μία απλουστευμένη εκδοχή του περσινού θέματος της κατηγορίας Γυμνασίου «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει μια πίστα στην οποία οι ομάδες θα μπορούν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους (line following).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διοργανωθεί δωρεάν σεμινάριο κατάρτισης για τους/τις προπονητές/τριες των ομάδων.

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas,

κκ. Μαρκάκης Θέμης και Παπαδάκης Σταμάτιος

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου πατώντας εδώ

Πρόσκληση για σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ηράκλειο Κρήτης

Σας καλούμε το Σάββατο 08/12 στις 17:00 – 19:00 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου να συμμετάσχετε στο σεμινάριο με θέμα «Scratch και LEGO WeDo 2.0 – Διαγωνισμός WRO 2019 Κατηγορίας Δημοτικού με θέμα: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κι έχει ως σκοπό την πληροφόρησή τους για τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Θα παρουσιαστούν τρόποι χρήσης της ρομποτικής στο αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα δικά τους ρομπότ.

Το σεμινάριο θα γίνει στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης με εισηγητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής και πρεσβευτή του WRO Hellas στον νομό Ηρακλείου, Δρ. Ρίγγα Αναστάσιο.

Φόρμα συμμετοχής:

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας πατώντας εδώ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια σας προσκαλεί σε συναντήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς & και τους μαθητές των ομάδων του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Fab Lab του Κολλεγίου Ανατόλια στο Innovation Ιsle στις παρακάτω ημερομηνίες:

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2019

  • 17:00-19:00: Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2019

  • 10:00-13:00: Νηπιαγωγείο & Δημοτικό
  • 17:00-19:00: Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο

Στοιχεία επικοινωνίας:

stem@anatolia.edu.gr 2310 398289 Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στις συναντήσεις, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Στο Κέντρο STEM Education στα Ιωάννινα, τα Σάββατα 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, μπορούν να έρθουν ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 (κατηγορία «Πρωτέας» αρχαρίων γυμνασίου) και να δοκιμάσουν την πίστα και τις δυνάμεις τους.

Ελάτε να ανάψουμε τις Φρυκτωρίες! Ελάτε να δείτε πώς είναι να είσαι μέρος του μεγαλύτερου γεγονότος εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα!

Οι πρεσβευτές του WRO Hellas στην Καρδίτσα «Ανάβουν τις Φρυκτωρίες»!
Παρουσίαση/workshop θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/11/2018 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και ώρα 17:30 έως 20:00, με θέμα «Η Εκπαιδευτική Ρομποτική και ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019».

Το workshop απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς (οποιασδήποτε ειδικότητας) και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas,

κκ. Μαυραντζάς Νικόλαος και Μπαράς Γιάννης

Οι πρεσβευτές του WRO Hellas στο Καρπενήσι διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές την Τετάρτη 21/11.

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas,

κκ. Δήμος Ιωάννης και Γκούρλης Νίκος

Ο Πρεσβευτής του WRO Hellas στην Πιερία, κ. Πολύκαρπος Ανδριόπουλος, διοργανώνει την Παρασκευή 16/11 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, ενημερωτική συνάντηση Καθηγητών Πληροφορικής Α/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του WRO Hellas για το σχολικό έτος 2018-2019 και τις κατηγορίες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Η συνάντηση ενδέχεται να επαναληφθεί, με θέμα την επίδειξη περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με την οργάνωση και τη προετοιμασία ομάδων. Μείνετε συντονισμένοι!

Ο Πρεσβευτής του WRO Hellas,

κ. Πολύκαρπος Ανδριόπουλος

Ανάβουμε τις φρυκτωρίες και στις Κυκλάδες! Ο Πρεσβευτής του WRO Hellas στις Κυκλάδες κ. Χρήστος Σκάρκος (ΠΕ70) διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση την Παρασκευή 14/12/2018 στις 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι πρεσβευτές του WRO Hellas στην Λαμία διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων ΠΕ και ΔΕ της Περιφερειακής Ενότητας Στερεάς Ελλάδας, το Σάββατο 01/12 και ώρα: 5.00 μ.μ. – 7.00 μ.μ. στο χώρο του Εργαστηρίου STEM (1o ΧΛΜ Ν.Ε.Ο. Λαμίας-Αθηνών, Λαμία).

Στην ημερίδα προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που θέλουν να μάθουν για τον τρόπο προετοιμασίας μιας ομάδας και για τον τρόπο προγραμματισμού του EV3 για την κατηγορία του Γυμνασίου.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 22310-44409.

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas,

κκ. Δήμος Ιωάννης και Γκούρλης Νίκος

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας και με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Λάρισας, οι Πρεσβευτές του WRO Hellas στη Θεσσαλία διοργανώνουν ένα τρίωρο εργαστήριο με στόχο:

  • Την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με ζητήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής
  • Την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas.

To εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/12, ώρα 17:00-20:00 στο 8ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Η υλοποίηση των εργαστηρίων (workshops) θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Πληροφορικής και υπεύθυνο Περιφέρειας Θεσσαλίας του WRO Hellas κ. Γιάννη Μπαρά.

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, καθώς επίσης μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO Hellas.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΔΕΛ και ο υπεύθυνος Θεσσαλίας WRO Hellas,

κκ. Κανταρτζής Βαγγέλης και Μπαράς Γιάννης

Στη Λέσβο θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεχωριστές επιμορφωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι συναντήσεις είναι εγκεκριμένες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Ο Πρεσβευτής του WRO Hellas στη Χίο και Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου κ. Συρρής Ιωάννης (ΠΕ86) διοργανώνει τρεις Επιμορφωτικές Συναντήσεις διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών η κάθε μία, με θέμα: «#Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Πληροφορικής Λέσβου».

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης της Λέσβου, καθώς και σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Πληροφορική σε σχολικές μονάδες του νησιού .

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο 5ο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης την ίδια ημέρα (Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018), από τις 8:30 μέχρι 13:30, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε εδώ.

Την Παρασκευή 30/11 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση καθηγητών Πληροφορικής στο εργαστήριο Πληροφορικής του Γυμνασίου Κοπανού, με σκοπό την εισαγωγή των αρχάριων ομάδων στις προκλήσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, καθώς επίσης την ενημέρωση για τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η πρέσβειρα του WRO Hellas,
Λαζάρου Βασιλική

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas στη Ναύπακτο σας προσκαλούν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στις 10:00 π.μ. να συμμετάσχετε στο σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογές Scratch στο Lego WeDo 2.0 & Ο Διαγωνισμός WRO ‘Πρωτέας’ (EV3)».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ86) Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι έχει ως σκοπό την πληροφόρησή τους για τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και την κινητοποίησή τους για συμμετοχή σε μαθητικές εκδηλώσεις και στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas, στο πλαίσιο του μαθήματος Τ.Π.Ε. Δημοτικού & Πληροφορικής Γυμνασίου αντίστοιχα.

Το σεμινάριο θα γίνει στο Εργαστήριο Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων Πάνου (κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου) με εισηγητές τους Τσοβόλα Σπύρο (Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αγρινίου), Σωτηρόπουλο Σωτήρη (Καθηγητής Πληροφορικής Εκπαιδευτηρίων Πάνου) και για το EV3 o Πάνος Βέρρας (Ολυμπιονίκης Open Δημοτικού 2017). 

Για τη συμμετοχή σας παρακαλείστε να συμπληρώσετε μέχρι την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.

Οι πρεσβευτές του WRO Hellas στην Ξάνθη διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων ΠΕ και ΔΕ της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, την Πέμπτη 22/11 και ώρα: 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ.

Τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας θα αξιοποιηθούν για τη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης και την αποστολή υλικού. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων.

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas,

κκ. Θανάσης Μπαλαφούτης και Νίκος Σαζακλίδης

Στο Κέντρο STEM Education της Πάτρας, τα Σάββατα 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου μπορούν να έρθουν ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 (κατηγορία «Πρωτέας» αρχαρίων Γυμνασίου) και να δοκιμάσουν την πίστα και τις δυνάμεις τους.

Ελάτε να ανάψουμε τις Φρυκτωρίες! Ελάτε να δείτε πώς είναι να είσαι μέρος του μεγαλύτερου γεγονότος εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα!

Την Παρασκευή 30/11 στις 17:00 – 20:00 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τρόποι χρήσης της ρομποτικής στο αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα δικά τους ρομπότ.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τις φετινές κατηγορίες Δημοτικού του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 του WRO Hellas και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» και «Ποδόσφαιρο 2×2».

Οι Πρεσβευτές του WRO Hellas,

Ηρακλής Κατσάρης και  Νικόλαος Σιδηρόπουλος

Ανάβουμε τις Φρυκτωρίες στο Νότιο Αιγαίο από την Ρόδο!

Το Σάββατο 15/12/2018 και ώρα 17:30 θα ανάψουμε μια φρυκτωρία και στα Δωδεκάνησα, με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΕΚ Ρόδου.

Σας καλούμε λοιπόν, όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρεστε (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) για την εκπαιδευτική ρομποτική και επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τους φετινούς διαγωνισμούς να δηλώσετε τη συμμετοχή στη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ.


Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

Ομιλητής Θέμα
Κλαδογένης Δημήτρης
Συντονιστής WRO Hellas για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Η προσωπική εμπειρία ως συμμετέχοντας στο διαγωνισμό με μαθητές δημοτικού Γυμνάσιου Λυκείου.
Κλαδογένης Δημήτρης Ανοικτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
Δανελλάκης Δημήτριος
Πρεσβευτής WRO Hellas στη Ρόδο
«Οι δρόμοι του κρασιού» κατηγορία Γυμνασίου
Δανελλάκης Δημήτριος Ανοικτή κατηγορία Λυκείου: «Smart Cities»

«Ανάβουμε τις φρυκτωρίες στη Σαλαμίνα»

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, από τις 17:00 μεχρι τις 19.00, στο εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ Σαλαμίνας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών σχετικά με τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Το εργαστήριο διαθέτει πίστα για δοκιμές. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει μαζί εξοπλισμό με έτοιμη κατασκευή, αν φυσικά διαθέτει.

Ο εκπαιδευτικός πληροφορικής και πρεσβευτής του WRO Hellas στον Πειραιά για το σχολικό έτος 2018-19,

κ. Νάννος Νικόλαος

Την Παρασκευή 23/11 και ώρα 12 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση στον χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Σερρών, με σκοπό την ενημέρωση για την εκπαιδευτική ρομποτική και την εισαγωγή των αρχάριων ομάδων στις προκλήσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Οι πρεσβευτές του WRO Hellas,

Αγγειοπλάστης Αθανάσιος και Αρβαντά Αγγελική

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση-εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής σχετικά με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2019. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (προπονητές αρχαρίων ή/και έμπειρων ομάδων) και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, ώρα 6:00μμ. στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου (Ακαδημίας 12, ΤΚ22131, Τρίπολη), σύμφωνα με το πρόγραμμα:

  • 6:00μμ. Κατηγορίες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2019
  • 6:30μμ. Κατηγορία «Πρωτέας» που απευθύνεται σε αρχάριες ομάδες Γυμνασίου – Παρουσίαση από εκπρόσωπο του WRO Hellas Αθήνας: Ελάτε με τους μαθητές σας και τη ρομποτική σας κατασκευή έτοιμη και δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στην πίστα «Πρωτέας» υπό την καθοδήγηση της WRO Hellas.
  • 7:30μμ. Συζήτηση

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε, για τον καλύτερο συντονισμό του εργαστηρίου, δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ.


Οι πρεσβευτές του WRO Hellas,

Ευστρατία Λιακοπούλου, Κυριακή Ζαχαροπούλου και Αναστάσιος Σκριβάνος

Οι φρυκτωρίες ανάβουν και στη Χίο!

Την Παρασκευή 23/11/2018 στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Χίου διοργανώνεται επιμόρφωση – εργαστήριο για την ανοικτή κατηγορία Δημοτικού με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 του WRO Hellas.

Το εργαστήριο διοργανώνεται από τον κ. Συρρή Ιωάννη, Πρεσβευτή του WRO Hellas στη Χίο και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαιδευτικών ΠΕ86, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Β. Αιγαίου – Χίος, με επιμορφωτές τους: 

• Σαμολαδάς Μόσχος, ΠΕ86, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΔΙ.Π.Ε. Χίου, και
• Παπαδόπουλος Ηλίας, ΠΕ86 Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, ΔΙ.Π.Ε. Χίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Σχολείων της Χίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. 

Τα αντικείμενα του εργαστηρίου αφορούν:
• ανάλυση της λειτουργίας του υλικού WeDo 2.0
• προγραμματισμός του WeDo 2.0 μέσω του περιβάλλοντος scratch,
• περιγραφή – απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Γιατί να συμμετάσχω;

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas είναι η σημαντικότερη διοργάνωση για την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας. Το 2018, πάνω από 750 παιδιά γυμνασίου από όλη την Ελλάδα έλαβαν συμμετοχή, διαγωνίστηκαν και πέτυχαν.

Η γνωριμία με την πίστα του «Πρωτέα» είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το επίπεδο στο οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO Hellas.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στον διαγωνισμό εισάγεται κατηγορία αποκλειστικά για αρχάριες ομάδες. Ελάτε να γνωρίσετε την κατηγορία «Πρωτέας» από κοντά, ετοιμαστείτε και ζήστε την εμπειρία του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas!

Ελάτε να ανάψουμε τις Φρυκτωρίες! Ελάτε να δείτε πώς είναι να είσαι μέρος του μεγαλύτερου γεγονότος εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα!