Webinars για προπονητές | WRO Hellas

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ WEBINARS | ΈΝΑΡΞΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2018

Ανακοινώνεται νέος κύκλος εντατικών διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), τα οποία θα προσφερθούν δωρεάν στους προπονητές ομάδων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προετοιμάζονται για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018.

Tα σεμινάρια θα προσφερθούν σε μορφή διαδικτυακών μαθημάτων (webinars) και απευθύνονται στους προπονητές και στις προπονήτριες όλων των περιφερειών της Ελλάδας.

Την εισήγηση των σεμιναρίων αναλαμβάνουν καταξιωμένοι προπονητές, οι οποίοι έχουν διακριθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση για την εκπαιδευτική ρομποτική: Την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™.

Η συμμετοχή στα διαδικτυακά μαθήματα (webinars) είναι δωρεάν. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στέκεται αρωγός του WRO Hellas στο πλαίσιο της κατάρτισης των εκπαιδευτικών της χώρας επάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από την δωρεάν προσφορά σεμιναρίων με φυσική παρουσία, καθώς και εξ αποστάσεως. Μέχρι στιγμής, από τα σεμινάρια του WRO Hellas έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 2000 εκπαιδευτικοί. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών αποτελεί μία διαρκή διαδικασία, η οποία συμπληρώνεται με τον εφοδιασμό τους με πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Ξεκινήστε την εγγραφή σας επιλέγοντας μία από τις καρτέλες «Για προπονητές Α/θμιας» και «Για προπονητές Β/θμιας»:

Σειρά δωρεάν webinars WeDo 2.0 & Scratch 2.0

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η γνωριμία με το ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 και ο προγραμματισμός των κατασκευών σε Scratch 2 που θα τις καταστήσει αυτόνομες.

Γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στο πνεύμα της φετινής κατηγορίας Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη». Ο προγραμματισμός των ρομποτικών κατασκευών γίνεται σε Scratch 2.0 με σκοπό την αυτονομία και τη σωστή χρήση τους.

Εξοπλισμός:

Προτείνεται οι εκπαιδευόμενοι να έχουν μπροστά τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, ο οποίος περιλαμβάνει ένα ρομποτικό κιτ WeDo 2.0 για τις κατασκευές, καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με USB Bluetooth σε περιβάλλον Windows για τον προγραμματισμό της σε Scratch 2.0. Επειδή είναι προαπαιτούμενο από το διαγωνισμό, σε κάθε συνεδρία επιδεικνύεται πώς παρουσιάζεται ο αυτοματισμός της κατασκευής στο εικονικό περιβάλλον του Scratch.

Ενδεικτικό φύλλο εργασίας:

  • Ρύθμιση εξοπλισμού με την εγκατάσταση hardware και software για επικοινωνία Η/Υ – WeDo 2 hub – Scratch
  • Εξοικείωση με τη διαδικασία που θα ακολουθείται κάθε εβδομάδα, δηλαδή προσδιορίζουμε ένα πραγματικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ — ακολουθεί ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ λύσης του από την ομάδα μέσω brainstorming και προηγούμενης εμπειρίας — προτεινόμενη ΛΥΣΗ και υλοποίηση.

Παράδειγμα: γρήγορη κατασκευή ενός turbo fan, προγραμματισμός του αυτοματισμού μέσω βασικών εντολών Scratch 2, απεικόνιση αυτοματισμού στο εικονικό περιβάλλον του Scratch 2 κάνοντας χρήση βασικών εντολών προγραμματισμού.

Τα webinars διεξάγονται στο εύρος 4 παραδόσεων (μία συνάντηση την εβδομάδα – διάρκεια 1,5 ώρα ανά συνάντηση)

Ημερομηνίες και ώρες:

    • Τρίτη 9 Ιανουαρίου 17:30 – 19:00
    • Τρίτη 16 Ιανουαρίου 17:30 – 19:00
    • Τρίτη 23 Ιανουαρίου 17:30 – 19:00
    • Τρίτη 30 Ιανουαρίου 17:30 – 19:00

Εισηγητής: Φώτης Φωτεινάκης

Πλατφόρμα διεξαγωγής:  Skype for Business (οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική πρόσκληση μέσω email)

Μέγιστος αριθμός εκπαιδευτικών ανά τμήμα:  Λόγω της διαδραστικής φύσης των συγκεκριμένων webinars, ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εκπαιδευόμενων είναι αυτός των 65 ατόμων. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει εξαρχής να κρατήσουν τη θέση τους για τα μαθήματα.

Για να κρατήσετε τη θέση σας στα webinars για προπονητές Α/θμιας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα:

    Σειρά δωρεάν webinars LEGO Mindstorms EV3

    Τα σεμινάρια προσφέρονται για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

    Η γενική φιλοσοφία των σεμιναρίων είναι η πρακτική εξάσκηση (Hands on Training). Κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο διδάσκεται μέσω παραδειγματικών κατασκευών στις θεματικές των κατηγοριών του Γυμνασίου και του Λυκείου.

    Τα webinars διεξάγονται στο εύρος 6 παραδόσεων (μία διαδικτυακή συνάντηση την εβδομάδα – διάρκεια 1,5 ώρα ανά συνάντηση)

    Ημερομηνίες και ώρες:

      • Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 17:30 – 19:00
      • Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 17:30 – 19:00
      • Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 17:30 – 19:00
      • Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 17:30 – 19:00
      • Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 17:30 – 19:00
      • Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 17:30 – 19:00

    Εισηγητής: Κώστας Τσατσαρώνης

    Πλατφόρμα διεξαγωγής:  Skype for Business (οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική πρόσκληση μέσω email)

    Μέγιστος αριθμός εκπαιδευτικών ανά τμήμα: Λόγω της διαδραστικής φύσης των συγκεκριμένων webinars, ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εκπαιδευόμενων είναι αυτός των 45 ατόμων. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει εξαρχής να κρατήσουν τη θέση τους για τα μαθήματα.

    Για να κρατήσετε τη θέση σας στα webinars για προπονητές Β/θμιας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα: