Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas.
Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην ενημερωτική ημερίδα με live streaming σύνδεση και βασικό ομιλητή τον Δρ. Assael Yannis, Senior Research Scientist στην Google DeepMind στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ομιλία επίσης θα κάνει και ο Δρ. Κράββαρης Δημήτριος, Μηχανικός Πληροφορικής, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Επιστημονικός Σύμβουλος του οργανισμού STEM Education Epirus.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης

Δείτε την εκδήλωση στο Facebook του WRO Hellas.

 Γνωρίστε τους Ομιλητές

Δρ. Γιάννης Ασσαέλ

Senior Research Scientist στην Google DeepMind στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο Δρ. Γιάννης Ασσαέλ είναι Senior Research Scientist στην Google DeepMind στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το 2013, αποφοίτησε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με πλήρεις υποτροφίες συνέχισε τις σπουδές του για MSc in Computer Science στο University of Oxford, όπου διακρίθηκε με το Tony Hoare Prize για την καλύτερη επίδοση στο έτος του, και για MRes in Machine Learning στο Imperial College London. Το 2016, επέστρεψε στο University of Oxford για διδακτορικό στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης με πλήρη υποτροφία της Oxford – Google DeepMind Graduate Scholarship. Μέσα στο πρώτο έτος των σπουδών του, μετά από μια σειρά από ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις και επιχειρηματικές επιτυχίες, ξεκίνησε ως ερευνητής στην Google DeepMind παράλληλα με τις σπουδές του. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, η έρευνά του κέντρισε πολλές φορές το ενδιαφέρον των ΜΜΕ (BBC, Reuters, The Times, Financial Times). Εστιάζει σε καινοτομίες με θετική κοινωνική απήχηση όπως την οπτικοακουστική αναγνώριση φωνής, την σύνθεση φωνής για ασθενείς με ALS, και την χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την επαναφορά αρχαίων Ελληνικών επιγραφών, φέρνοντας επανάσταση στον κλάδο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών. Τέλος πρόσφατα διακρίθηκε στους “30 Under 30” εξέχοντες επιστήμονες της Ευρώπης από το περιοδικό Forbes .
Θα βρείτε το πλήρες Β.Σ. του Δρ. Ασσαέλ  εδώ: https://www.assael.gr/cv.pdf

Κράββαρης Δημήτριος

Ο Κράββαρης Δημήτριος είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Εκπαιδευτικός Πληροφορικής. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης το 2000 και απέκτησε το Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης και Διδασκαλίας του από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής Και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων το 2003. Έλαβε το M.Sc. στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου το 2012 και το διδακτορικό του στη Μηχανική Μάθηση από το ίδιο ίδρυμα το 2018. Έχει εκπαιδευτική εμπειρία άνω των 18 ετών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με πολλές συμμετοχές σε εθνικές και διεθνείς δράσεις που προωθούν την Πληροφορική και την Τεχνολογία στην εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, άρθρων συνεδρίων και περιοδικών και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στους τομείς της μηχανικής μάθησης και της εκπαίδευσης STEM. Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του οργανισμού STEM Education Epirus και «βετεράνος» προπονητής σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής (εκπαιδεύοντας περισσότερες από 20 διακεκριμένες ομάδες). Είναι νικητής ασημένιου μεταλλίου στον διαγωνισμό World Robotic Olympiad 2020, ως προπονητής, για την κατηγορία OPEN 16-19.