Υποστηρικτές

Στρατηγικός Συνεργάτης

Η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκονται στο DNA της COSMOTE. Η εκπαιδευτική ρομποτική, που στηρίζει η COSMOTE από το 2014, εφοδιάζει τα παιδιά με τις κατάλληλες δεξιότητες για τον νέο ψηφιακό κόσμο. Παράλληλα, ενθαρρύνει τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές για το μέλλον μέσα από την τεχνολογία.
Μέσα από την εκπαιδευτική μεθοδολογία S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics), οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, αξιοποιώντας παράλληλα τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας.
Η στρατηγική συνεργασία της COSMOTE με τον WRO Hellas για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης της. Με την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων της Ελλάδας αλλά και με την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή κοινωνία, η COSMOTE συμβάλλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Μέγας Δωρητής

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί Μεγάλο Δωρητή του WRO Hellas, στηρίζοντας την προσπάθεια του τελευταίου για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην πανελλαδική εκπαιδευτική κοινότητα.
Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στήριξε τη διάθεση δωρεάν κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 σε περισσότερα από 100 δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στέκεται αρωγός του WRO Hellas στο πλαίσιο της κατάρτισης των εκπαιδευτικών της χώρας επάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από την δωρεάν προσφορά σεμιναρίων με φυσική παρουσία, καθώς και εξ αποστάσεως. Μέχρι στιγμής, από τα σεμινάρια του WRO Hellas έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 1600 εκπαιδευτικοί. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών αποτελεί μία διαρκή διαδικασία, η οποία συμπληρώνεται με τον εφοδιασμό τους με πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Μέλος της Εθνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες

Η Εθνική Συμμαχία για τις ψηφιακές δεξιότητες είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ευρωπαίων πολιτών, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Οι ψηφιακές δεξιότητες συνιστούν βασικό ζητούμενο της αγοράς εργασίας, επομένως η εξοικείωση με αυτές θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ανεργίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην τόνωση της οικονομίας.

Δωρητές

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε. με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 69 πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo σε 69 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Η ALPHA BANK με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 σε 40 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

mytilineos-logo-2022

Η εταιρεία MYTILINEOS με ευγενική χορηγία της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 25 πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education MINDSTORMS EV3 σε 25 δημόσια σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας των νομών Βοιωτίας και Μαγνησίας.

Η εταιρεία Dialog Semiconductor με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3 σε 15 Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία AstraZeneca με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 59 πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo σε 59 δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Η εταιρεία AUTOVISION με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 20 πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo σε 20 δημοτικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Η εταιρεία eren HELLAS με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 25 πακέτων εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education SPIKE Prime σε 25 Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια όλης της χώρας.

Η εταιρεία cepal με δωρεά της υποστήριξε τη δωρεάν αποστολή 22 πακέτων εξοπλισμού STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής σε 22 Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.

Υποστηρικτές

Ως μόνος επίσημος προμηθευτής των διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO Hellas από το 2004, η Διερευνητική Μάθηση προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς, προπονητές και γονείς των σιαγωνισμών που διοργανώνει ο WRO Hellas, έκπτωση 10% σε όλο το εύρος των εκπαιδευτικών της προϊόντων.

Οι εταιρίες Blue Star Ferries & Hellenic Seaways υποστηρίζουν σταθερά τη συμμετοχή των ομάδων που προέρχονται από τα νησιά του Αιγαίου, παρέχοντας έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετακίνησης των ομάδων προς και από τον τόπο διεξαγωγής του Τελικού.

Οι εταιρίες ANEK LINES & Blue Star Ferries υποστηρίζουν σταθερά τη συμμετοχή των ομάδων που προέρχονται από την Κρήτη, παρέχοντας έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετακίνησης των ομάδων προς και από τον τόπο διεξαγωγής του Τελικού.

Το 2017 και το 2018 η εταιρεία ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. υποστήριξε με χορηγία της τα έξοδα διαμονής όλων των ομάδων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη World Robot Olympiad.

Χορηγοί Επικοινωνίας