Περιφερειακοί Διαγωνισμοί | Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™ 2018

Ο δρόμος για την Ταϊλάνδη ξεκινά από τις περιφέρειες της Ελλάδας!

Σε αυτή τη σελίδα θα ανακοινώνονται σταδιακά οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των επιμέρους Περιφερειακών Διαγωνισμών ανά την Ελλάδα. Οι ομάδες καλούνται να ενημερώνονται για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του περιφερειακού διαγωνισμού της δικής τους περιοχής και οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους πριν από αυτή την ημερομηνία.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Δεν θα πραγματοποιηθούν Περιφερειακοί διαγωνισμοί σε όλες τις περιφέρειες!

Οι περιφέρειες που θα διοργανώσουν περιφερειακούς διαγωνισμούς είναι οι εξής:

 • Αττική
 • Δυτική Ελλάδα
 • Ήπειρος
 • Θεσσαλία
 • Κεντρική Μακεδονία
 • Κρήτη
 • Νότιο Αιγαίο (Δωδεκάνησα)
 • Πελοπόννησος
 • Στερεά Ελλάδα

Οι ομάδες όλων των υπόλοιπων περιφερειών προκρίνονται για να συμμετάσχουν απευθείας στον Εθνικό Τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018.

Δεν θα διαγωνιστούν όλες οι κατηγορίες σε περιφερειακό επίπεδο!

Οι κατηγορίες που θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε περιφερειακό επίπεδο με σκοπό να προκριθούν στον Εθνικό Τελικό, είναι οι εξής:

 • Regular Δημοτικού με EV3
 • Regular Γυμνασίου

Για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες ισχύουν τα εξής:

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι ομάδες του Λυκείου και των κατηγοριών OPEN προκρίνονται για απευθείας συμμετοχή στον Εθνικό Τελικό (Αθήνα, 1 Ιουλίου 2018), καθώς επίσης μπορούν να διαγωνιστούν προαιρετικά και σε περιφερειακό επίπεδο, εφόσον το επιθυμούν και εφόσον η περιφέρειά τους διοργανώνει Περιφερειακό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, εάν κάποια ομάδα κωλύεται και δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα για τον Τελικό, μπορεί να συμμετάσχει σε περιφερειακό επίπεδο και να παραλάβει την αντίστοιχη βεβαίωση συμμετοχής.

Ο Εθνικός Τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.

Ημερομηνίες Περιφερειακών Διαγωνισμών ανά την Ελλάδα:

Ενημέρωση 5/6/18: Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρες 8 π.μ. – 4 μ.μ. στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Με την ευγενική υποστήριξη του Πολεμικού Μουσείου, οι γονείς και οι επισκέπτες του Περιφερειακού Διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ξεναγήσεις στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου κατά την ημέρα του διαγωνισμού, με εισιτήριο στη μισή τιμή. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις, μία στις 10 π.μ. και μία στις 12 μ.μ.


ℹ️ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είσοδος ελεύθερη

Ημερομηνία: Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ώρες: 8 π.μ. (προσέλευση) – 4 μ.μ. – Δείτε το πλήρες πρόγραμμα παρακάτω

Πρόσβαση: Δείτε πληροφορίες για την πρόσβαση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών εδώ

► Πληροφορούμε το κοινό που θα μετακινηθεί με αυτοκίνητο ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το γειτονικό Polis Park με μειωμένο κόστος (1€ / ώρα). Για να εξασφαλιστεί η έκπτωση, παρακαλούμε ζητήστε στο registration του διαγωνισμού να σας δοθεί το σχετικό εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα παραδώσετε στο Polis Park κατά την έξοδό σας. Δείτε πληροφορίες για την πρόσβαση στο Polis Park εδώ: http://polispark.gr/el/parking/stathmos-rizari


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:30-10:00 Εγγραφές διαγωνιζόμενων ομάδων
09:30-10:00 Εισαγωγικές ομιλίες από εκπροσώπους του WRO Hellas
10:00-12:30 Α’ Γύρος Κατασκευής – Δοκιμών
12:30 Τοποθέτηση ρομπότ στη καραντίνα
13:00 – 13:45 Α’ Διαγωνιστικός Γύρος
13:45 – 14:15 Διάλειμμα
14:15 – 14:45 Β’ Γύρος  Δοκιμών
15:00 Β’ Διαγωνιστικός Γύρος
16:00 Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων – Κατάταξη

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο Νότιο Λιμάνι Πατρών (Κτίριο Β1). Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου

Κατεβάστε την αφίσα του διαγωνισμού

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ

Ανακοίνωση συγκρότησης Επιστημονικής & Οργανωτικής Επιτροπής


 Αποτελέσματα:

20.6.18: Προανακοινώνουμε την βαθμολογία των ομάδων που βγήκαν πρώτες ανά διαγωνιστική κατηγορία. Η πλήρης κατάταξη των ομάδων που συμμετείχαν στον Περιφεριακό Διαγωνισμό θα επικυρωθεί από την Επιστημονική Επιτροπή και θα αναρτηθεί με επόμενη δημοσίευση.

Κατηγορία Regular Δημοτικού

Κατάταξη Όνομα Ομάδας Σχολείο Ομάδας ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Προπονητής Διαγωνιζόμενος #1 Διαγωνιζόμενος #2 Διαγωνιζόμενος #3
1 Teamwork Happiness 49ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας 170  Βοβός Ανέστης Ραβασοπούλου Σταματία Βοβού Ερμιόνη Βοβού Κλειώ

Κατηγορία Regular Γυμνασίου

Κατάταξη Όνομα Ομάδας Σχολείο Ομάδας ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ/Χρόνος Προπονητής Διαγωνιζόμενος #1 Διαγωνιζόμενος #2 Διαγωνιζόμενος #3
1 Teamwork Prime Γυμνάσιο Καστριτσίου 180 (1:18:12) Βοβός Ανέστης Νταλαπέρα Αγγελική Νιφόρα Ανδριάνα Σχοινάς- Μπονάτσος Χρήστος – Παναγιώτης 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων (κτήριο Γ).


 Αποτελέσματα:

20.6.18: Προανακοινώνουμε την βαθμολογία των ομάδων που βγήκαν πρώτες ανά διαγωνιστική κατηγορία. Η πλήρης κατάταξη των ομάδων που συμμετείχαν στον Περιφεριακό Διαγωνισμό θα επικυρωθεί από την Επιστημονική Επιτροπή και θα αναρτηθεί με επόμενη δημοσίευση.

Κατηγορία Regular Γυμνασίου

Κατάταξη Όνομα Ομάδας Σχολείο Ομάδας ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ/Χρόνος Προπονητής Διαγωνιζόμενος #1 Διαγωνιζόμενος #2 Διαγωνιζόμενος #3
1 Wally 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης 180 (1:25:00) Μαρία Τζούμα Ελευθέριος Δήμος Βασίλειος Αμαραντίδης Νικόλαος Λαζοκίτσιος

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 9 π.μ. στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Φαλάνης Λάρισας (Συντεταγμένες: 39.43379,22.240728).

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Κεντρικής Μακεδονίας θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 (ώρα έναρξης: 10 π.μ.) στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κολλέγιο Ανατόλια. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και το American College of Thessaloniki -ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα  Δραστηριότητα Λεπτά
09:30 -10:00 Εγγραφή – Τοποθέτηση ομάδων, Ομιλίες (εκπρόσωποι: ΠΔΕΔΕ, Επιστ. Επιτροπή, WRO Hellas) 30’
10:00-12:00 Κατασκευή – προγραμματισμός – προπόνηση ομάδων (δοκιμές) 120’
// 10:30  Έναρξη αξιολόγησης OPEN κατηγορίας (για όσες ομάδες παρουσιαστούν) 90’
12:00-12:30 1ος Διαγωνιστικός γύρος  (HS- Regual, Elementary – Regular) 30’
12:30-12:45 Διάλειμμα 15′
12:45-13:15 2ος Γύρος: Κατασκευή – Έλεγχος – Δοκιμές 30’
13:15-13:45 2ος Διαγωνιστικός γύρος 30’
14:00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Τελετή λήξης

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης «Μάρκος Καραναστάσης».

 • Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
 • Διοργανωτές: WRO Hellas, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
 • Επιστημονική στήριξη: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 


Διαβάστε το πλήρες Δελτίο Τύπου πατώντας εδώ

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Νότιου Αιγαίου (Δωδεκανήσων) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στη Ρόδο.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στον χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» (Λεωφ. Ασκληπιού 98).

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στη Λαμία και συγκεκριμένα στον χώρο του 7ου Δημοτικού Λαμίας.

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση πατώντας εδώ