Δελτία τύπου, Νέα

Με δημιουργική «όρεξη» οι μαθητές μας στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO “Food Matters”!


Ο Παγκόσμιος Τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη στις 16-18 Νοεμβρίου 


Στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, ο Νοέμβριος είναι ο πιο συναρπαστικός μήνας! Είναι ο μήνας της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad, 16-18/11/2018). Λίγες μέρες έμειναν για τη στιγμή που η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή θα συναντήσει ομάδες από όλον τον κόσμο στον Παγκόσμιο Τελικό της World Robot Olympiad 2018 (Τσιάνγκ Μάι, βόρειο τμήμα Ταϊλάνδης). Εκεί, οι μαθητές θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους σε διεθνές επίπεδο συμμετέχοντας σε συναρπαστικές προκλήσεις ρομποτικής, θα διασκεδάσουν και θα κάνουν νέους φίλους.

Η World Robot Olympiad αποτελεί μία ετήσια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς για την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η Ελλάδα, μέσω του WRO Hellas, τα τελευταία 10 χρόνια συμμετοχής στη World Robot Olympiad WRO, έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια και πολλές σημαντικές διακρίσεις! Ο WRO Hellas έχει ως στόχο την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας τους διαγωνισμούς που διοργανώνει. Είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποτελώντας τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.

Δείτε στο βίντεο τη σημασία της World Robot Olympiad και γιατί στην Ελλάδα η εκπαιδευτική ρομποτική γράφεται με WRO … WRO Hellas!

Οι μαθητικές ομάδες που αποτελούν την επίσημη Ολυμπιακή Αποστολή της Ελλάδας διακρίθηκαν μέσα από τον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2018, ο οποίος διοργανώθηκε την 1η Ιουλίου 2018 στην Αθήνα (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου) από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Συνολικά, 10 ομάδες μας εκπροσωπούν στις επίσημες κατηγορίες της World Robot Olympiad, ενώ 2 ακόμη ομάδες Δημοτικού θα συμμετάσχουν στις πιλοτικές κατηγορίες WeDo Challenges που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές μικρής ηλικίας:

 

Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή | Παγκόσμιος Τελικός World Robot Olympiad 2018

 


Το φετινό ευφάνταστο θέμα της World Robot Olympiad έχει τίτλο “Food Matters” εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Παιδιά και νέοι από εξήντα χώρες του κόσμου, έχουν δώσει ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμη Ανάπτυξη “Zero Hunger”, τα παιδιά δίνουν λύσεις με καινοτόμους τρόπους βελτίωσης της διατροφικής αλυσίδας και συμβολής στην εξάλειψη της πείνας στον πλανήτη.


Σύσσωμη η χώρα μας εύχεται καλή επιτυχία στην Ολυμπιακή μας ομάδα, καθώς για ένα τριήμερο το βλέμμα παγκοσμίως στρέφεται δικαίως στα παιδιά, τους αυριανούς επιστήμονες της κοινωνίας μας! 


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους επίσημους μεγάλους υποστηρικτές της ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή η περήφανη συμμετοχή της χώρας μας στον μεγάλο Παγκόσμιο Τελικό:

 

 

 

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, ο οποίος όπως πάντα θα συνοδεύσει τις ελληνικές ομάδες στο συναρπαστικό ταξίδι τους, δήλωσε: «Για 10η συνεχή χρονιά η χώρα μας συμμετέχει με όλη της τη δύναμη στην πιο σημαντική παγκόσμια συνάντηση με επίκεντρο την τεχνολογία και την εκπαίδευση, τη World Robot Olympiad. Γνωρίζουμε πόσο σκληρά έχουν εργαστεί όλες οι ομάδες και με μεγάλη υπερηφάνεια θα τις παρακολουθήσουμε από κοντά επί 3 συνεχείς, συναρπαστικές ημέρες εντατικής σκέψης και προσπάθειας. Παράλληλα προσκαλούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενταχθούν στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, να εμπνευστούν από την ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή και να μας ακολουθήσουν στις νέες δράσεις που ετοιμάζουμε».


Εξερευνήστε τις επερχόμενες δράσεις μας και μπείτε κι εσείς στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής!


Δείτε τις ομάδες της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής 2018:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *