Νέα

Ενημερωτικές Εσπερίδες – workshops στην Κρήτη | Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 (ώρα 18:30) και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου (ώρα 17:00) θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο και στα Χανιά αντίστοιχα, εκπαιδευτικές Εσπερίδες – workshops με θέμα το Scratch και το LEGO Mindstorms EV3. Οι εσπερίδες απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018.

Οι εσπερίδες θα έχουν ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιό τους, η ομάδα του WRO Hellas θα παρουσιάσει παραδειγματικές εφαρμογές του Scratch και του LEGO Mindstorms EV3, επάνω στις θεματικές των κατηγοριών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

 


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

 • Ημερομηνία & ώρα: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30
 • Χώρος: Εργαστήρια του Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΚ Ηρακλείου (Ιτάνου 40, 71307, Κηπούπολη)
 • Δηλώσεις συμμετοχής: Κάντε κλικ εδώ
 • Πληροφορίες: Στα emails των διοργανωτών (Σταματουλάκης Μιχαήλ – stamatulakis@gmail.com, Μπατζανακάκη Μαρίνα – mpatzanakaki@gmail.com, Φανιουδάκης Βασίλειος – fanioudakis@gmail.com)

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Εσπερίδα του Ηρακλείου πατώντας εδώ

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΧΑΝΙΩΝ:

Πρόγραμμα:

17:00 – 17:15 Χαιρετισμοί
17:15 – 17:30 Εισήγηση με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική και STEM»,

Γιώργος Γώγουλος – Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

17:30 – 18:00 Εισήγηση με θέμα «Παρουσίαση Πανελλήνιου Διαγωνισμού

για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου»,

Σομαλακίδης Γιάννης – Πρόεδρος του WRO Hellas

18:00 – 18:45 Εφαρμογές Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Συμμετοχές σε διαγωνισμούς, Εκπαιδευτικοί: Νεκταρία Παντελάκη, Κουμαδωράκης Μιχάλης
18:45 – 20:00 Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Εκπαιδευτικούς

 • Scratch με εισηγητή τον κΘέμη Μαρκάκη
 • LEGO Mindstorms EV3 με εισηγητή τον κΚωνσταντίνο Τσατσαρώνη

Πληροφορίες:

 • Ημερομηνία & ώρα: Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:00
 • Χώρος: 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)
 • Πληροφορίες: Γώγουλος Γεώργιος (Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δ.Εκπ/σης Χανίων): 28210 47140 και gogoulosg@sch.gr

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Εσπερίδα των Χανίων πατώντας εδώ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2018

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο διαγωνισμός αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας προσκαλούνται να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε οι ρομποτικές κατασκευές τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των παρακάτω θεμάτων:

 • Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Εποικισμός του Άρη» ή «WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο»
 • Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Βυζαντινή Αυτοκρατορία & Επικοινωνίες»
 • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα»

Το πιο σημαντικό στάδιο του διαγωνισμού δεν είναι η ίδια η ημέρα της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά η πορεία προς το διαγωνισμό. Μέσα από τις προπονήσεις τους για το διαγωνισμό,  τα παιδιά αναπτύσσουν κρίσιμες δεξιότητες όπως είναι η ικανότητα εργασίας σε ομάδα, η επίλυση προβλημάτων, η μηχανική και ο προγραμματισμός. Παράλληλα οι προπονητές των παιδιών αναπτύσσουν γνώσεις επάνω στην αιχμή των τεχνολογικών και εκπαιδευτικών εξελίξεων, με σκοπό να τις μεταλαμπαδεύσουν στις τωρινές και μελλοντικές γενεές μαθητών. Αυτοί είναι άλλωστε οι εκπαιδευτικοί στόχοι, καθώς και τα σημαντικότερα οφέλη που προσφέρει μία εμπειρία τόσο συναρπαστική, όσο το 5μηνο ταξίδι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνονται ημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και εντατικά σεμινάρια και webinars για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών – όλα με ελεύθερη είσοδο.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *