Δελτία τύπου, Νέα

Επιστροφή στο μέλλον! Η εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα από τον WRO Hellas

Με αφορμή την ταινία ROBOGIRL, την πρώτη ταινία μυθοπλασίας με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική που παρουσίασε με αξιοσημείωτη αρτιότητα και επιτυχία ο στρατηγικός μας συνεργάτης COSMOTE, και με δεδομένο ότι όταν διαβάζουμε και ακούμε για διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, γνωρίζουμε ότι είναι συνυφασμένη έννοια με τον οργανισμό WRO Hellas, κάνουμε μία σύντομη ανασκόπηση για τις επιτυχίες μας, τα τελευταία χρόνια. Κυρίως όμως το κάνουμε για να αναδείξουμε ότι οι διαγωνισμοί ρομποτικής δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας, αλλά σκληρής εργασίας και προετοιμασίας πριν από τη διεξαγωγή τους.

2018

Ταϊλάνδη: Παγκόσμιος Τελικός World Robot Olympiad 2018

Δύο 4ες θέσεις στην κατηγορία Open, 5η θέση στην κατηγορία ποδοσφαίρου

Τέταρτες στον κόσμο αναδείχθηκαν η ομάδα Autonomous robotic aquaponics (κατηγορία Open Γυμνασίου) και η ομάδα Rest in PC’s (κατηγορία Open Λυκείου) στον πρόσφατο Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad 2018, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018.

«Αυτό το ταξίδι ήταν σημαντικό από κάθε άποψη. Τα παιδιά ένιωσαν ότι ήταν πολίτες του κόσμου, είδαν ότι έχουν πολλά με συνομηλίκους τους από μακρινές χώρες, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις» λέει ο κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, προπονητής της ομάδας Autonomous στην κατηγορία Open Δημοτικού.

«Οι ιδέες που παρουσιάστηκαν στον διαγωνισμό θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στο πλαίσιο της καθημερινής ζωής. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως σε λίγα χρόνια από τώρα τα ρομπότ θα επιτελούν σημαντικές και συνθέτες λειτουργίες» δηλώνει ο κ. Φώτης Κατσοχρήστος, προπονητής της ομάδας Rest in PC’s στην κατηγορία Open Λυκείου.

Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη των δύο προπονητών στην Καθημερινή εδώ.

Ελλάδα: Τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Πίστα ορόσημο στην κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες

«Γιατί όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο και μέχρι σήμερα αλλά και από εδώ και πέρα κρύβουν κάτι “ηρωικό” μέσα τους διαγωνιζόμενοι σε μια κατηγορία που δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος. Έστω όμως για μια μέρα θα είναι Ήρωες!»

Κωνσταντίνος Τσατσαρώνης

2017

Κόστα Ρίκα: Παγκόσμιος Τελικός World Robot Olympiad 2017

3η θέση στην κατηγορία Open Δημοτικού

Θαυμάστε το project της ελληνικής ομάδας Smartbirds Next με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Βέρρα, η οποία βγήκε 3η στην περσινή World Robot Olympiad™ στην Κόστα Ρίκα (κατηγορία Open Δημοτικού)!

Ελλάδα: Τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2017

Εισαγωγή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μίας νέας κατηγορίας για μαθητές Λυκείου

Παράδειγμα κατασκευής για τον 1ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Λυκείου.

Μια ενδεικτική λύση της δοκιμασίας  «Η πορεία του Μ. Αλεξάνδρου» στην κατηγορία Γυμνασίου, η οποία το 2017 διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

2016

Ινδία: Παγκόσμιος Τελικός World Robot Olympiad 2016

4η θέση στην κατηγορία ποδοσφαίρου, 8η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου

Το project της ομάδας B E A S T Greece στην κατηγορία Open Λυκείου.

Η διαγωνιστική στιγμή για την ελληνική ομάδα Pithagoras στην κατηγορία Regular.

Ελλάδα: Τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2016

Εισαγωγή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μίας νέας κατηγορίας για μαθητές Γυμνασίου

Το Σάββατο 2/4/2016, 250 μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον τελικό του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου. Άλλος ένας επιτυχημένος διαγωνισμός αφιερώθηκε στην εκπαιδευτική ρομποτική και στις δυνατότητες των παιδιών να ασκήσουν τις τεχνολογίες του μέλλοντος, με την υποστήριξη της COSMOTE.

Επίδειξη του «λαβύρινθου»: Η βασική δεξιόστροφη διαδρομή της πίστας του λαβύρινθου. Το ρομπότ ακολουθεί τον τοίχο με τρεις αισθητήρες ultrasonic και P controller. Η πίστα είναι εκτυπωμένη σε μουσαμά και οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από λευκή μελαμίνη 16 χιλιοστών.

«Επιστροφή του Οδυσσέα»: Η διαδρομή της πίστας “Η επιστροφή του Οδυσσέα” για τον διαγωνισμό του Γυμνασίου. Το ρομπότ ακολουθεί τη γραμμή χρησιμοποιώντας τρεις αισθητήρες χρώματος (ένα στο κέντρο και δύο στα πλάγια).

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά του Δημοτικού, με το θέμα “Ο Γαλαξίας μας”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν 250 σχολεία, 330 ομάδες, 1900 παιδιά! Πραγματοποιήθηκαν 22 workshops πανελληνίως για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών. Στον τελικό της 19ης Μαρτίου συμμετείχαν 50 ομάδες από όλες τις Περιφέρειες με 270 παιδιά! Τα παιδιά ενίσχυσαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία που τα προσκαλούσε να ανακαλύψουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

2015

Κατάρ: Παγκόσμιος Τελικός World Robot Olympiad 2015

2η θέση στην κατηγορία ποδοσφαίρου

Στην πρώτη χρονιά συμμετοχής της Ελλάδας στην κατηγορία WRO Football, το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης με προπονητή τον κ. Αθανάσιο Μπαλαφούτη κατακτά τη 2η θέση στην παγκόσμια καταταξη!

Απόηχος Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2015 Qatar

Ελλάδα: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού

Το 2015 ο WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE διεξήγαγε για πρώτη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών. Ο διαγωνισμός με θέμα «Η δική μου πόλη»,  διήρκεσε από τα τέλη Οκτωβρίου 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015 και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής(ΠΕΚΑΠ).

2014

Ρωσία: Παγκόσμιος Τελικός World Robot Olympiad 2014

7η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου

Στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι της Ρωσίας, το θέμα ήταν το Διάστημα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 390 ομάδες από 47 χώρες και ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. Παρουσιάστηκαν τεχνολογικά επιτεύγματα που ξεπερνούσαν τα όρια της φαντασίας. Και σε αυτή την αναμέτρηση είχαμε μια σπουδαία ελληνική επιτυχία. Οι Minders, επινοώντας ένα ρομπότ ικανό να εξερευνήσει το Διάστημα, κατέκτησαν την 7η θέση στην κατηγορία OPEN Λυκείου, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Δημήτρη Μωραΐτη. Διαβάστε στην Καθημερινή το σχετικό αφιέρωμα.

Απολογισμός 6ου Εθνικού Τελικού Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

.

2013

Ιονδονησία: Παγκόσμιος Τελικός World Robot Olympiad 2013

7η θέση στην κατηγορία Regular Δημοτικού

Μία οπτικοακουστική γεύση από τον Παγκόσμιο Τελικό της World Robot Olympiad 2013, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας (15 έως 17-11-2013). Και μόνο η συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών μας στη διοργάνωση αποτέλεσε νίκη! Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε επάξια από το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (βλ. 1ο λεπτό και 56ο δευτερόλεπτο) πανηγυρίζοντας την 7η θέση στην κατηγορία Δημοτικού Σχολείου, αφήνοντας πίσω χώρες και ομάδες με παράδοση επιτυχιών στον διαγωνισμό.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *