Δελτία τύπου, Νέα

Κοινή συνέντευξη τύπου στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα για μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Κοινή συνέντευξη τύπου στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα για μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής

Την Τρίτη 30/5/2017 πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα σχετικά με την έναρξη προγραμμάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής  τη νέα σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα η συνέντευξη Τύπου, παρουσία του κ. Απόστολου Λαζαρόπουλου, Προέδρου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΚΚΠΠΔΕ), της Αντιπροέδρου ΚΚΠΠΔΕ κ. Βαρβάρας Δεσποινιάδου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστα Γιαννόπουλου και του Προέδρου Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης κ. Γιάννη Σομαλακίδη, αφορά την πραγματοποίηση μαθημάτων ολοκληρωμένου κύκλου στα παιδιά του Ιδρύματος εντελώς δωρεάν. Για τα Πατρινόπουλα εκτός των παιδιών του Ιδρύματος θα ανακοινωθεί, από κοινού με το Σκαγιοπούλειο, ως τη νέα σχολική χρονιά, συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας. Οι μαθητές μπορούν να λαμβάνουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα είτε σε οργανωμένες σχολικές επισκέψεις είτε μεμονωμένα με τη συνοδεία των γονέων τους.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas διανύει τον δέκατο χρόνο από την αρχή λειτουργίας του. Με αφορμή την ευτυχή αυτή συγκυρία, στο πλαίσιο των δράσεων επετειακού χαρακτήρα, καλούνται από κοινού τα Πατρινόπουλα και οι γονείς τους να γιορτάσουν το μέχρι τώρα ταξίδι της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας. Ξεκινά έτσι επίσημα στην πόλη της Πάτρας και δη σε ένα χώρο με πλούσια ιστορία, το πρώτο βήμα προς την εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στην εκπαίδευση, συστήνοντας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα τον πυρήνα του STEM, την εκπαιδευτική ρομποτική. Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 σε από κοινού συνεργασία των δύο φορέων θα ανακοινώνονται προγράμματα περιβαλλοντικών δράσεων όπως ανάλυση ποιότητας νερού, θερινό σχολείο και γενικώς δράσεων για την ευαισθητοποίηση, την κατάρτιση και τη δημιουργική απασχόληση της μαθητικής κοινότητας. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή για την επίτευξη των στόχων και την ανάδειξη του Σκαγιοπουλείου σε ένα χώρο όπως του αρμόζει, με την ιστορικότητα που το διέπει.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *