Δελτία τύπου, Νέα

Με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε το WRO Teacher Camp 2018

Με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε το WRO Teacher Camp 2018, το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν προς τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον WRO Hellas.


Το 3ο Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp 2018 διοργανώθηκε από τις 7 ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αγία Παρασκευή. Ογδόντα εκπαιδευτικοί συνολικά παρακολούθησαν τις εισηγήσεις και τα workshops του τριήμερου προολυμπιακού camp. Ολυμπιονίκες από πρότερες Ολυμπιάδες μετέφεραν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, όπως οι Θανάσης Μπαλαφούτης (Διαγωνισμός ποδοσφαίρου στο Δημοτικό και στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής), Πάνος Βέρρας (Open playground – Επικοινωνία EV3 με open hardware: arduino, raspberry κ.ά.) και Ανέστης Βοβός (Οργάνωση πολλαπλών ομάδων για συμμετοχή σε Διαγωνισμούς Ρομποτικής).

Επίσης, εισηγήθηκαν οι πρωτοπόροι στο είδος τους Κώστας Τσατσαρώνης (αισθητήρες χρώματος, P, PI & PD – Best practices) και Γιάννης Τούρλος (Κατασκευάζοντας διαγωνιστικά ρομπότ). Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος είχε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά & Δ΄ Αθήνας Τάσος Λαδιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων εισηγήθηκε για το MOOC στη ρομποτική. Τέλος, παρουσιάστηκαν η νέα έκδοση 3.0 του Scratch και το αποθετήρια με τα εκπαιδευτικά σενάρια, η δωρεάν πρόσβαση των οποίων είναι δημόσια στην ψηφιακή πλατφόρμα http://wrohellas.gr/εκπαιδευτικο-περιεχομενο/εκπαιδευτικα-σεναρια, καθώς επίσης το επικαιροποιημένο διαδικαστικό​ ​πλαίσιο​ ​διαγωνισμών​ (S.O.P.) για το σχολικό έτος 2018-2019.

Τη σχολική χρονιά 2018-2019 ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, WRO Hellas εισέρχεται στη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του. Με αφορμή την ευτυχή αυτή συγκυρία και τις δράσεις επετειακού χαρακτήρα, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Σομαλακίδης, έκανε μία σύντομη αναδρομή στο μέχρι τώρα ταξίδι της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας. Στο βίντεο, κατά την έναρξη του τριήμερου προολυμπιακού camp, ο Πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρθηκε στις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019. Ο Πρόεδρος του επίσημου φορέα διεξαγωγής της Ολυμπιάδας Ρομποτικής εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους τους/ις εκπαιδευτικούς, καλή πρόοδο στους μαθητές και στις μαθήτριες, και υγεία στους γονείς τους. Καλή επιτυχία επίσης ευχήθηκε και στην εθνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή World Robot Olympiad™ στην Ταϊλάνδη (16-18 Νοεμβρίου 2018).

Με τη λήξη του WRO Teacher Camp 2018 ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά! Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε όλες τις δράσεις του Οργανισμού κάθε μήνα, με πρώτες το CodeAthon (Ανακοίνωση στις 15/9/2018) και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 (Επίσημη ανακοίνωση των διαγωνιστικών κατηγοριών την 1/10/2018).

Back to list

2 thoughts on “Με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε το WRO Teacher Camp 2018

  1. Ο/Η Πετρούλιας Νίκος λέει:

    θέλω να μαθαίνω τα νέα σας για την πρωτοβάθμια

    1. Ο/Η admin λέει:

      Καλησπέρα σας, για να ενημερώνεστε για τα νέα μας μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας, στο κάτω μέρος της σελίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *