Δελτία τύπου, Νέα

Ο Δήμος Τρικάλων πρωτοπορεί και στην εκπαιδευτική ρομποτική!

Ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει δωρεάν 160 κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία του και ο  WRO Hellas αναλαμβάνει τη δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, παραχωρώντας δωρεάν 160 κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία του. Έχοντας την τιμή να υποστηρίζει τον Δήμο Τρικκαίων στο έργο του, ο WRO Hellas ενώνει τις δυνάμεις του με τον οργανισμό STEM Education και αναλαμβάνει τη δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των σχολείων. Η επιμόρφωση στοχεύει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς του Δήμου να εξοικειωθούν με τη χρήση των χορηγούμενων κιτ, έτσι ώστε η εκπαιδευτική ρομποτική να γίνει άμεσα μέρος της διδακτικής καθημερινότητας.

Οι πρώτες συναντήσεις επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών των Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν ήδη με την παραλαβή των πακέτων, τον Μάρτιο του 2018. Οι διά ζώσης συναντήσεις φιλοξενήθηκαν στον χώρο του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Τρικάλων και την εισήγησή τους ανέλαβε η επιστημονική ομάδα του STEM Education.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών συνεχίζεται εξ αποστάσεως από τον STEM Education, με την πραγματοποίηση δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) αφενός για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων, κι αφετέρου για τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και Λυκείων.

Επικροτούμε και υποστηρίζουμε εμπράκτως την πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν κι άλλοι Δήμοι της χώρας μας το παράδειγμά του!

 

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *