Περιφερειακοί Διαγωνισμοί | Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού.

Σε αυτή τη σελίδα θα ανακοινώνονται σταδιακά οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των επιμέρους Περιφερειακών Διαγωνισμών ανά την Ελλάδα. Οι ομάδες καλούνται να ενημερώνονται για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του περιφερειακού διαγωνισμού της δικής τους περιοχής και οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους πριν από αυτή την ημερομηνία.

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου. Στο πλαίσιο του τελικού, οι επιμέρους κατηγορίες θα χωριστούν στις 2 επιμέρους ημέρες (23/2 & 24/2). Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον Τελικό εδώ.

Έντυπα γονικής συγκατάθεσης για τη λήψη οπτικοακουστικού υλικού – Επεξήγηση διαδικασίας

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα πρέπει να αποδοθούν στον WRO Hellas, τα δύο (2) παρακάτω έντυπα γονικής συγκατάθεσης για κάθε έναν από τους μαθητές των ομάδων σας:

Έντυπο γονικής συγκατάθεσης WRO Hellas (PDF)
Έντυπο γονικής συγκατάθεσης COSMOTE (PDF)


Οι προπονητές, ως αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της εγγραφής των ομάδων τους, θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

  1. Εκτυπώστε τα έντυπα (2 έντυπα ανά μαθητή) και διανείμετέ τα στους μαθητές σας ώστε να τα διαβάσουν και υπογράψουν οι γονείς τους
  2. Όταν θα παραλάβετε τα έντυπα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα, μπείτε στη φόρμα συμμετοχής σας για να την επεξεργαστείτε για κάθε μαθητή σας. Στη φόρμα πλέον έχουν προστεθεί ειδικά πεδία για να αναρτήσετε τα δύο έντυπα (δύο ανά μαθητή)
  3. Για κάθε έναν από τους μαθητές σας, αναρτήστε σκαναρισμένα τα δύο (2) έντυπα γονικής συγκατάθεσης, σε μορφή εικόνας ή PDF
  4. Την ημέρα του διαγωνισμού, φέρτε τα έντυπα μαζί σας, εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα, ώστε να τα παραδώσετε σε έντυπη μορφή στο registration desk

Έγγραφα που απαιτείται να έχετε μαζί σας την ημέρα των Περιφερειακών:

  • Εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα τα έντυπα γονικής συγκατάθεσης, αφότου θα έχετε ακολουθήσει τη διαδικασία που περιγράφεται πιο πάνω
  • Για τις ανοικτές κατηγορίες, τα portfolios των ομάδων σας σε εκτυπωμένη μορφή και cd-rom με τυχόν πολυμέσα που συνοδεύουν το project σας (φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.)

Ημερομηνίες Περιφερειακών Διαγωνισμών ανά την Ελλάδα:

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου 1000 Colors Hotel, στις 16 & 17 Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

  • Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 10.00- 15.00: Όλες οι κατηγορίες εκτός ποδοσφαίρου
  • Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 11.00 – 15.00: ΜΟΝΟ το ποδόσφαιρο 2×2.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στο Facebook

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.


Πρωτόκολλα Αποτελεσμάτων

Κατηγορίες Open Δημοτικού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» και «Εποικισμός του Άρη»

Κατηγορία Γυμνασίου «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων)

Κατηγορία Γυμνασίου «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (Πλήρης κατάταξη και βαθμολογίες ομάδων Περιφερειακού)

Παράλληλη κατηγορία Γυμνασίου «Πρωτέας» (Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων)

Παράλληλη κατηγορία Γυμνασίου «Πρωτέας» (Πλήρης κατάταξη και βαθμολογίες ομάδων Περιφερειακού)

Κατηγορία Ποδόσφαιρο 2X2 (Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων)

Κατηγορία Ποδόσφαιρο 2X2 (Πλήρης κατάταξη και βαθμολογίες ομάδων Περιφερειακού)

Περιφερειακός Διαγωνισμός Βόρειου Αιγαίου

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός του Βόρειου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019.

Οι ρομποτικές κατασκευές της Λέσβου θα παρουσιαστούν δια ζώσης, ενώ αυτές των υπόλοιπων νησιών της περιφέρειας θα παρουσιαστούν διαδικτυακά.

Ειδική πρόσκληση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Βόρειου Αιγαίου: Παρουσίαση έργων ρομποτικής που έχουν γίνει στα σχολεία του Βορείου Αιγαίου

Όσοι συνάδελφοι έχετε υλοποιήσει έργα ρομποτικής με τους μαθητές σας, καλείστε να τα παρουσιάσετε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες σας. Θα είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε τις εργασίες σας, να πάρουμε ιδέες από αυτά, και να συζητήσουμε για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία. Οποιαδήποτε προσπάθεια χρήσης εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι ενδιαφέρουσα, δεν χρειάζεται να είναι ένα ολοκληρωμένο έργο.

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων Περιφερειακού Διαγωνισμού Βόρειου Αιγαίου (PDF)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης (1ο ΕΚ) σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε την πλήρη ανακοίνωση (PDF)

Πρωτόκολλο Κύρωσης Αποτελεσμάτων (PDF)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα σε τρεις διαφορετικές ημέρες, η κάθε μία εκ των οποίων θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική κατηγορία:

  • Κυριακή, 3/2/2019 – Νηπιαγωγείο (πιλοτικό) στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
  • Κυριακή, 10/2/2019 – Γυμνάσιο & Λύκειο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων
  • Κυριακή, 17/2/2019 – Δημοτικό στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Αιγίδα και διεξαγωγή διαγωνισμού (PDF)

Ακολουθήστε την εκδήλωση στο Facebook

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων – ΔΗΜΟΤΙΚΟ (PDF)

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΑΣΙ (PDF)

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΩΤΕΑΣ (PDF)

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων – ΛΥΚΕΙΟ (PDF)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ. στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, επί της οδού Κατσιμήδου.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Συγκρότηση Επιτροπών και Πρόγραμμα Διαγωνισμού (PDF)

Πρωτόκολλο Κύρωσης Αποτελεσμάτων (PDF)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός των Ιόνιων Νήσων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2018 στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας στις 11:00 π.μ. (ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ.).

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού διαγωνισμού, θα δοθεί η δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής σε ομάδες από τις κατηγορίες Open.

Αποτελέσματα Περιφερειακού Διαγωνισμού Ιονίου_ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Αποτελέσματα Περιφερειακού Διαγωνισμού Ιονίου_ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κολλέγιο Ανατόλια. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και το American College of Thessaloniki -ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (PDF)

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων

Ο WRO Hellas σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφέρειας Κρήτης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology–Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Οι κατηγορίες που διαγωνισθούν τα σχολεία είναι οι αντίστοιχες του Πανελλήνιου διαγωνισμού:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

  • Ανοικτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
  • Κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
  • Παράλληλη ανοικτή κατηγορία «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

  • Κατηγορία «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία)
  • Κατηγορία «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες)

ΛΥΚΕΙΟ

  • Κατηγορία «Smart Cities»

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF πατώντας εδώ

Πρωτόκολλο Αποτελεσμάτων (PDF)

Ο WRO Hellas σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Κυκλάδων και το 1ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου διοργανώνουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων) για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, και ώρες 10:00 – 13:00 στον χώρο εκδηλώσεων των Γυμνασίων της Σύρου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:30’ – 10:00’
Υποδοχή και εγγραφές ομάδων και χαιρετισμοί.
10:00’ – 11:00’
Διαδικασία κατασκευής και Δοκιμές ομάδων Γυμνασίων και παράλληλα
Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Δημοτικών Σχολείων – Αξιολόγηση.
11:00’ – 12:00’
Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Δ/θμιας Εκπ/σης – Αξιολόγηση.
12:00’ – 12:30’ Λήξη και Απονομή Βραβείων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

Ανακοίνωση & συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής (PDF)

Πρωτόκολλο Κύρωσης Αποτελεσμάτων (PDF)

Ο WRO Hellas σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Δωδεκανήσου και το 2ο ΕΚ Ρόδου διοργάνωσαν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Νότιου Αιγαίου (Δωδεκανήσων) για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, και ώρες 16:00 – 21:00 στο 2ο EK/ΕΠΑΛ Ρόδου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00’ – 17:00’
Υποδοχή και εγγραφές ομάδων και χαιρετισμοί.
17:00’ – 19:00’
Διαδικασία κατασκευής και Δοκιμές ομάδων Γυμνασίων και παράλληλα
Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Δημοτικών Σχολείων – Αξιολόγηση.
19:00’ – 20:30’
Διεξαγωγή διαγωνισμού συμμετεχόντων Δ/θμιας Εκπ/σης – Αξιολόγηση.
20:30’ – 21:00’ Λήξη και Απονομή Βραβείων.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (PDF)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Πελποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (ώρα προσέλευσης 09:30 π.μ.) στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά (οδός Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα Καλαμάτας).

Αιγίδα και διεξαγωγή (PDF)

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων (PDF)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία και συγκεκριμένα στo ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Συγκρότηση Επιτροπών Περιφερειακού διαγωνισμού (PDF)

Ακολουθήστε την εκδήλωση στο Facebook

Πρωτόκολλο αποτελεσμάτων (PDF)