Περιφερειακοί Διαγωνισμοί | Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού.

Σε αυτή τη σελίδα θα ανακοινώνονται σταδιακά οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των επιμέρους Περιφερειακών Διαγωνισμών ανά την Ελλάδα. Οι ομάδες καλούνται να ενημερώνονται για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του περιφερειακού διαγωνισμού της δικής τους περιοχής και οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους πριν από αυτή την ημερομηνία.

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου. Στο πλαίσιο του τελικού, οι επιμέρους κατηγορίες θα χωριστούν στις 2 επιμέρους ημέρες (23/2 & 24/2). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιες κατηγορίες θα διαγωνιστούν στις 23/2 και ποιες στις 24/2 θα αναρτηθούν σύντομα.

Έγγραφα που απαιτείται να έχετε μαζί σας την ημέρα των Περιφερειακών:

 • Εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα τα έντυπα γονικής συγκατάθεσης που θα βρείτε σύντομα εδώ.
 • Για τις ανοικτές κατηγορίες, τα portfolios των ομάδων σας σε εκτυπωμένη μορφή και cd-rom με τυχόν πολυμέσα που συνοδεύουν το project σας (φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.)

Ημερομηνίες Περιφερειακών Διαγωνισμών ανά την Ελλάδα:

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Ξάνθη. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν άμεσα.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν άμεσα.


Κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά»: Δείτε το έντυπο όπου περιγράφεται η διαγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού

Περιφερειακός Διαγωνισμός Βόρειου Αιγαίου

Ο Περιφερειακός διαγωνισμός του Βόρειου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019.

Οι ρομποτικές κατασκευές της Λέσβου θα παρουσιαστούν δια ζώσης, ενώ αυτές των υπόλοιπων νησιών της περιφέρειας θα παρουσιαστούν διαδικτυακά.

Ειδική πρόσκληση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Βόρειου Αιγαίου: Παρουσίαση έργων ρομποτικής που έχουν γίνει στα σχολεία του Βορείου Αιγαίου

Όσοι συνάδελφοι έχετε υλοποιήσει έργα ρομποτικής με τους μαθητές σας, καλείστε να τα παρουσιάσετε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες σας. Θα είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε τις εργασίες σας, να πάρουμε ιδέες από αυτά, και να συζητήσουμε για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία. Οποιαδήποτε προσπάθεια χρήσης εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι ενδιαφέρουσα, δεν χρειάζεται να είναι ένα ολοκληρωμένο έργο.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 10 π.μ. – 4 μ.μ. στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον χώρο του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος.

Ακολουθήστε την εκδήλωση στο Facebook πατώντας εδώ 

Αιγίδα και διεξαγωγή διαγωνισμού (PDF)

Συγκρότηση Επιτροπών (PDF)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στην Κοζάνη. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν άμεσα.

Ακολουθήστε την εκδήλωση στο Facebook πατώντας εδώ 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα σε τρεις διαφορετικές ημέρες, η κάθε μία εκ των οποίων θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική κατηγορία:

 • Κυριακή, 3/2/2019 – Νηπιαγωγείο (πιλοτικό) στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων
 • Κυριακή, 10/2/2019 – Γυμνάσιο & Λύκειο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων
 • Κυριακή, 17/2/2019 – Δημοτικό (ο χώρος θα ανακοινωθεί προσεχώς)

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 10:00 π.μ. – 16:00 μ.μ. στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο, επί της οδού Κατσιμήδου.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός των Ιόνιων Νήσων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2018 στο 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας στις 11:00 π.μ. (ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ.).

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού διαγωνισμού, θα δοθεί η δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής σε ομάδες από τις κατηγορίες Open.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Κεντρικής Μακεδονίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κολλέγιο Ανατόλια. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και το American College of Thessaloniki -ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν άμεσα.

Ο WRO Hellas σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Περιφέρειας Κρήτης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science–Technology–Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.

Οι κατηγορίες που διαγωνισθούν τα σχολεία είναι οι αντίστοιχες του Πανελλήνιου διαγωνισμού:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 • Ανοικτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
 • Κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
 • Παράλληλη ανοικτή κατηγορία «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 • Κατηγορία «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία)
 • Κατηγορία «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες)

ΛΥΚΕΙΟ

 • Κατηγορία «Smart Cities»

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF πατώντας εδώ

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Πελποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν άμεσα.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός της Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, σε συνδιοργάνωση του WRO Hellas με την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και τον Δήμο Λαμίας. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν άμεσα.