Χορεύοντας ….την Άνοιξη. Εμπνευστείτε…και δημιουργήστε!

Όλα χορεύουν γύρω μας την Άνοιξη! Τα λουλούδια και τα δέντρα με το θρόισμα του αέρα, τα πουλιά, τα έντομα, η θάλασσα, οι άνθρωποι ακόμη και τα ρομπότ!
Θυμηθείτε τον Yoda το ρομπότ που με μια εκπληκτική χορευτική κίνηση, εκτέλεσε άψογα την αποστολή του.

 

Μένουμε στο σπίτι και Δημιουργούμε

 

Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και φτιάξτε τον δικό σας ορισμό της άνοιξης , δηλαδή τα δικά σας ρομποτάκια τα οποία θα χορεύουν, ως έντομα, ως ζώα, ως άνθρωποι ή όπως αλλιώς τα φαντάζεστε.

Σας καλούμε να σχεδιάσετε, δημιουργήσετε, ντύσετε και να προγραμματίσετε τα ρομπότ σας μαζί με μία πρότυπη μουσική, και βάλτε τα να χορέψουν στους ρυθμούς της άνοιξης! Το κυριότερο με οποιαδήποτε τεχνολογία θέλετε…

Μην ξεχάσετε να βιντεοσκοπήσετε τον ξέφρενο χορό των ρομπότ σας και να μας το στείλετε με τα #SpringChallenge και #StayHome #BeCreative #WROHellas.

Εμπνευστείτε από ΕΔΩ

 

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Οργανωθείτε σε ομάδες 2-4 ατόμων  και ξεκινήστε να συνεργάζεστε μέσω όποιου εργαλείου τηλεσυνάντησης (SKYPE κλπ) θεωρείτε τους εαυτούς σας πιο εξοικειωμένους.

Μιλήστε και σχεδιάστε όλοι μαζί για το ρομπότ που θέλετε να δημιουργήσετε.
Εκείνος/η που έχει το κιτ στο σπίτι  αναλαμβάνει την κατασκευή του ρομπότ με τη συνδρομή και των υπολοίπων μελών της ομάδας. Στη συνέχεια φτιάξτε το πρόγραμμα για την κίνηση του ρομπότ.
Φυσικά μην ξεχάσετε το μουσικό της παρέας ή τον διακοσμητή της ομάδας για να  «ντύσετε»το ρομπότ σας με νότες και ρούχα!

Σκοπός

Μα φυσικά τα καλύτερα βίντεο, για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα βάλετε το μεγαλύτερο μέρος της φαντασίας σας για να προκύψουν, θα τα ανεβάσουμε στο κανάλι YouTube και στο Facebook του WRO Hellas.

Για να στείλουμε το θετικό μήνυμα με το χορό του Yoda και να ξορκίσουμε τον κορωνοϊό θα τα ανεβάσουμε και στο Facebook της παγκόσμιας κοινότητας του WRO έτσι ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να το λάβουν και να ξεφύγουν με το μυαλό τους από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους! Μη χάνετε χρόνο, οργανωθείτε και ετοιμάστε τον Yoda με οποιαδήποτε τεχνολογία  διαθέτετε:

 

 • Σχεδιάστε τον!
 • Κατασκευάστε τον!
 • Προγραμματίστε τον!
 • Κάντε τον να χορέψει με την πρότυπη μουσική σας…

Κατόπιν αρκετών αιτημάτων, παρατείνουμε τη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020. Παρακαλούμε πολύ για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα email info@wrohellas.gr και k.antimachiti@wrohellas.gr .

Συμμετέχοντες

 • Ηλικίες: Απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιακών βαθμίδων (από 5-17 ετών)
 • Άτομα ανά ομάδα: 2-4 παιδιά.

Σημαντικές Επισημάνσεις

 • Ως προπονητές ορίζονται οι γονείς των παιδιών ή οποιοσδήποτε ενήλικας άνω των 20 ετών.
 • Κάθε project θα έχει ένα βίντεο διάρκειας 60 έως 120 δευτερόλεπτα. Επίσης θα συνοδεύεται από φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή (2 σελίδες το πολύ) δίγλωσση Ελληνικά κι Αγγλικά.
 • Κάθε βίντεο θα πρέπει να έχει τίτλους με τα ονόματα των δημιουργών (μαθητές),των παραγωγών (γονείς), του μουσικού και του σκηνοθέτη.
 • Το κάθε project μπορεί να έχει 1 ή και 2 ρομπότ π.χ. Στο WeDo 2.0 μπορεί να χρησιμοποιηθούν 2 hub, επίσης μπορεί να γίνει συνδυασμός EV3 κι Arduino ή κι οτιδήποτε άλλο. Στο νηπιαγωγείο ειδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσα ρομπότ έχετε διαθέσιμα.
 • Η μουσική στην οποία θα χορέψει το ρομπότ σας θα πρέπει να είναι πρότυπη. Δημιουργήστε τη δική σας μουσική ή βρείτε την από φίλους σας μουσικούς.

Μπορείτε να προμηθευτείτε οποιαδήποτε τεχνολογία από την Διερευνητική Μάθηση. Προτείνουμε ενδεικτικά τα παρακάτω πακέτα εξοπλισμού.

Μία επιτροπή ειδικών θα προ-αξιολογήσει το πλήθος των projects και θα παρουσιάσει στο κοινό ένα Top 50 ώστε να ψηφίσει το κοινό τα 10 καλύτερα.

Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα projects με βάση τα παρακάτω κριτήρια.

Κριτήρια Βαθμολόγησης “Χορεύοντας … την Άνοιξη”

Οι ομάδες καλούνται να υποβάλουν ψηφιακά βίντεο σχετικά με τo θέμα “Χορεύοντας την Άνοιξη”.

Τα βίντεο πρέπει να είναι ένα ομαδικό έργο. Οι ομάδες πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 2 και το πολύ 4 μέλη (συμπεριλαμβανομένου 1 τουλάχιστον ενήλικα). Όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνοδεύονται από έναν γονέα ή κηδεμόνα ενήλικα.
Τα βίντεο δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα δύο λεπτά και να είναι τουλάχιστον ενός λεπτού.
Τα βίντεο θα πρέπει να απεικονίζουν πραγματική κατασκευή.
Εάν στο βίντεο εμφανιστεί οποιοδήποτε άτομο κάτω των 16 ετών, απαιτείται η συγκατάθεση από γονέα ή κηδεμόνα πριν από την υποβολή της συμμετοχής.
Τα βίντεο πρέπει να συνοδεύοντα από κείμενο με σύντομη περιγραφή του συνεργατικού έργου σε ελληνικά και αγγλικά.
Τα βίντεο πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή. Οι αποδεκτές μορφές είναι: WMV, MPG4 και MOV. Το συνολικό μέγεθος αρχείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 GB.
Οι εγγραφές βίντεο στον διαγωνισμό πρέπει να υποβληθούν μέσω Dropbox και να γνωστοποιούνται στο mail wrohellas14@gmail.com μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν είναι δυνατόν, οι ομάδες πρέπει να διατηρούν μια έκδοση υψηλής ανάλυσης του βίντεό τους. Οι φιναλίστ μπορεί να κληθούν να υποβάλουν αυτό το φορμάt για το τελικό στάδιο της αξιολόγησης.

Ο WRO Hellas διατηρεί το δικαίωμα να προσαρμόζει τους κανόνες ανά πάσα στιγμή. Η κοινοποίηση των αλλαγών θα γίνει στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού “Χορεύοντας την Άνοιξη” και θα ισχύσει από την ημερομηνία δημοσίευσης.

Νομικά και ηθικά ζητήματα
Όλες οι συμμετοχές πρέπει να ακολουθούν τις ευρωπαϊκές συμφωνίες για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι συμμετοχές δεν πρέπει να περιέχουν δήλωση, γεγονός, πληροφορίες ή οτιδήποτε που μπορεί να βλάψουν ή να μειώσουν οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα ανθρώπων.
Οι συμμετοχές δεν πρέπει να περιέχουν δήλωση, γεγονός, πληροφορίες ή οτιδήποτε μπορεί να ενθαρρύνει τη δίωξη ατόμων λόγω φυλής, γνώμης, εθνικότητας, φύλου, επαγγέλματος ή άλλης πειθούς. Ούτε βέβαια να ενθαρρύνουν το έγκλημα ή την παραβίαση νόμων.

Κρίση και βραβεία
Όλες οι ομάδες θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής.
Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή ειδικών και εμπειρογνωμόνων μετά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας (31/5/2020).
Θα προκύψει το TOP 50 από προκριθέντα έργα τα οποία θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2020 και το κοινό θα αποφανθεί για τα 10 καλύτερα εξ αυτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του WRO Hellas και δη της επίσημης Facebook σελίδας του: https://www.facebook.com/WROHellas.
Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σε σχέση με αυτή την.

 

Όλες οι συμμετοχές και τα υποβληθέντα στοιχεία αποτελούν ιδιοκτησία του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas διατηρώντας το δικαίωμα να βελτιώνει, να επεξεργάζεται, να επεκτείνει, να τροποποιεί και να αναπαράγει το υλικό στο Internet, ή άλλα μέσα από την ημερομηνία υποβολής.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η εγγραφή στο κανάλι YouTube του WROHellas:  https://www.youtube.com/WROHellas.

Η Διερευνητική Μάθηση επίσημος προμηθευτής των διαγωνισμών WRO Hellas, χορηγεί τα βραβεία του “Χορεύοντας την Άνοιξη” για τους πρώτους σε κάθε κατηγορία:

Νηπιαγωγεία :Earl Coding Robot
Δημοτικά σχολεία: LEGO Education WeDo 2.0
Γυμνάσια: LEGO Education SPIKE Prime
Λύκεια: Scratch 4 Arduino
Επίσης, οι 2οι και 3οι ανά κατηγορία 20% έκπτωση σε οποιοδήποτε προϊόν της Διερευνητικής Μάθησης  www.why.gr

 Εμπνευστείτε από την Άνοιξη…και δημιουργήστε!

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Χορεύοντας την Άνοιξη από τον δημιουργό WRO Hellas διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
Βασισμένο σε έργο στο https://wrohellas.gr/χορεύοντας-την-άνοιξη-εμπνευστείτε/.
Παροχή δικαιωμάτων πέρα από τα πλαίσια αυτής της άδειας μπορεί να είναι διαθέσιμη στο https://stem.edu.gr/.