Δελτία τύπου, Νέα

Ιδού η Εθνική ομάδα που μας γέμισε περηφάνεια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Ινδίας!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι περσινοί αργυροί Ολυμπιονίκες επέστρεψαν με ψηλά το κεφάλι από την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, με τους Robo Specialists να καταλαμβάνουν την 4η θέση στον κόσμο, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που έγινε στο Νέο Δελχί της Ινδίας από 25-27/11/2016.

 Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν εξαιρετική παρουσία  στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ (http://www.wro2016india.org/wrofootball/) με τους Robo Specialists να έχουν στη σύνθεσή τους τον περσινό αργυρό Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη, τους Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου καταλαμβάνοντας την 4η θέση παγκοσμίως! Μάλιστα στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ενώ έχαναν με 3-0 απο τη ρώσικη ομάδα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, στο τέλος όμως δέχτηκαν ένα γκολ και έτσι έχασαν το μετάλλιο για μόλις ένα τέρμα!

Η άλλη μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας προήλθε από την ομάδα “BEAST”  του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, στην OPEN Λυκείου (http://www.wro2016india.org/open-senior-high/), που κατετάγη 8η στην Ολυμπιάδα! Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές και αυτής της επιτυχίας, τους μαθητές Γκούμε Λαυρέντιο, Ζιούτο Κωνσταντίνο, Καλαντζή Σωτήριο με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Καραγιώργου Ελευθερία.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν περιβαλλοντικό. Λύση στο πρόβλημα έδωσαν οι 500+ μαθητικές ομάδες με τα ρομποτάκια τους το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2016, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας.  Τη χώρα μας εκπροσώπησαν επάξια 15 ομάδες μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και συνοδούς τους γονείς τους, συμμετέχοντας στην ετήσια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Στις διαγωνιστικές κατηγορίες, και πιο συγκεκριμένα σε αυτή του Δημοτικού (http://www.wro2016india.org/regular-elementary/) η ομάδα “Πυθαγόρας” από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης με προπονήτρια την κ. Τριανταφύλλου και μέλη τους μαθητές  Αναστάσιο Σύρη και Ιάσονα Τσούτσουρα -Αγγελάκη κατετάγησαν στη 13η θέση, ενώ η 2η ομάδα “Φίλωνες” από την Ξάνθη με προπονητή τον Πανταζίδη Παναγιώτη, μέλη τους μαθητές Φελεκίδη Λεωνίδα, Μπαλαφούτη Ηλία και Πανταζίδη Αλέξανδρο βρέθηκαν στη 49η θέση στη φάση των 64.

Μπορείτε να δείτε στο βίντεο https://youtu.be/U6LymKCMhE4 στο επίσημο κανάλι του WROHellas (στο οποίο μπορείτε να βρείτε παρόμοια βίντεο και να γίνετε συνδρομητές) την προσπάθεια της ομάδας “Πυθαγόρας” και των παιδιών που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την πεμπτουσία του να επιμένεις μέχρι τέλους!

Στη διαγωνιστική κατηγορία του Γυμνασίου (http://www.wro2016india.org/juniorhigh/), το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας με προπονήτρια την κ. Κουτσίκου και τις 2 ομάδες της, με τους μαθητές Αναστάσιο Τσιάμαλο και Ανδρέα Μπρούζα (Blue Diamond) και Ανδριανή Ομήρου, Ευτυχία Καλογήρου (Robot Direction) κατετάγησαν στην 13η και 30η θέση στη φάση των 64, αντίστοιχα.

Στη διαγωνιστική κατηγορία Λυκείου (http://www.wro2016india.org/seniorhigh/), η ομάδα MIXMYL με προπονητή τον κ. Τσατσαρώνη και τους μαθητές Ανδρέα Γιαννούτσο, Σπύρο Μπλαβέρη και Δημήτρη Τζουλιάνο από το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου κατετάγη 29η, ενώ η ομάδα ETTeam υπό την καθοδήγηση του κ. Τούρλου και τις μαθήτριες Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή, στην 31η θέση, στη φάση των 64.

Στην κατηγορία OPEN επίσης διαγωνίστηκαν: στα Δημοτικά η ομάδα T.N.D Robotics με προπονητή τον κ. Αμπαριώτη και μαθητές τους Αθανάσιο Κοτρώτσο, Κατσούλη Θωμά, Κατσούλη Δημήτρη και την αναπληρωματικό Θεοδώρα Κυριακοπούλου, καθώς και η ομάδα “Robotic Green Girls” από το Γ’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης με προπονήτρια την κ. Παυλίνα Πλουμιδάκη και τις μαθήτριες Παπαδοπούλου Χριστίνα και Τσιτσικοπούλου Ιφιγένεια-Ειρήνη. Επίσης, στα Γυμνάσια η ομάδα “The tube ACeS” με προπονήτρια την κ. Βουτυράκου και μαθητές τους Δημήτρη Ντινόπουλο, Παντελή Σφηνιά και Ιάσωνα Σταύρο Σόμογλου.

Στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ, εκτός από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, με τη φόρα του 2ου αργυρού μεταλλίου από την προηγούμενη Ολυμπιάδα, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε και από την ομάδα Los MessAngeles Stars του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τους μαθητές Μαρκούλη Αθανάσιο και Κουτσιώρα Αναστάσιο, με προπονητή τον Γιάννη Μπαρά, οι οποίοι κατετάγησαν στη 12η θέση, όπως ακριβώς και πέρυσι!

Στην ίδια κατηγορία, προπονητής των ομάδων RoboSpecialists και RoboMasters ήταν ο αργυρός Ολυμπιονίκης 2015 Αθανάσιος Μπαλαφούτης με μέλη των δύο ομάδων τους: Πανταζίδη Αλέξανδρο, Παρασκευόπουλο Δημήτρη, Χασάνογλου Σονέρ και Ελευθέριο Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη αντίστοιχα.

Τέλος, ελληνική εκπροσώπηση είχαμε και στους κριτές της Ολυμπιάδας. Μάλιστα για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα Ρομποτικής είχαμε τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Α. Βοβό, σε θέση αρχικριτή.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas και αρχηγός της αποστολής κ. Σομαλακίδης δήλωσε: “ Επί 8 συναπτά έτη δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές της χώρας μας να δημιουργούν με την εκπαιδευτική ρομποτική. Διατηρούμε μία σταθερά ανοδική πορεία και επισήμως ανακοινώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το 2019 να φιλοξενήσουμε την Ολυμπιάδα στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες μας και αξίζει να ρωτήσετε τα Ελληνόπουλα και τους προπονητές εκπαιδευτικούς τους που μάς εκπροσώπησαν επάξια στην Ινδία, για τις εμπειρίες μίας ζωής! Τα ολυμπιακά μετάλλια μπορούν να περιμένουν ως τον επόμενο Νοέμβριο, στην Κόστα Ρίκα, μέσω του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού το καλοκαίρι του 2017″.

 

Ιστορικό: Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους.

O  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικήςμε την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας είχε ως αφετηρία τις Περιφέρειες με τους προκριματικούς αγώνες, ενώ οι εθνικοί νικητές και κατ’ επέκταση εκπρόσωποι στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία ανακηρύχθηκαν από τον τελικό του 8ου Πανελληνίου διαγωνισμού (2/7/2016).

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *