Δελτία τύπου, Νέα

Με επιτυχία έκλεισαν οι εργασίες στο 4ο Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp του WRO Hellas

Με επιτυχία έκλεισαν οι εργασίες στο 4ο Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp του WRO Hellas

Οι εργασίες στο 4ο Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp του WRO Hellas ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την Κυριακή 22/9/2019 στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy. Οι 120+ συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εισηγήσεις και workshops στο διήμερο προ-Ολυμπιακό camp, ενώ παράλληλα οι Ολυμπιονίκες και νικητές από τον πρόσφατο Εθνικό Τελικό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αντάλλαξαν ιδέες και μεταφέρουν την εμπειρία τους σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Ο Εθνικός Τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Tq αποτελέσματα του Εθνικού Τελικού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα https://wrohellas.gr/αποτελέσματα-τελικός-wro-2019

Την έναρξη των εργασιών του 4ου Θερινού Σχολείου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp κήρυξε, μέσω Skype, ο εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο κ. Ιωσήφ Σηφάκης (βραβείο Τούρινγκ 2007).

– Ακόμη και οι πιο μικρές χώρες μπορούν να εισαγάγουν θαυμαστές καινοτομίες, κι η Ελλάδα μπορεί να είναι μία από αυτές.
– Ξεκινώντας από την εκπαίδευση και αξιοποιώντας τη μεγάλη δυναμική της μεθοδολογίας STEM, τα σημερινά παιδιά θα μπορέσουν να είναι έτοιμα για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ο Δρ. Σηφάκης συνεχάρη τον WRO Hellas αλλά και όλη τη συμμετέχουσα εκπαιδευτική κοινότητα, για τον ζήλο και τις προσπάθειες που επιδεικνύουν, με στόχο την ενίσχυση του STEM και τη γενικότερη ανάταση της εκπαίδευσης.

Κατόπιν μεταφερθήκαμε στο μέλλον με τον κεντρικό ομιλητή του Σαββάτου και πρεσβευτή εφεξής του WRO Hellas, κ. Γιώργο Ευστρατιάδη για τα παιδιά της εποχής μας, τα πρώτα που θα μεγαλώσουν με ενισχυμένους με τεχνητή νοημοσύνη «φίλους». Μπορείτε να απολαύσετε απόσπασμα από την κεντρική ομιλία “Εκπαιδευτική Ρομποτική και μέλλον” παρακάτω:

https://www.facebook.com/WROHellas/videos/2069451676489140/

 

Τη 2η μέρα του 4ου Θερινού Σχολείου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp πραγματοποιήθηκε η στρογγυλή τράπεζα για την ανοικτότητα των τεχνολογιών στους διαγωνισμούς WRO Hellas. Ένας πολύ ενδιαφέρων διάλογος ζυμώθηκε κατά τη διάρκεια αυτού και σύντομα θα αναρτηθεί στο κανάλι YouTube του οργανισμού https://www.youtube.com/wrohellas

Επίσης, την Κυριακή ο κ. Γιώργος Κορμάς, Ιατρός υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας Help-line και εφεξής πρεσβευτής του WRO Hellas, μίλησε για τη διαχείριση των ομάδων από τους προπονητές σε περίπτωση ήττας ή και νίκης στους διαγωνισμούς ρομποτικής. Οι εργασίες έκλεισαν με την παρουσίαση του διαδικαστικού πλαισίου των διαγωνισμών 2019-2020 και της διαγωνιστικής κατηγορίας «Δίαθλο+1». Με τη σειρά μας το αφιερώνουμε στα μαθητάκια και στο μελλοντικό τους όφελος μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής!

Ο πρόεδρος WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσκαλέσαμε εκτός από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να ενημερωθούν και ανθρώπους από τον επιχειρηματικό κόσμο, την υγεία και φυσικά την ακαδημαϊκή κοινότητα να συστρατευθούν στο μεγαλύτερο άρμα της ρομποτικής, αυτό του WRO Hellas, και για τη σχολική χρονιά 2019 -2020! Σε 45 ημέρες σχεδόν έχουμε την επίσημη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ουγγαρία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει. Το καλεντάρι στη χώρα μας ξεδιπλώθηκε ήδη, ξεκινάμε δυνατά με τους πρεσβευτές μας ανά την επικράτεια και καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να μείνουν συντονισμένοι στα κοινωνικά μέσα και στο site του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μία χρονιά γεμάτη δρώμενα ρομποτικής!»

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *