Γραφείο Τύπου, Δελτία τύπου, Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το multiplier event για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φωτορύπανσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το multiplier event για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φωτορύπανσης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  clicpolit, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, στην Αγία Παρασκευή.

H Φωτορύπανση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, καθώς οι συνέπειες της παρουσίας ή της εισαγωγής ανθρωπογενούς φωτός στο περιβάλλον είναι συντριπτικές. Εμφανίζονται επιπτώσεις στην συμπεριφορά των άγριων ζώων, την ανθρώπινη υγεία, ακόμη ακόμη και στην ίδια την επιστήμη, καθώς εμποδίζεται η παρατήρηση των αστεριών και άλλων ουράνιων φαινομένων.

Για την μείωση της φωτορύπανσης, απαιτείται η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, όπως για παράδειγμα η χρήση πιο αποδοτικών φωτιστικών συστημάτων, τα οποία χρησιμοποιούν φως χαμηλότερης έντασης, αισθητήρες κίνησης και χρονοδιακόπτες.

Έτσι, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και σεμινάρια γίνεται η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, ξεκινώντας έναν αγώνα για την διατήρηση της φυσικής ισορροπίας

Στο multiplier event στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος clickpolit, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της φωτορύπανσης,  χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως ο επεξεργαστής micro:bit και εξωτερικοί αισθητήρες.

Η χρήση αυτών των εργαλείων έγινε μέσα από πρακτική εξάσκηση (hands on activities), που είχε ως στόχο την μέτρηση και την ανάδειξη του φαινομένου της Φωτορύπανσης, καθώς και των παραμέτρων από τις οποίες εξαρτάται.  Έτσι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διάφορες τεχνικές λύσεις και καινοτόμες προσεγγίσεις, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό βασισμένο σε σύγχρονες τεχνολογίες, όντας πλέον έτοιμοι να μεταδώσουν τις γνώσεις αυτές στους μαθητές τους.

 

 

 

 

 

.

 

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *