Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δρ. Ursula Von der Leyen ο Παγκόσμιος Τελικός της Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO 2022.

Ursula von der Leyen

Αγαπητά παιδιά και νέοι,

Αγαπητή κοινότητα WRO,
Κυρίες και κύριοι,
Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας  Ολυμπιάδας Ρομποτικής World Robot Olympiad, «Το ρομπότ μου, ο φίλος μου», αντιμετωπίζει θέματα που είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ!
Το λέω αυτό επειδή τα ρομπότ πρόκειται να διαδραματίσουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας επαγγελματική και καθημερινή ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργαζόμαστε επίσης για την καινοτομία και την έρευνα στον τομέα της ρομποτικής, ως μέρος της ψηφιακής μας στρατηγικής. Βεβαίως υπάρχουν και τα ηθικά ζητήματα που διακυβεύονται εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να διαμορφώσουμε την ψηφιακή μετάβαση για να ταιριάζει στο αξιακό μας σύστημα. Και αυτό διότι παρά τους ενθουσιασμούς μας για την καινοτομία και την επιταχυνόμενη τεχνολογία, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτούς που σκοπεύουν να ωφεληθούν από τις εφευρέσεις μας, δηλαδή τους ανθρώπους! Στο τέλος της ημέρας, η εστίασή μας στην Ευρώπη είναι πάντα στους ανθρώπους, τα δικαιώματά τους και τις ανάγκες τους.
Ως εκ τούτου, χαίρομαι που ο φετινός Παγκόσμιος Τελικός της Ολυμπιάδας Ρομποτικής πραγματοποιείται στη Γερμανία. Και δύσκολα μπορεί να υπάρξει μια πιο κατάλληλη πόλη υποδοχής από το Ντόρτμουντ, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως η «Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της καινοτομίας».
Ωστόσο, οι διαγωνισμοί Ρομποτικής και ειδικά ο Παγκόσμιος Τελικός της Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO, δεν είναι μόνο ποιά ομάδα παιδιών ή νέων έχει τις πιο δημιουργικές ιδέες και το μεγαλύτερο ταλέντο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι αυτό που κερδίζετε από αυτό το υπέροχο γεγονός για τις δικές σας ζωές. Ως εκ τούτου, σας ενθαρρύνω, όσοι θα παρευρεθείτε στο Dortmund, να μιλήσετε με τόσα άλλα παιδιά και τους νέους από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, για να μοιραστείτε τις ιδέες σας για τη ρομποτική και ταυτόχρονα να μάθετε κάτι για τους άλλους πολιτισμούς και τις μακρινές χώρες.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και πολλή διασκέδαση στον Παγκόσμιο Τελικό τον Νοέμβριο και δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές για τη δυνατότητα αυτού του γεγονότος εφικτό σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε.
Δρ Ursula Von der Leyen
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ενημερωθείτε εδώ για το φετινό Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής

που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία στις 17-19/11/2022.