Νέα

Πάμε μαζί! Από την Πάτρα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™

4 ομάδες από σχολεία της Πάτρας συμμετείχαν στον 9ο Εθνικό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις ανάμεσα από  169 ομάδες και μεταξύ 513 μαθητών/τριών από όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτοί οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κόστα Ρίκα από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2017.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) αποτελεί μια ετήσια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση καθώς το βλέμμα όλων στρέφεται στα παιδιά που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κάθε κοινωνίας με το μέλλον της.

Συγκεκριμένα οι 4 ομάδες για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Κόστα Ρίκα είναι οι ακόλουθες:

1η Θέση Δημοτικά

  • Ομάδα: Robocaptains-Robotica Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης 
  • Μαθητές: Καραγεωργόπουλος Μάριος-Κανέλλος (Πειρ/κό Δημ. ΑΕΙ Πατρών) Ντούβας Γιώργος (9ο Δημοτικό Πατρών) και Μπουρλέσσα Μαρία (20ο Γυμνάσιο Πατρών)

2η Θέση Δημοτικά Ομάδα: Linkage-Robotica  Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης 

  • Μαθητές: Βαφέας Κωνσταντίνος (5ο Δημοτικό Πατρών) Λεβιθόπουλος Χρήστος (Γυμνάσιο Καστριτσίου) και Φωτήλας Ασημάκης Ανδρέας (2o Δημοτικό Πατρών)

1η θέση OPEN Δημοτικά Ομάδα: SMARTBIRDS NEXT Προπονητής: Παναγιώτης Βέρρας

  • Μαθητές: Λαμπροπούλου Εύα (2ο Γυμνάσιο Πατρών) Σουγλέρης Γεώργιος και Ρόδης Χαράλαμπος (20ο Γυμνάσιο Πατρών)

1η Θέση Λύκεια Ομάδα: Le Velo Robotica Προπονητής: Ανδρέας Τσιμπούρης

  • Μαθήτριες: Κολλιοπούλου Όλγα (2ο ΓΕΛ Πατρών), Μπουρλέσσα Ελευθερία και Καμπούρη Ευδοκία (12ο ΓΕΛ Πατρών).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι ομάδες καλούνται να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και εφευρετικότητά τους, οξύνοντας παράλληλα τις ικανότητές τους, για την επινόηση και παρουσίαση ενός πρωτότυπου «Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainabot)» το οποίο θα συνεισφέρει λύσεις προς όφελος της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας ζώνες  αειφορίας, δίχως να γνωρίζει σύνορα.

Τους γονείς με τους μαθητές των 4 ομάδων, καθώς και τους προπονητές τους, θα υποδεχτεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων 25Α), ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η σημαντική αυτή διάκριση των μαθητών από τα σχολεία της Αχαΐας και των προπονητών τους μπαίνει στην τελική ευθεία. Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την προσπάθεια αυτή με τα Πατρινόπουλα που έχουν δείξει παραδοσιακά, από το 2013, ότι μπορούν, ειδικά στον τομέα της ρομποτικής να διαπρέψουν. Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή ενισχύουμε τους αναδυόμενους επιστήμονες του αύριο. Κατ’ επέκταση συμπορευόμαστε με την πεποίθηση ότι η επένδυση στα παιδιά μας είναι το κλειδί για το μέλλον της (Δυτικής) Ελλάδας και του πλανήτη μας.

Τα παιδιά αυτά είναι το μεγαλύτερο “κεφάλαιο” που έχει η χώρα μας. Γι αυτό και πρέπει να επενδύουμε στη γνώση και να βρισκόμαστε δίπλα τους. Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο για όλους εμάς και κυρίως να αποτελέσουν παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν οικονομικά την αποστολή των μαθητών, συμβάλλοντας στην προσπάθεια μας και αυτοί είναι:

Ολυμπία Οδός Α.Ε., ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Μύλοι Κεπενού Α.Β.Ε.Ε., Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, CBL Patras, Ιόλη Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Friesland Campina Hellas Α.Ε.Β.Ε., Π. Ν. Πέττας Α.Ε., Achaia Clauss, Patras IQ, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Σημείωση για τους δημοσιογράφους: Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™ εγνωσμένης αξίας χαίρει της εμπιστοσύνης των διεθνών ΜΜΕ, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 3 χιλιάδες μαθητές από 55 χώρες και να παρευρεθούν παρακολουθώντας χιλιάδες επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι τις ομάδες εν μέρει στηρίζουν ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «WRO Hellas», με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, συνδράμοντας στην ικανοποίηση μέρους των αναγκών της συμμετοχής της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής.

Απολογιστικό video 9ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.

Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™, ο οποίος οργανώθηκε για 9η συνεχή χρονιά από τον οργανισμό WRO Hellas, οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε επίπεδο περιφέρειας για να προκριθούν και να φτάσουν στον τελικό. Οι νικητές του τελικού αποτελούν την ελληνική αποστολή για την επερχόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Φέτος η κορυφαία διοργάνωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση θα λάβει χώρα στην Κόστα Ρίκα από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου.

Back to list

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *