Νέα

Ο WRO Hellas στο νέο κατάστημα COSMOTE στο The Mall Athens

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά θα έχουν όσοι επισκεφτούν το νέο κατάστημα COSMOTE στο The Mall Athens την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 16:00-21:00 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 10:00-20:00.

Η εξειδικευμένη ομάδα του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, θα παρέχει πληροφορίες για τους διαγωνισμούς της εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ στο κατάστημα της COSMOTE θα υπάρχουν και πίστες με ρομποτάκια και λογισμικό προγραμματισμού για επίδειξη λειτουργίας και προγραμματισμού ρομποτικών κατασκευών.

Σε κάθε πίστα θα υπάρχει μια ενδεικτική κατασκευή/project ώστε να μπορούν να δουν οι επισκέπτες τη λογική και το ζητούμενο των διαγωνισμών. Συγκεκριμένα, για το Δημοτικό θα υπάρχει κατασκευή σχετική με το θέμα του φετινού διαγωνισμού Οχήματα και Μεταφορές του Αύριο. Για τον διαγωνισμό του Γυμνασίου, θα υπάρχει η φετινή διαδρομή με την Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επίδειξη κίνησης του ρομπότ πάνω στην πίστα. Για το Λύκειο, θα υπάρχει ενδεικτική κατασκευή αποκομιδής και διαλογής υλικών, ένα intelligent robot.

Η COSMOTE, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas, επιδιώκει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών στη χώρα μας μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική. Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί είναι μία από τις δράσεις που υλοποιούνται για τη διάδοση και καθιέρωση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα.

Οι διαγωνισμοί, από το 2008 που ξεκίνησαν, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Οι φετινοί διαγωνισμοί ρομποτικής έχουν ως εξής:

  • 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού  με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο»
  • 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
  • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Λυκείου  με θέμα «Πράσινη Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα».
Back to list