Δωρεάν workshops

★ Νέα workshops μέσα στον Ιανουάριο 2019!

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα workshops και ημερίδες, με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών εκπαιδευτικών κοινοτήτων τόσο για τα θέματα του φετινού διαγωνισμού, όσο και για την εκπαιδευτική ρομποτική γενικότερα.

Δείτε τα workshops που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου 2019!

ΚΟΖΑΝΗ 25 Ιανουαρίου 2019 & ΦΛΩΡΙΝΑ 26 Ιανουαρίου 2019


Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες στην Κοζάνη και στη Φλώρινα αντίστοιχα, για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, με θέμα «Η ρομποτική στην τάξη».

 • ΚΟΖΑΝΗ – Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, 16:00 – 20:00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καραμανλή & Λυγερής
 • ΦΛΩΡΙΝΑ – Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 10:30 – 14:30 στο Μικρό Αμφιθέατρο της Παιδα-γωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, 3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης,

Τα θέματα τα οποία θα παρουσιαστούν είναι:

 • Lego Wedo και Scratch
 • Lego EV3 και NXT
 • Arduino
 • Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
 • Δράσεις ομάδας Hyperion Robotics, Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης (1ο ΕΚ) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.


Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση εδώ (PDF)

Έγγραφο Αιγίδας (PDF)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 24 Ιανουαρίου 2019

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ημερίδα – workshop με θέμα το Scratch, το LEGO WeDO και το LEGO Mindstorms EV3, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, το ACT και το Κέντρο STEM Κολλεγίου Ανατόλια  και θα λάβει χώρα στη βιβλιοθήκη Bissell του ACT (είσοδος από Σεβενίδη 17).

Η ημερίδα θα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιό της, η ομάδα του WRO Hellas θα παρουσιάσει παραδειγματικές εφαρμογές του Scratch και του LEGO WeDO 2 και των Mindstorms EV3, στις θεματικές ενότητες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου του διαγωνισμού.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

18:00 – 18:15 παρουσίαση διαγωνισμού

18:15 – 20:15 Scratch και LEGO WeDO 2 με εισηγητή τον κ. Μιχάλη Μπακάλογλου (Πρωτοβάθμια)

18:15 – 20:15 LEGO Mindstorms EV3 με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Τσατσαρώνη (Δευτεροβάθμια)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

 • Ημερομηνία & ώρα: Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00
 • Χώρος: Βιβλιοθήκη του ACT (είσοδος από Σεβενίδη 17)
 • Συνδιοργάνωση: WROHellas, ACT και Κέντρο STEMΚολλεγίου Ανατόλια
 • Πληροφορίες & κρατήσεις: Τηλεφωνικά στο 2310-398289 (κα. Βιργινία Αρβανίτη, Κέντρο STEM Κολλεγίου Ανατόλια), στο  2310-398398 (ACT) στο 210-6777290 (κα. Δώρα Θανοπούλου, WRO Hellas)

Κατεβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Δωρεάν webinars

★ Νέα webinars μέσα στον Ιανουάριο 2019!

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΔΩΡΕΑΝ WEBINARS – Ιανουάριος 2019

Για προπονητές Δημοτικού και αρχάριους προπονητές Γυμνασίου από δημόσια σχολεία

O STEM Education και ο WRO Hellas προσφέρουν δωρεάν εντατικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Τα webinars είναι δωρεάν και απευθύνονται στους προπονητές και στις προπονήτριες όλων των περιφερειών της Ελλάδας, με τη μοναδική προϋπόθεση να εκπροσωπούν δημόσια σχολεία.

Την εισήγηση των σεμιναρίων αναλαμβάνουν καταξιωμένοι εκπαιδευτές του STEM Education, οι οποίοι ως προπονητές, έχουν διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas και στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™.

Ο νέος κύκλος webinars θα ξεκινήσει την εβδομάδα 21-25 Ιανουαρίου 2019 και θα απευθύνονται σε προπονητές Δημοτικού και σε αρχάριους προπονητές Γυμνασίου από δημόσια σχολεία.

Ο νέος κύκλος θα έχει ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο με τον προηγούμενο κύκλο και απευθύνεται σε εκείνους τους προπονητές των δημόσιων σχολείων που ξεκίνησαν την προετοιμασία τους προσφάτως.

Σεμινάρια & μαθήματα

Μαθήματα για εκπαιδευτικούς και μαθητές από τον STEM Education

Για μαθητές:

Ο STEM Education ως επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas διοργανώνει ειδικά τμηματα για τη συμμετοχή των μαθητών στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής αλλά και στον πανελλήνιο προκριματικό διαγωνισμό για την παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικης ρομποτικής.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν από έμπειρους και πολυνίκες στους διαγωνισμούς εκπαιδευτές τη φιλοσοφία της διαγωνιστικής διαδικασίας, την επίλυση προβλημάτων και την επίτευξη βέλτιστων επιδόσεων. Μέσα από τα προγράμματα προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς οι μαθητές θα καταφέρουν να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Εξερευνήστε τα τμήματα για μαθητές εδώ

Για εκπαιδευτικούς:

Ο STEM Education διεξάγει σεμινάρια STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε προπονητές των διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Οι κύκλοι μαθημάτων στοχεύουν να υποστηρίξουν τους αρχάριους προπονητές στα πρώτα τους βήματα στην εκπαιδευτική ρομποτική και να βοηθήσουν τους προχωρημένους προπονητές να φτάσουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης τους στα υψηλά επίπεδα του διεθνούς ανταγωνισμού.

Τα μαθήματα ακολουθούν την πορεία των διαγωνισμών του WRO Hellas. Χρησιμοποιώντας τη θεματολογία των αγωνιστικών κατηγοριών ως έναυσμα, η ύλη σχεδιάζεται έτσι, ώστε να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς βασικές και προχωρημένες γνώσεις, στην αιχμή των εξελίξεων της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Την εισήγηση των σεμιναρίων αναλαμβάνουν καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί και προπονητές, οι οποίοι έχουν διακριθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση για την εκπαιδευτική ρομποτική: Την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad™.

Εξερευνήστε τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς εδώ