wro about

WRO HELLAS

Λίγα λόγια για εμάς

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Με όχημά μας τους Μαθητικούς διαγωνισμούς STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, επιδιώκουμε την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering-Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Το ακρωνύμιο WRO σημαίνει World Robot Olympiad. Αποτελούμε τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.

Η προσέγγισή μας

Με όχημα το διαγωνισμό, κάνουμε το πρώτο βήμα προς την εισαγωγή της μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στην εκπαίδευση, συστήνοντας στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα τον πυρήνα του STEM, την εκπαιδευτική ρομποτική.
Ο διαγωνισμός μας αξιοποιείται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό τόσο την αύξηση του ενεργού ενδιαφέροντος από τη σχολική κοινότητα απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επιπλέον, με έναυσμα το διαγωνισμό ο WRO Hellas δημιουργεί και συντηρεί μία ενεργή κοινότητα πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία εργάζεται εθελοντικά και μεριμνά για τη διαρκή κατάρτιση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, μέσω δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων (online και offline), ολοκληρωμένων έντυπων οδηγών και σχεδίων μαθήματος.

Ο διαγωνισμός του WRO Hellas

Ο WRO Hellas διοργανώνει τον Προκριματικό για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO . Ο διαγωνισμός απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.