Γραφείο Τύπου, Δελτία τύπου, Νέα

Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2024 Ελλάδα

Δελτίο Τύπου: Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2024 Ελλάδα

Αθήνα, Ελλάδα – Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2024 Ελλάδα υποδέχεται με χαρά τον προκριματικό του πιο συναρπαστικού διαγωνισμού ρομποτικής της χρονιάς! Με τέσσερις κατηγορίες που προκαλούν τη φαντασία και την τεχνική επιδεξιότητα, οι νεαροί διαγωνιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους στους φιλόξενους χώρους της OTE Academy, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.

  • Κατηγορία Robo Mission (πρώην Regular): Η αγαπημένη των ομάδων, όπου η δημιουργικότητα συναντά την πρόκληση με έναν κανόνα-έκπληξη που αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Μία κατηγορία που βασίζεται σε συγκεκριμένο πρόβλημα και πίστα, με διαφορετικές προκλήσεις για κάθε ηλικιακό επίπεδο.
  • Κατηγορία Future Innovators (πρώην Open): Οι ομάδες αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ρομποτικές λύσεις με έμπνευση από ένα συγκεκριμένο θέμα, παρουσιάζοντας τη σημασία της κατασκευής τους. Φέτος το θέμα έχει να κάνει με τα ρομπότ ως Συμμάχους της Γης.

Επιπλέον, η κατηγορία WRO Future Engineers προσκαλεί φοιτητές και μαθητές 14-19 ετών να σχεδιάσουν αυτόνομα οδηγούμενα αυτοκίνητα, ενώ στην κατηγορία WRO RoboSports οι ομάδες σχεδιάζουν ρομπότ που ανταγωνίζονται τα ρομπότ μιας άλλης ομάδας. Σε έναν αγώνα δύο ομάδες έχουν από 2 ρομπότ στον αγωνιστικό χώρο. Τα ρομπότ είναι προγραμματισμένα ώστε να παίζουν το παιχνίδι αυτόνομα και να συνεργάζονται μεταξύ τους όπου είναι δυνατόν.

Με την ανανέωση των προκλήσεων κάθε χρόνο, η Ολυμπιάδα Ρομποτικής World Robot Olympiad 2024 υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλες και όλους τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία: Ιωάννης Σομαλακίδης, Πρόεδρος 6944363737

Δήλωση Προέδρου WRO Hellas: Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε το μέλλον της ρομποτικής και ανυπομονούμε να δούμε τις καινοτόμες ιδέες που θα φέρουν στον διαγωνισμό! Αναζήτηση – Υλοποίηση – Εμβάθυνση – Αυτοπεποίθηση είναι ο κύκλος των διαγωνισμών. Με βάση το θέμα που είναι διαφορετικό κάθε φορά οι μαθητές αναζητούν resources (research), αποφασίζουν ομαδικά (teamwork) υλοποιούν στην κατεύθυνση της βοήθειας προς την κοινωνία (problem solving) και παρουσιάζουν την εργασία τους (confidence). Οι διαγωνισμοί είναι ο νέος τρόπος εμβάθυνσης, κατανόησης και ανάδειξης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών προπονητών/τριών τους.

——————————————————————————————————-

Ο WRO Hellas είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης1. Επίσης, ως μέλος της World Robot Olympiad Association, αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO™) για την Ελλάδα. Οι ομάδες που προκρίνονται από την Ολυμπιάδα WRO συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Τελικό της WRO1.

Οι διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής προάγουν την εισαγωγή της ρομποτικής και της μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μέσω αυτών, μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες προγραμματισμού, επίλυσης προβλημάτων και δημιουργικότητας, προετοιμαζόμενοι για τον 21ο αιώνα1.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του WRO Hellas.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *