Δελτία τύπου, Νέα

Aνοικτή πρόσκληση προς την κοινότητα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο θερινό σχολείο WRO Hellas 21-22/9/2019

4ο Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp 2019

Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019 @ OTE Academy


Το 4ο Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Teacher Camp 2019 είναι γεγονός και θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της OTE Academy (Πελίκα και Σπάρτης, Μαρούσι Αθήνας). Το Σχολείο διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και Επιστημονικό Συνεργάτη τον οργανισμό STEM Education.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις και workshops στο διήμερο προ-Ολυμπιακό camp, ενώ παράλληλα οι Ολυμπιονίκες και νικητές από τον πρόσφατο Εθνικό Τελικό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα ανταλλάξουν ιδέες και θα μεταφέρουν την εμπειρία τους σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Η συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο είναι δωρεάν, με απαραίτητη την έγκαιρη κράτηση θέσεων.

Να θυμίσουμε ότι ο Εθνικός Τελικός της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ας αποβιβαστούμε στο μέλλον λοιπόν με τον κεντρικό ομιλητή του Σαββάτου κ. Γιώργο Ευστρατιάδη για τα παιδιά της εποχής μας, τα πρώτα που θα μεγαλώσουν με ενισχυμένους με τεχνητή νοημοσύνη «φίλους».

«Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει ακριβώς αυτό για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε – από την προσχολική τους κιόλας ηλικία – είναι να απομυθοποιήσουμε τα ρομπότ και να εμπεδώσουμε στα παιδιά μια συνύπαρξη η οποία θα βασίζεται στη γνώση της κατασκευής τους και στην απόρριψη κάθε συναισθηματικού δεσμού».

Νωρίτερα την έναρξη κηρύσσει ο εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της Πληροφορικής σε παγκόσμιο επίπεδο Δρ. Ιωσήφ Σηφάκης (βραβείο Τούρινγκ 2007). Μεταξύ των άλλων εκλεκτών ομιλητών επίσης, την Κυριακή ο κ. Γιώργος Κορμάς θα μιλήσει για τη διαχείριση ομάδας διαγωνιζομένων μαθητών (ή πώς διαχειριζόμαστε την ήττα) και τον ρόλο των γονέων και κηδεμόνων στους διαγωνισμούς του WRO Hellas.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Ιωάννης Σομαλακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας να συστρατευθούν στο μεγαλύτερο άρμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αυτό του WRO Hellas, και να ενημερωθούν για τη σχολική χρονιά 2019 -2020 η οποία προβλέπεται πιο WROμποτική παρά ποτέ! Σε 2 μήνες σχεδόν έχουμε την επίσημη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στην Ουγγαρία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει. Το καλεντάρι στη χώρα μας ξεδιπλώνεται ήδη από τον Σεπτέμβριο, ξεκινάμε δυνατά με τους πρεσβευτές μας ανά την επικράτεια και καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να μείνουν συντονισμένοι στα κοινωνικά μέσα και στο site του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης για μία χρονιά γεμάτη δρώμενα ρομποτικής!»

Οι θέσεις που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες με ελεύθερη είσοδο για το #TeacherCamp με απαραίτητη την προ-εγγραφή: https://wrohellas.gr/θερινό-σχολείο-εκπαιδευτικών/. Εσείς θα λείψετε από το σημαντικότερο για τη ρομποτική διήμερο του Σεπτεμβρίου;

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *