Δελτία τύπου, Νέα

CodeAthon 2019: προγραμματισμός κώδικα για μαθητές σε έξι ελληνικές πόλεις

– 17-20 Οκτωβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα και Τρίκαλα
– Από τους STEM Education & WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE
-Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2019


 

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το CodeAthon, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία προγραμματισμού κώδικα για μαθητές, που πραγματοποιείται φέτος σε έξι ελληνικές πόλεις, από τους οργανισμούς STEM Education και WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και με την ευγενική στήριξη της Google. Το CodeAthon θα διεξαχθεί από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2019, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα και Τρίκαλα.

Στόχος του CodeAthon, είναι να βοηθήσει τους μαθητές ηλικίας 8-16 ετών να αναπτύξουν μια δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό κώδικα (Scratch), και να μάθουν να εργάζονται ομαδικά πάνω σε σύνθετα έργα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές θα κληθούν να τροποποιήσουν και να εμπλουτίσουν -μέσα σε τέσσερις ώρες- ένα πρόγραμμα που προσομοιώνει εικονικά τη συμπεριφορά ενός ρομπότ που συλλέγει αντικείμενα και τα εναποθέτει σε συγκεκριμένα σημεία, δουλεύοντας σε ομάδες των 2-3 ατόμων με την καθοδήγηση κάποιου ενήλικα.


Η συμμετοχή στο CodeAthon είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του WRO Hellas (www.wrohellas.gr) και του STEM Education (stem.edu.gr).

Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών, όλα τα απαραίτητα εκπαιδευτικά υλικά είναι ήδη διαθέσιμα online στη σελίδα του CodeAthon, ενώ όλοι οι κώδικες που θα δημιουργήσουν οι ομάδες μετά το τέλος του προγράμματος θα αναρτηθούν στην ίδια σελίδα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών, σε θέματα προγραμματισμού με Scratch.


Η COSMOTE, μέσω της Στρατηγικής Συνεργασίας της με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών σε όλη τη χώρα και τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM , μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές από όλη τη χώρα και όλες τις σχολικές βαθμίδες, που διοργανώνονται από τον WRO Hellas. Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών στις δράσεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις 18.000. Όραμα της COSMOTE είναι να συμβάλλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, όπου όλοι έχουν πρόσβαση στις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες.


Το CodeAthon πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (Europe Code Week 2019), που έχει ως στόχο την ενίσχυση της εκμάθησης προγραμματισμού και Η/Υ στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Το CodeAthon συνδιοργανώνεται από το ACT-American College of Thessaloniki και τον Δήμο Τρικκαίων, με την υποστήριξη της ΟΤΕAcademy και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Οι οργανωτές οργανισμοί STEM Education και WRO Hellas έχουν ως κοινό στόχο τη διάδοση της μεθοδολογίας STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Back to list

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *